Lovász László segélykiáltása: „Mi nem tudunk Bécsbe költözni. A magyarok támogassák az MTA-t!…

HVG
-
  19.06.12 14:07 Belföld

„Mert csak” – ezzel az érveléstechnikájával találta magát szembe az MTA, amikor a kormányt arról kérdezte, miért kell leválasztani a kutatóintézeti hálózatát és létrehozni egy újat. Az MTA nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, amin kiderült, mi a különbség a CEU és az MTA között, és miért nem kéne Michelangelónak asztalokat ácsolnia.

8 kapcsolódó hír

MTA-elnök: a kormány tervezete fenyegetést jelent az akadémiai szabadságra és a kutatói autonómiára

Szeretlek Magyarország
-
  19.06.12 16:00 Színes

Lovász László nemzetközi sajtótájékoztatót tartott az MTA átalakításával kapcsolatban. Az Európai Bizottság ismét felszólította a magyar kormányt, hogy tartózkodjon a kutatási szabadság szűkítéséről.

Palkovicsék közleményben reagáltak Lovász sajtótájékoztatójára

ATV
-
  19.06.12 17:07 Belföld

Több kutatás legyen, mely hatékonyan segíti a magyar gazdaságot, több szabadalomra, találmányra van szükség, ez az akadémiai kutatás-fejlesztés átalakításáról szóló törvényjavaslat célja - tudatta a Palkovics László által vezetett ITM. Közleményükben hangsúlyozzák, egy éven át keresték a kompromisszumos megoldást az MTA-val.

Nemzetközi sajtótájékoztatót tart az MTA-elnök Lovász László - élő

HVG
-
  19.06.12 13:07 Belföld

Nemzetközi sajtótájékoztatót hirdetett meg szerdán kora délutánra Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke a kormány MTA-t érintő átalakítási tervei és a parlamentnek benyújtott ezzel kapcsolatos törvény ügyében.

Már nem is nyócévezik, hanem tizenháromévezik a Fidesz

Hírklikk
-
  19.06.12 17:58 Belföld

A tőle megszokott módszerrel tett rá egy újabb lapáttal a Fidesz az amúgy is rotyogó tűzre: egyidőben Lovász László MTA-elnök nemzetközi sajtótájékoztatójával a nagyobbik kormánypárt frakciója közleményt tett közzé az MTI-ben, amelyben nem kevesebbet állít, mint hogy – ki más, mint – Gyurcsány Ferenc egykori gazdasági minisztere akarta…

MTA: Fennáll a veszélye, hogy a politikusok egy tollvonással semmisítik meg a hatalmukat fenyegető kutatásokat

Qubit
-
  19.06.12 15:32 Tudomány

Sem a tárgyalások, sem a tüntetések nem váltották be a Magyar Tudományos Akadémia reményeit: a kormány hajthatatlan a kutatóhálózat államosítása ügyében. Lovász László, az akadémia elnöke szerdán nemzetközi sajtótájékoztatón számolt be a helyzetről.

Lovász László: az MTA nem tud Bécsbe költözni

Népszava
-
  19.06.12 14:59 Belföld

A kormány javaslatai a tudományos intézményrendszer átalakítására fenyegetést jelent az akadémiai szabadságra és a kutatói autonómiára.

Lovász László: a kormány sem tudja, miért lesz jó a kutatóhálózat leválasztása

Magyar Hang
-
  19.06.12 17:39 Belföld

Fenyegetést jelentenek az akadémiai szabadságra és a kutatói autonómiára nézve a kormány javaslatai, amelyek a tudományos intézményrendszer átalakítására, köztük a kutatóhálózat Magyar Tudományos Akadémiáról (MTA) való leválasztását célozzák - mondta az MTA elnöke.

A tudományos élet szabadságát fenyegetik a kormány javaslatai

MedicalOnline
-
  19.06.12 16:24 Tudomány

A kormány javaslatai fenyegetést jelentenek az akadémiai szabadságra és a kutatói autonómiára, mondta Lovász László, az MTA elnöke.