Új sziget "született" - íme, a forró nyár következménye

ATV
-
  19.09.08 16:44 Külföld

Új sziget "született" a Svalbard-szigeteken, a Norvégiához tartozó, Spitzbergák néven is ismert északi-sarkvidéki szigetcsoporton a gleccserek olvadása nyomán.

5 kapcsolódó hír

Elolvadtak a gleccserek, új sziget született

NLC
-
  19.09.08 17:09 Utazás

Új szigetet teremtett a Svalbard-szigeteken, a Norvégiához tartozó, Spitzbergák néven is ismert északi-sarkvidéki szigetcsoporton a gleccserolvadás.

Új sziget született a Spitzbergákon

AQUA
-
  19.09.09 08:39 Vitorlás

A Norvégiához tartozó, Spitzbergák néven is ismert északi-sarkvidéki szigetcsoporton a gleccserek olvadásának köszönhetően. Miután a nyár folyamán elolvadt a jég, a Brageneset-félszigetről kiderült, hogy önálló szigetet alkot. A műholdas felvételeken látszik, hogy a gleccser eltűnése óta a tenger elválasztja az eddig félszigetnek hitt…

Meghökkentő felfedzés a Spitzbergákon

Esti újság
-
  19.09.08 20:52 Életmód

Komoly meglepetést okozott az olvadó jég a Spitzbergákon. Kiderült, hogy a Brageneset-félsziget nem félsziget, hanem sziget. Feltehetőleg még sok hasonló meglepetés várható majd a jég fogságából elengedett területeken.   Új sziget “született” a Svalbard-szigeteken, a Norvégiához tartozó, Spitzbergák néven is ismert északi-sarkvidéki…

A gleccserek olvadása miatt új sziget „született” a Spitzbergák szigetcsoporton

Magyar Narancs
-
  19.09.08 15:58 Vélemény

Miután a nyár folyamán elolvadt a jég, a Brageneset-félszigetről kiderült, hogy önálló szigetet alkot.

A gleccserek olvadása miatt új szigettel gyarapodtak a Spitzbergák

Népszava
-
  19.09.08 16:23 Tudomány

Eddig is előfordult, hogy aprócska szigetek maradtak hátra a visszavonuló jégmezők után, de a Brageneset a maga 10 négyzetkilométeres területével kivételes eset.