Figyeljünk az utakon! Kezdődik az őzek párzási időszaka

Agrofórum
-
  19.07.18 08:32 Mezőgazdaság

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Magyar Autóklub közösen hívta fel a figyelmet az őzek párzási időszakára, ami egyben baleseti veszélyforrás is. 2017-18-as vadászati évben elütött 6218 nagyvadból 4756 őz volt.

7 kapcsolódó hír

Autósok figyelem: az őzek beindultak!

HVG
-
  19.07.17 20:58 Életmód

Július közepétől augusztus közepéig tart az őz, hazánk legnagyobb egyedszámban és szinte mindenhol előforduló nagyvadfajának párzási időszaka. Ilyenkor az állatok sokkal figyelmetlenebbek és nappal is aktívabbak. Fokozott óvatosságra intik az autósokat.

Óriási veszélyben a magyar autósok: a következő hetekben vadak lephetik el az utakat

Agrárszektor
-
  19.07.17 14:35 Állatvilág

Július közepétől augusztus közepéig tart az őz, hazánk legnagyobb egyedszámban és szinte mindenhol előforduló nagyvadfajának párzási időszaka. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV), mint a vadászatra jogosult szervezetek érdekképviselete és a Magyar Autóklub felhívja az autóvezetők figyelmét: a következő egy hónapban a…

Kezdődik az őzüzekedés, vigyázzunk az utakon!

Magyar Mezőgazdaság
-
  19.07.18 11:00 Gazdaság

Július közepétől augusztus közepéig tart az őz, hazánk legnagyobb egyedszámban és szinte mindenhol előforduló nagyvadfajának párzási időszaka. A nász alatt a bakok kergetik a sutákat, és eközben az állatok sokkal figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában, ráadásul nappal is aktívak.

Életveszély miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Infostart
-
  19.07.17 05:50 Belföld

Az őzek párzási időszakában ajánlott fokozott figyelemmel közlekedni. A vadak hirtelen ugranak ki az út melletti árkokból, bokrokból, és gyakran elkerülhetetlen az ütközés.

Vigyázat! Itt az őzek párzási időszaka

Alon
-
  19.07.18 06:00 Megyei

Ilyenkor az őzek bármikor kirohanhatnak az úttestre, mindenféle veszélyérzet nélkül.

Vigyázzon az utakon! Jönnek az őzek

Nyugat
-
  19.07.17 21:49 Megyei

Itt a párzási időszak, ami néhány hétig eltart. A következő egy hónapban a szokásosnál is óvatosabban vezessenek, hogy elkerüljék a baleseteket!

Ellepték az őzek a magyar utakat a párzási időszakban: így kerüld el a balesetet!

HelloVidék
-
  19.07.17 19:05 Utazás

Július közepétől augusztus közepéig tart az őz, hazánk legnagyobb egyedszámban és szinte mindenhol előforduló nagyvadfajának párzási időszaka. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet, mint a vadászatra jogosult szervezetek érdekképviselete és a Magyar Autóklub, mint az ország legnagyobb autós civilszervezete felhívja az autóvezetők…