Szlovákia már döntött a műanyagok betiltásáról

Napi
-
  19.08.21 16:28 Külföld

Szerdán jóváhagyta a kormány a környezetvédelmi minisztérium javaslatát a hulladékokról szóló törvény módosításáról, amely alapján számos egyszer használatos műanyag eszközt betiltanak Szlovákiában, az újrahasznosításra összegyűjtött szemetet pedig tilos lesz elégetni - írta a Parameter.sk cikkére hivatkozva az Mfor.hu.

4 kapcsolódó hír

Szlovákiában már biztos eltűnik a műanyag 2021-re

Nosalty
-
  19.08.21 17:17 Életmód

Szerdán a szlovák kormány jóváhagyta a környezetvédelmi minisztérium javaslatát az egyszer használatos műanyag eszközök betiltásáról. 

Kivonnak a forgalomból néhány egyszer használatos műanyag terméket

Felvidék.ma
-
  19.08.22 00:19 Határtalan

Eltűnnek a szlovák piacról bizonyos egyszer használatos műanyag termékek, és tilos lesz elégetni az újrahasznosításra szánt hulladékot. Ez a hulladéktörvény módosításából következik, amelyet a Környezetvédelmi Minisztérium dolgozott ki, és szerdán fogadott el a kormány. A módosítás értelmében 2021-től tilos lesz forgalmazni egyszer…

Megszabadulnának a szomszédok az egyszer használatos műanyagoktól

Népszava
-
  19.08.22 14:10 Tudomány

A szlovák kormány 2021-től betiltja számos egyszer használatos műanyagok használatát és az újrahasznosításra összegyűjtött szemét elégetését.

Jóváhagyta a kormány, eltűnnek Szlovákiából a műanyag tányérok, szívószálak, fülpiszkálók!

Parameter
-
  19.08.21 13:49 Határtalan

Az elfogadott módosítás szerint 2021-től lép érvénybe a tiltás, ami érinti a műanyag tányérokat, evőeszközöket, italkeverőket, szívószálakat, léggömbpálcákat, a polisztirolból gyártott egyszer használatos ételhordókat, poharakat, továbbá az oxodegradálódó műanyagokat, mert ezek mikroműanyagokra bomlanak, amivel szennyezik a…