Papp Zoltán, búvár: Nem csak lelkileg, hanem fizikailag is nagyon megterhelő volt a munka

Magyar Nemzet
-
  19.06.12 14:57 Belföld

Több mint 600 ember megfeszített munkája kellett ahhoz, hogy sikeres legyen az elmúlt évtizedek egyik legkomplikáltabb mentése a Dunán.

4 kapcsolódó hír

Amikor betörtem néhány ablakot, féltem, hogy előbukkan egy holttest

Index
-
  19.06.11 11:41 Belföld

Papp Zoltán három ipari búvár társával készítette fel a kiemelésre a Hableányt. Hihetetlen nehéz körülmények között dolgoztak erős sodrásban, 30 centis látótávolságban, veszélyes kiálló tárgyakat és a háborúban felrobbantott Margit híd maradványait kerülgetve.

Papp Zoltán búvár: a víz alatt egyedül van az ember

Szoljon
-
  19.06.12 11:02 

A Hableány kiemelésének részleteiről beszélt egy, a roncshoz lemerült ipari búvár.

PAPP Zoltán: "Az volt az egyik feladatom, hogy az emelés közben ne ússzanak ki a testek!"

RTL Klub
-
  19.06.11 16:36 [N/A]

A Hableány kiemelése során legtöbbször a legtapasztaltabb búvár merült, akinek 3 holttestet sikerült a felszínre hoznia. Több búvár is azt mondta, lelkileg és fizikailag is teljesen kimerültek az elmúlt napokban. Az RTL Híradónak Papp Zoltán, ipari búvár nyilatkozott a merülés félelmetes körülményeiről.

Lelkileg és fizikailag is teljesen kimerültek a búvárok a mentésben

RTL Klub
-
  19.06.11 18:10 [N/A]

Félt odalent, hogy egyszercsak elé úszik egy holttest - ezt mondta Híradónknak egy ipari búvár, aki a hajótest kiemelésén dolgozott. Ő és társai majdnem 40 kilós felszerelésben merültek, olyan körülmények között, amelyben egyébként tilos lett volna. Több búvár is azt mondta, lelkileg és fizikailag is teljesen kimerültek az elmúlt napokban. Minderrő