Édesanyjuk folyamatosan beszél a szétválasztott sziámi ikerpárhoz

A szakemberek egyelőre várnak és figyelik a kicsiket, akikre még vár többek között egy másodlagos koponyarekonstrukció is.

4 kapcsolódó hír

Szétválasztott ikrek: Felismerte édesanyját, és mozgatja kezét, lábát az egyik kislány

ATV
-
  19.08.14 05:10 Külföld

Felismerte az édesanyját, és mozgatja a kezét és lábát az egyik kislány, akit magyar orvosok választottak szét az ikertestvérétől. A fejüknél összenőtt sziámi ikreket másfél hete műtötték meg Bangladesben. A világon egyedülálló műtétsorozatban 35 magyar szakember vett részt. Közülük a 3 vezető orvos még mindig a gyerekekkel van.

Friss hírek a szétválasztott sziámi ikrek állapotáról

Infostart
-
  19.08.13 08:01 Tudomány

Magához tért a fejüknél összenőtt és a múlt héten sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyike. Testvére is önállóan lélegzik már, de őt még mélyaltatásban tartják. Édesanyjuk folyamatosan a lányok mellett van, beszél hozzájuk - mondta az InfoRádióban a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány kommunikációs vezetője.

Kis kezét szorítva várja húga ébredését Rabia: új információk érkeztek a sikeresen szétválasztott sziámi ikrek állapotáró…

Blikk
-
  19.08.14 03:40 Külföld

Egy pillanatra sem viszik el testvére mellől Rabiát (3), a fejüknél összenőtt és a múlt héten sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyikét.

Ezt mondták a szétválasztott sziámi ikrek szülei

Ripost
-
  19.08.13 07:50 Külföld

A szülõk nagyon hálásak a magyar orvosoknak a szétválasztó mûtétért. Mint ahogy azt a Ripost megírta, 26 órás mûtéttel sikerült szétválasztani Csókay doktor csapatának a fejüknél összenõtt bangladesi ikerpárt, Rábiát és Rukiát.