EP-választás: Bombameglepetés Hollandiában?

ATV
-
  19.05.26 18:47 Választás

Hat országra vonatkozóan ma este 6 óra után közzétette az Európai Parlament a hivatalos becsléseket. Az EP oldalán található hivatalos becsléseket exit poll mérések és korábbi közvélemény-kutatások figyelembevételével készítettek. Eddig a ciprusi, írországi, máltai, holland, osztrák és németországi adatokat tették közzé.

4 kapcsolódó hír

Exit poll: Le Pen pártja nyert, a Zöldek meglepetésre harmadikok

24
-
  19.05.26 20:13 Belföld

A Harris exit pollja szerint Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Gyűlés a szavazatok 24 százalékával nyeri az EP-választás Franciaországban 49,6

EP-választás: jönnek az első eredmények, eddig nem a jobboldal a nagy nyertes

Napi
-
  19.05.26 19:56 Külföld

Németországban és Ausztriában is erősödtek a zöld pártok, a szélsőjobboldali pártok viszont egyelőre sehol nem lehetnek elégedettek. Itthon az első exit poll szerint tarolt a Fidesz.

Schmuck Erzsébet igyekszik szépíteni az LMP várható eredményén

Demokrata
-
  19.05.26 20:10 Belföld

Nyugat-Európában megerősödtek a zöld pártok, így az LMP nagyobb frakcióba ülhet be, mint eddig – mondta Schmuck Erzsébet.

Ausztriában és Németországban bezuhant a szélsőjobb, taroltak a Zöldek. Percről percre egész nap!

Azonnali
-
  19.05.26 09:55 Vélemény

Egész Európában magas a részvétel, de Magyarországon is rengetegen szavaznak. Ausztriában a Strache-videó hatására bezuhant a Szabadságpárt, erősödött Kurz kancellár; Szlovákiában kiestek a magyar pártok; Németországban taroltak a Zöldek és bukott az AfD. Budapesten kívül Kolozsvárról, Milánóból és Londonból tudósítunk. Percről percre!