Elérhette az orosz településeket a robbanás miatti sugárzás

Kitekintő
-
  19.08.13 19:57 Külföld

Szerevrodvinszk önkormányzata arról tájékoztatta az Interfaxot, hogy Nyonoksza lakóit arra kérte a hadsereg, hogy szerdától hagyják el a települést a katonai objektumon végrehajtandó "tervszerű" munkálatok miatt. A közösségi médiában elterjedt pletykák szerint a falut evakuálják.

8 kapcsolódó hír

A normálisnál 16-szor erősebb sugárzást mértek az oroszországi atombaleset környezetében

444
-
  19.08.14 07:58 Külföld

Legalábbis a legfrissebb hivatalos orosz álláspont szerint. A baleset idején a helyi katasztrófavédelem 200-szoros határértéktúllépést jelentett.

Kiürítettek egy orosz falut a nukleáris fegyverkísérlet közben történt baleset közelében

168 Óra Online
-
  19.08.13 18:11 Külföld

Evakuálták egy orosz település lakóit az augusztus 8-án egy fegyverkísérlet közben bekövetkezett baleset helyszínének közelében - írja a CNN az orosz állami hírügynökségre hivatkozva. Nyonoksza település lakóit kedd reggel költöztették ki otthonaikból, a hatóságok vonattal vitték el őket a területről.

Ön szerint nyugtalanító az oroszországi nukleáris fegyverbaleset miatti sugárzás? Szavazzon!

ATV
-
  19.08.14 10:38 Baleset-bűnügy

Nukleáris fegyverbaleset történt az oroszországi Arhangelszkben, megnőtt a háttérsugárzás, egy települést kiürítettek. Önt nyugtalanítja a hír?

Menniük kell, de semmi vészes: kiürítik a falut, ami mellett az orosz rakétarobbanás történt

Népszava
-
  19.08.13 19:04 Külföld

Az arhangelszki kormányzó szerint megkérték Nyonoksza település lakóit, hogy egy kicsit hagyják el otthonaikat, de nevetséges evakuálásról beszélni.

Evakuálnak egy orosz települést a nukleáris fegyverbaleset közelében

Index
-
  19.08.13 17:18 Külföld

Korábban megnőtt gamma-sugárzást mértek kutatók. A lakóknak azt mondták a katonák, hogy az evakuálás független a nukleáris fegyverbalesettől.

Négy-tizenhatszoros volt a gammasugárzás (Frissítve: kitelepítenek egy falut!)

MedicalOnline
-
  19.08.13 14:31 Külföld

Négy-tizenhatszorosára nőtt a gammasugárzás az Arhangelszk megyében augusztus 8-án fegyverkísérlet közben bekövetkezett baleset idején.

A gammasugárzás szintje a normális 4-16-szorosára nőtt az észak-oroszországi fegyverkísérlet-baleset idején

Parameter
-
  19.08.13 13:09 Külföld

A Roszgidromet szerint a sugárzási helyzetet ellenőrző arhangelszki automatizált rendszer (ASZKRO) nyolc ellenőrző pontjából hat csütörtökön Szeverodvinszknél azt rögzítette, hogy a gammasugárzás ereje elérte az arra a területre jellemező környezeti dózisnak megfelelő ráta (ADER) 4-16 szorosát. Az augusztus 8-án mért maximális érték óránként…

A normális 4-16-szorosára nőtt a sugárzás az orosz fegyverkísérlet-baleset idején

ma.hu
-
  19.08.13 12:49 Külföld

Négy-tizenhatszorosára nőtt a gammasugárzás az Arhangelszk megyében augusztus 8-án fegyverkísérlet közben bekövetkezett baleset idején.