Betegségek, melyekkel naponta 1 millió ember fertőződik meg

HVG
-
  19.06.10 14:03 Infotech

A világon naponta több mint egymillióan fertőződnek meg nemi úton terjedő betegségekkel, mint amilyen a trichomoniázis, a klamídia, a kankó vagy a szifilisz – hívta fel a figyelmet jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

5 kapcsolódó hír

Még mindig dúl a kankó és a szifilisz: több mint egymillióan fertőződnek meg naponta nemi úton terjedő betegségekkel

A Föld lakosai közül minden negyedik fertőzött a négy legelterjedtebb nemi betegség valamelyikével. Gyakran egyszerre több kórokozóval vagy évente többször is megfertőződik egy ember - derül ki a WHO jelentéséből.

Sok a túlóra, elégedetlenek a munkavállalók

KKV Magazin
-
  19.06.11 13:50 Cégvilág

Frusztráltak, elégedetlenek, túlterheltek, de a stresszkezelésben nem jeleskednek a hazai munkavállalók, ami egyenes út lehet az úgynevezett munkahelyi kiégés felé - derül ki a Workania kutatásából. Az úgynevezett burn-out szindróma több ember érint, mint azt gondolnánk, nem véletlen, hogy május végén az Egészségügyi Világszervezet (WHO)…

Naponta több mint egymillióan fertőződnek meg nemi úton terjedő betegséggel

Parameter
-
  19.06.10 14:35 Életmód

A 2016-os évre vonatkozó becslés alapján évente 376 millió fertőzés történik szexuális kapcsolat útján a 15-49 éves korosztályban, öt százalékkal több a 2012-ben becsültnél. Gyakran egyszerre több kórokozóval vagy évente többször is megfertőződik egy ember – olvasható a jelentésben, amely nem terjed ki a HIV-fertőzésekre. A Föld lakosai…

Naponta milliónyian kapnak el nemi betegségeket

MedicalOnline
-
  19.06.11 05:56 Egészség

A WHO most közzétett statisztikái szerint a nemi úton terjedő betegségek közül legalább egy érint minden 25. embert, írja az NLCafé.

Még mindig sok a tévhit a HPV körül

Klubrádió
-
  19.06.10 17:14 Vélemény

Tévhit, hogy a HPV csak a nőket érinti, és hogy az óvszer minden nemi úton terjedő betegséggel szemben véd. A HPV-t gyakran a méhnyakrákkal azonosítják, pedig más daganatok kialakulásában is szerepe van. A szakemberek szerint minél több fiatalnak és minél hamarabb meg kell kapnia a védőoltást.