Nem enyhül a feszültség a cseh kormánykoalíció pártjai között

Kitekintő
-
  19.08.19 14:31 Külföld

Továbbra is súlyos feszültség van a kétpárti cseh kormánykoalícióban, miután annak kisebbik tagja, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) nem akar változtatni jelöltjén a kulturális miniszter tisztségére. Michal Smardát, a párt alelnökét azonban sem Milos Zeman államfő, sem Andrej Babis kormányfő nem akarja látni ebben a bársonyszékben.

5 kapcsolódó hír

Élesedik a vita a cseh kormánykoalícióban

Demokrata
-
  19.08.19 14:12 Vélemény

A koalíció kisebbik tagja nem akar változtatni jelöltjén a kulturális miniszter tisztségére.

Megoldódhat a Csehországban kialakult feszültség

ProfitLine
-
  19.08.20 04:05 Külföld

Megoldódni látszik a kétpárti cseh kormánykoalícióban kialakult feszültség, miután Michal Smarda, a Cseh Szociáldemokrata Párt (Cssd) alelnöke hétfőn késő este bejelentette, hogy lemond jelöléséről a kulturális miniszter tisztségére. Döntéséről tájékoztatta Jan Hamáceket, a párt elnökét, a kormányfő első helyettesét, aki biztosította támogatásáról.

Élesedik a vita a cseh kormánykoalícióban

ProfitLine
-
  19.08.19 17:00 Külföld

Továbbra is súlyos feszültség van a kétpárti cseh kormánykoalícióban, miután annak kisebbik tagja, a Cseh Szociáldemokrata Párt (Cssd) nem akar változtatni jelöltjén a kulturális miniszter tisztségére. Michal Smardát, a párt alelnökét azonban sem Milos Zeman államfő, sem Andrej Babis kormányfő nem akarja látni ebben a bársonyszékben.

Drasztikus lépéshez vezetett a cseh belpolitikai válság

Infostart
-
  19.08.20 11:02 Külföld

Megoldódni látszik a kétpárti cseh kormánykoalícióban kialakult feszültség.

Megoldódni látszik a belpolitikai válság Csehországban

Magyar Nemzet
-
  19.08.20 10:44 Külföld

Michal Smarda, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) alelnöke hétfőn késő este bejelentette, hogy lemond jelöléséről a kulturális miniszter tisztségére.