Kár volt Trumpon gúnyolódni - Véget ér a nagy brit-amerikai barátság?

Portfolio
-
  19.07.08 18:09 Külföld

Theresa May brit miniszterelnök töretlen bizalmáról biztosította hétfőn az Egyesült Királyság washingtoni nagykövetét, akinek a Trump-kormányzatról összeállított, lesújtó megállapításokat tartalmazó bizalmas jelentései a hétvégén...

6 kapcsolódó hír

Trump dühében elfelejtette, hogy alig pár hete még dicsérte Theresa Mayt

444
-
  19.07.09 10:11 Külföld

Az amerikai elnök azzal fenyegetőzik, hogy minden kapcsolatot megszakít az őt bizalmas távirataiban "sugárzóan bizonytalannak" és "alkalmatlannak" nevező brit nagykövettel, Kim Darrochhal.

Csak a munkáját végezte, Trump megbosszulhatja

24
-
  19.07.09 18:00 Külföld

Kim Darroch alkalmatlannak, megbízhatatlannak és inkompetensnek nevezte az amerikai elnököt a hazaküldött titkos feljegyzéseiben. Ezzel még nem is lenne gond, csakhogy a jelentések kiszivárogtak, Trump pedig már a brit kormányt alázza a nagykövet miatt.

Theresa May megvédte a Trumpot sarazó nagykövetet

Napi
-
  19.07.08 18:07 Külföld

Theresa May brit miniszterelnök töretlen bizalmáról biztosította hétfőn az Egyesült Királyság washingtoni nagykövetét, akinek a Trump-kormányzatról összeállított, lesújtó megállapításokat tartalmazó bizalmas jelentései a hétvégén kiszivárogtak a brit sajtóhoz. Az incidens diplomáciai válsággal fenyeget a két atlanti szövetséges között.

Donald Trump: Theresa May a Brexit-tárgyalásokkal csak felfordulást teremtett

Parameter
-
  19.07.09 08:06 Külföld

"Nagyon kritikus vagyok azzal kapcsolatban, ahogyan az Egyesült Királyság és Theresa May miniszterelnök a Brexitet kezelte. Micsoda felfordulást okozott ő képviselőivel. Megmondtam neki, hogyan kellett volna ezt csinálni, de ő más módszer mellett döntött" - írta mikroblog-bejegyzésében az amerikai elnök. Az Egyesült Királyság számára…

Trump beleszállt a washingtoni brit nagykövetbe

Mandiner
-
  19.07.09 10:08 Külföld

Theresa May hétfőn kiállt Sir Kim Darroch mellett, de ez nem volt elég az amerikai elnöknek: Twitteren ment neki a diplomatának és a brit kormányfőnek.

Gigantikus botrány lett a brit nagykövet kiszivárgó, Trumpot bíráló jelentéséből – És minden bizonnyal ez még csak a k…

Blikk
-
  19.07.07 18:30 Külföld

Ahogy az várható volt, balhé lett a brit nagykövet Trumpról szóló, kiszivárgott jelentéséből: többen diplomáciai botránytól rettegnek, Nigel Farage pedig kirúgná a nagykövetet.