Nincs INF, indul az amerikai rakétarendszerek fejlesztése

Kitekintő
-
  19.08.03 10:51 Külföld

Washington gyorsítja új rakétarendszereinek kifejlesztését - jelentette be pénteken Mark Esper amerikai védelmi miniszter, pár órával azt követően, hogy Washington hivatalosan bejelentette kilépését a szárazföldi telepítésű közepes és rövid hatótávolságú rakéták felszámolásáról kötött orosz-amerikai szerződésből.

11 kapcsolódó hír

INF-szerződés: Washington hivatalosan is kilépett az egyezményből

Mandiner
-
  19.08.02 19:49 Külföld

London, Varsó és Prága szerint egyértelműen Moszkva a felelős.

Ukrajna élénkíteni szeretné a párbeszédet a NATO-val

ProfitLine
-
  19.08.03 02:00 Külföld

Válaszul Oroszország agresszív fellépéseire és figyelembe véve a szárazföldi telepítésű közepes és rövidebb hatótávolságú rakéták felszámolásáról kötött orosz-amerikai (INF) szerződés megszűnését Ukrajna élénkíteni szeretné a párbeszédet a NATO-val, hogy megvitassa, milyen lehetséges módok állnak rendelkezésre a szövetség teljes keleti…

A cseh külügyminiszter szerint Moszkva felelőtlensége miatt szűnt meg az INF

444.hu
-
  19.08.02 16:36 Külföld

A közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződésből azért lépett ki az USA, mert Oroszország megsértette. Az oroszok viszont Amerikát hibáztatják.

Véget ért egy korszak, kevésbé biztonságos lett a világ

HVG
-
  19.08.02 17:45 Külföld

Az Egyesült Államok bejelentette, hivatalosan is kilép a Közepes hatótávolságú atomrakétákról szóló szerződésből (INF). Washington azt is közölte, azt tervezi, hogy megkezdi egy új rakéta tesztelését.

Vége az INF-szerződésnek

Magyar Nemzet
-
  19.08.03 07:54 Külföld

Washington felmondta az 1987-ben Moszkvával kötött úgynevezett INF-szerződést, amely a szárazföldi telepítésű közepes és rövidebb hatótávolságú rakéták felszámolására vonatkozik.

NATO-főtitkár: hatályba lépett az INF-szerződés felmondása

Hírklikk
-
  19.08.03 04:45 Külföld

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár bejelentette pénteken Brüsszelben: ezzel a nappal hatályos lett az Egyesült Államok azon döntése, hogy kilép a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződésből (INF).

Ukrajna közeledne a NATO-hoz, miután Oroszország és az USA felbontották az INF-szerződést

Parameter
-
  19.08.03 09:36 Külföld

A tárca a honlapján közzétett közleményében kifejezte csalódottságát a szerződés megszűnése miatt. A kialakult helyzetért egyértelműen Oroszországot tette felelőssé, és megértéssel vette tudomásul "a lépéseket, amelyekre ebben a helyzetben az Egyesült Államok kényszerült".  A minisztérium emlékeztetett arra, hogy noha Ukrajna nem…

Moszkva enyhítené a feszültséget Washingtonnal

hirado.hu
-
  19.08.02 09:00 Külföld

Moratórium bevezetését javasolják a közepes hatótávolságú rakéták telepítésére.

Az USA kilépett az INF-szerződésből, Moszkva szerint súlyos hibát követtek el

Körkép
-
  19.08.02 17:06 Külföld

Nyitókép forrása: janes.com   Az Egyesült Államok pénteken hivatalosan és végleg kilépett a rövid- és közepes hatótávolságú nukleáris rakéták korlátozásáról szóló megállapodásból, az úgynevezett INF szerződésből. Az oroszok szerint „súlyos hibát követtek el”.   Washington súlyos hibájának tartja a lépést a Szergej Lavrov vezette orosz…

Moszkva enyhítené a feszültséget Washingtonnal

KárpátHír
-
  19.08.02 12:11 Külföld

Moszkva azt javasolta Washingtonnak és a NATO-nak, hogy Oroszországhoz hasonlóan

Moszkva moratórium bevezetését javasolta Washingtonnak

VG
-
  19.08.02 11:25 Külföld

Moszkva azt javasolta Washingtonnak és a NATO-nak, hogy Oroszországhoz hasonlóan hirdessenek moratóriumot a közepes hatótávolságú nukleáris rakéták telepítésére.