Nincs megállapodás az uniós tisztújításról

Kitekintő
-
  19.06.21 09:11 Külföld

Nem sikerült megállapodni az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagállami vezetők brüsszeli csúcsértekezletén, ezért jövő vasárnap újabb találkozót tartanak - jelentette be az Európai Tanács elnöke péntek hajnalban.

32 kapcsolódó hír

Nem sikerült az uniós tisztújítás

Privátbankár
-
  19.06.21 07:46 Külföld

A tegnapi EU-csúcson az Európai Bizottság egyik elnökjelöltje mögött sem sorakozott fel a többség. Jövő vasárnap újra megpróbálják.

Nincs megállapodás az Eu-csúcson

HírTV
-
  19.06.21 07:12 Külföld

Jövő vasárnap újabb találkozót tartanak.

Merkel: szakadék van a vágyak között, elmaradhat a mai alku

Portfolio
-
  19.06.20 19:23 Külföld

Elképzelhető, hogy nem születik döntés az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagországok vezetőinek csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcsértekezletén - jelentette ki a német kancellár a találkozóra...

Brüsszel malmai továbbra is lassan őrölnek

888
-
  19.06.21 08:18 Külföld

Egyelőre nem sikerült megállapodni az uniós intézmények új vezetőiről.

Merkel: elképzelhető, hogy nem születik most döntés a tisztújításról

Propeller
-
  19.06.20 18:46 Külföld

Elképzelhető, hogy nem születik döntés az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagországok vezetőinek csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcsértekezletén – jelentette ki a német kancellár a találkozóra érkezvén. Angela Merkel hangsúlyozta, ez nem lenne tragédia, ugyanis van még némi idő az Európai…

Nem sikerült bizottsági elnököt választani az EU-csúcson

Mandiner
-
  19.06.21 07:04 Külföld

Nem született döntés az uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről. Angela Merkel szerint nem szabad elhamarkodott döntést hozni. Macron leszögezte: egy jelöltnek sincs többsége, közös álláspontot kell kialakítani.

Jön az európai uniós tisztújítás, de francia-német alkura is szükség lenne

ATV
-
  19.06.20 07:31 Külföld

Elsősorban az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről szól majd a tagállami vezetők ma kezdődő brüsszeli csúcstalálkozója, szakértők szerint azonban egyelőre úgy tűnik, nincs sok esély arra, hogy már a mostani ülésen kompromisszum születik.

A tagállami vezetők meghatározták a következő ötéves ciklus stratégiai célkitűzéseit

Magyar Nemzet
-
  19.06.20 22:56 Külföld

Elfogadták az Európai Unió következő ciklusra vonatkozó stratégiai célkitűzéseit tartalmazó dokumentumot csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozójukon a tagállamok vezetői.

Tusk: nincs megállapodás a tisztújításról, jövő héten újabb találkozó lesz

Propeller
-
  19.06.21 06:39 Külföld

Nem sikerült megállapodni az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagállami vezetők brüsszeli csúcsértekezletén, ezért jövő vasárnap újabb találkozót tartanak – jelentette be az Európai Tanács elnöke csütörtök éjszaka. Donald Tusk arról számolt be, hogy az egyeztetésen nem sorakozott fel a többség az Európai…

Nem sikerült az uniós tisztújítás

MFor
-
  19.06.21 07:39 Külföld

A tegnapi EU-csúcson az Európai Bizottság egyik elnökjelöltje mögött sem sorakozott fel a többség. Jövő vasárnap újra megpróbálják.

Nincs megállapodás a tisztújításról, újabb EU-csúcs lesz

Lokál
-
  19.06.21 08:45 Külföld

Nem sikerült megállapodni az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagállami vezetők brüsszeli csúcsértekezletén, ezért jövő vasárnap újabb találkozót tartanak - jelentette be az Európai Tanács elnöke péntek hajnalban.

Merkel az EU-tisztújításról: nagy a szakadék az álláspontok között

Napi
-
  19.06.20 19:18 Külföld

Elképzelhető, hogy nem születik döntés az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagországok vezetőinek csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcsértekezletén - mondta Angela Merkel német kancellár a találkozóra érkezésekor az MTI szerint. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke három bizottsági elnöki jelölt…

Ezek lesznek az EU stratégiai célkitűzései a következő 5 évben

Napi
-
  19.06.20 23:16 Külföld

Elfogadták az Európai Unió következő ciklusra vonatkozó stratégiai célkitűzéseit tartalmazó dokumentumot csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozójukon a tagállamok vezetői; ennek értelmében egyebek mellett dolgozni kell a külső határellenőrzés szigorításán és a biztonság erősítésén - írja az MTI.

Juncker örül, hogy „nehezen pótolható” az Európai Bizottság élén

Neokohn
-
  19.06.21 08:13 Külföld

Nem sikerült megállapodni az új uniós csúcsjelöltekről a tagállami vezetők brüsszeli csúcsértekezletén, ezért jövő vasárnap újabb találkozót tartanak. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke csütörtök éjszaka arról számolt be, hogy az egyeztetésen nem sorakozott fel a többség az Európai Bizottság elnöki tisztségére jelöltek egyike mögött sem. Mint…

Egy jelöltnek sincs többsége az Európai Bizottság elnökségére

Növekedés
-
  19.06.21 06:33 Külföld

Angela Merkel szerint jobb várni néhány napot, mint elhamarkodott döntést hozni. Az uniós vezetők jövő vasárnap újra asztalhoz ülnek, hogy az új parlament megalakulása előtt megegyezzenek az uniós intézmények vezetőiről.

Merkel: elképzelhető, hogy nem születik most döntés a tisztújításról

ProfitLine
-
  19.06.20 21:00 Külföld

Elképzelhető, hogy nem születik döntés az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagországok vezetőinek csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcsértekezletén - jelentette ki a német kancellár a találkozóra érkezvén.

EU-csúcs: nincs megállapodás a vezető posztokról

Infostart
-
  19.06.20 22:26 Külföld

Késő estig nem hozott eredményt a tisztújítás ügyében a brüsszeli uniós csúcstalálkozó, amelyen maguk a tagállami vezetők sem számítottak áttörésre.

Megkezdődött az uniós állam- és kormányfők találkozója Brüsszelben

hirado.hu
-
  19.06.20 16:52 Külföld

Szakértők szerint nincs sok esély arra, hogy kompromisszum szülessen.

Merkel: elképzelhető, hogy nem születik most döntés a tisztújításról

Hírklikk
-
  19.06.20 19:16 Külföld

Elképzelhető, hogy nem születik döntés az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagországok vezetőinek csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcsértekezletén - jelentette ki a német kancellár a találkozóra érkezvén.

Orbán is blokkolta a 2050-es uniós karbonsemlegességet

Index
-
  19.06.20 21:59 Külföld

Hiába jelentette ki pár napja Palkovics László, hogy a 2050-es karbonsemlegesség az egyik célunk, Orbán szerint nem.

EU-csúcs: az unió nem tárgyal újra a Brexitről, és felkészül a britek rendezetlen kilépésére

Népszava
-
  19.06.21 14:38 Külföld

A tárgyaláson történt előrelépés a 2021-2027-es uniós keretköltségvetés kérdésében is, és szó volt az Ománi-öbölbeli incidensről. Merkel pedig leszögezte: továbbra sem vállal uniós tisztséget.

Nincs megállapodás az uniós tisztújításról

OrientPress
-
  19.06.21 11:30 Külföld

Nem sikerült megállapodni az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagállami vezetők brüsszeli csúcsértekezletén, ezért jövő vasárnap újabb találkozót tartanak – jelentette be az Európai Tanács elnöke péntek hajnalban.

Tusk: nincs megállapodás a tisztújításról, jövő héten újabb találkozó lesz

KárpátHír
-
  19.06.21 09:38 Külföld

Nem sikerült megállapodni az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről

Az új főemberekről egyezkednek Brüsszelben

Magyar Szó
-
  19.06.21 07:47 Külföld

Elsősorban az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről egyezkednek tegnaptól a tagállami vezetők Brüsszelben.

Nincs megállapodás a tisztújításról

Demokrata
-
  19.06.21 06:49 Vélemény

Nem sikerült megállapodni az uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagállami vezetők csúcsértekezletén.

Nem született megállapodás a klímasemlegességi célkitűzésről

Gondola
-
  19.06.21 00:15 Külföld

Nem született végül megállapodás a 2050-es európai uniós szén-dioxid-semlegességi célkitűzésről a tagállami vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján, diplomáciai források szerint az ok Csehország, Lengyelország és Magyarország vétója volt.

Képtelenek voltak vezetőket választani az EU-csúcson – Hajnalban végül megszólalt Macron és Merkel

Blikk
-
  19.06.21 08:35 Külföld

Nem tudtak dönteni az EU-csúcson a tagországok vezetői az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről. Macron: – Mivel továbbra sincs többsége egyetlen jelöltnek sem az európai intézmények vezető tisztségeire, a következő napokban közös álláspontot kell kialakítani a jövő vasárnap esedékes következő uniós csúcstalálkozóig…

Döntésképtelenség uralkodik Brüsszelben

VG
-
  19.06.21 07:34 Külföld

A tagállami vezetőknek nem sikerült megállapodnia az európai uniós intézmények elnöki tisztségeiről.

Nincs többsége egyetlen jelöltnek sem, nincs megállapodás az EU-csúcson

Promenad
-
  19.06.21 07:00 Külföld

Nem sikerült megállapodni az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagállami vezetők brüsszeli csúcsértekezletén, ezért jövő vasárnap újabb találkozót tartanak - jelentette be az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk csütörtök éjszaka. Angela Merkel német kancellár már arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy el kell kerülni a v

EU-csúcs: nincs megállapodás a tisztújításról, jövő héten újabb találkozó lesz

Dehir
-
  19.06.21 06:42 Külföld

Brüsszel - Június 30-án rendkívüli uniós csúcsértekezletet tartanak, talán ott kiderül, ki lesz az Európai Bizottság elnöke.

Magyarország megvétózta a 2050-es klímasemlegességi célkitűzést

Debreceni Nap
-
  19.06.20 23:48 Külföld

Nem született végül megállapodás a 2050-es európai uniós szén-dioxid-semlegességi célkitűzésről a tagállami vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján, diplomáciai források szerint az ok Csehország, Lengyelország és Magyarország vétója volt. A sajtó arról írt az utóbbi napokban, hogy egyre nagyobb a valószínűsége a vállalás…

Szlovák lapértesülés: Pellegrini lehetne az Európai Tanács új elnöke

Körkép
-
  19.06.20 20:02 Külföld

A tisztséget jelenleg Donald Tusk tölti be [...] Read More...