Zelenszkij pártja nyerheti az ukrán parlamenti választást

ATV
-
  19.07.20 13:59 Külföld

Megnőhet a politikai mozgástere Ukrajna májusban beiktatott elnökének, ha pártja nyeri vasárnap a parlamenti választást. Választási kampányában átfogó változásokat ígért, de ezeket akkor tudja megvalósítani, ha a törvényhozásban a szövetségesei kerülnek többségbe.

6 kapcsolódó hír

Ukrajnában vasárnap parlamenti választást tartanak

HírTV
-
  19.07.20 13:11 Külföld

A kampány végére ismét feszültté vált a magyar-ukrán viszony.

Előre hozott választásokat tartanak Ukrajnában, az új elnök pártja fölényesen vezeti a népszerűségi listákat

168 Óra Online
-
  19.07.21 10:04 Külföld

Előrehozott parlamenti választásokat tartanak ma Ukrajnában.  A  május 20-án beiktatott új ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij  már eskütételekor bejelentette, hogy feloszlatja a törvényhozást és rendkívüli választást ír ki.

Előrehozott parlamenti választásokat tartanak Ukrajnában

Napi
-
  19.07.21 09:20 Külföld

Vasárnap helyi idő szerint reggel nyolc órakor (közép-európai idő szerint hét órakor) kinyitottak a szavazóhelyiségek Ukrajnában, és megkezdődött az előrehozott parlamenti választás Ukrajnában - írja az MTI.

Ukrajna képviselőket választ

Infostart
-
  19.07.21 08:10 Külföld

Előrehozott parlamenti választásokat tartanak, a legfőbb esélyes az elnök pártja. A két magyar szervezet három jelöltet indított.

Szijjártó látogatása borzolta az ukrán vezetést a választási hajrában

Index
-
  19.07.21 08:26 Külföld

Az új elnök Zelenszkij új pártja biztosan győz az előrehozott parlamenti választásokon, de az abszolút többség kérdés. Egyre feszültebb Kijev és Budapest viszonya is, de Moszkvával sincs békülés.

Előrehozott parlamenti választásokat tartanak ma Ukrajnában

Győr Plusz
-
  19.07.21 10:34 Külföld

A május 20-án beiktatott új ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij már eskütételekor bejelentette, hogy feloszlatja a törvényhozást és rendkívüli választást ír ki. Részeredmények éjfél előtt nem várhatók.