Nem is fénymásolhatnák le a főnökök az alkalmazottak személyijét

Privátbankár
-
  19.07.19 08:36 Színes

Csak kivételes esetekben van ehhez joguk, hívja fel a figyelmet a BDO ügyvédi iroda.

8 kapcsolódó hír

Nem akármelyik iratunkat másolhatja le a munkáltató

Propeller
-
  19.07.19 06:50 Belföld

A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait – mutat rá a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda, hozzátéve, kivételt kizárólag jogszabályi felhatalmazás, illetve speciális, egyedi cél jelenthet. A jogi iroda az MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság…

Nem is fénymásolhatnák le a főnökök az alkalmazottak személyijét

MFor
-
  19.07.19 08:33 Gazdaság

Csak kivételes esetekben van ehhez joguk, hívja fel a figyelmet a BDO ügyvédi iroda.

Az ön munkáltatója is lemásolta személyes okmányait?

Napi
-
  19.07.19 07:29 Belföld

A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait - írja az MTI a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda közlése nyomán.

BDO: Jogsértő általános céllal másolni az alkalmazottak okmányait

Jogászvilág
-
  19.07.19 08:51 Karrier

A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait– mutat rá újságunkhoz eljuttatott közleményében a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda. Kivételt kizárólag a kifejezett jogszabályi felhatalmazás, illetve speciális, egyedi célhoz kötöttség jelenthet.

GDPR: nem jogszerű az általános jellegű okmánymásolás

autopro
-
  19.07.19 09:37 

A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait – mutatott rá a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda, hozzátéve, kivételt kizárólag jogszabályi felhatalmazás, illetve speciális, egyedi cél jelenthet.

BDO: Jogsértő az alkalmazottak okmányainak általános célú másolása

Adó
-
  19.07.19 08:41 Karrier

A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait – mutat rá újságunkhoz eljuttatott közleményében a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda. Kivételt kizárólag a kifejezett jogszabályi felhatalmazás, illetve speciális, egyedi célhoz kötöttség jelenthet.

Megkerült a rendőrségi pendrive

Mínuszos
-
  19.07.19 11:56 Infotech

Megkerült az elveszett pendrive, amin a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) összes munkatársának személyes adatai voltak. Az adathordozót egy szolgálati gépjárműben találták meg. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) határozatára hivatkozva több sajtóhír is megjelent azzal kapcsolatosan, amely szerint a BRFK…

Bdo: A munkáltatók nem másolgathatják csak úgy az alkalmazottak okmányait

Bankár Magazin
-
  19.07.19 09:38 Gazdaság

A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait - mutat rá a Bdo Legal Jókay Ügyvédi Iroda, hozzátéve, kivételt kizárólag jogszabályi felhatalmazás, illetve speciális, egyedi cél jelenthet.