Nem tartják meg a júniusi Brexit-szavazást

Kitekintő
-
  19.05.23 13:31 Külföld

A brit kormány az eredeti tervekkel ellentétben nem terjeszti az alsóház elé vitára és törvényalkotási célú szavazásra június első hetében a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodást - közölte csütörtökön Mark Spencer, az alsóházi ügymenet szervezéséért felelős kabinettag.

14 kapcsolódó hír

Independent: Pénteken Theresa May bejelentheti a lemondását

HVG
-
  19.05.23 11:03 Külföld

Nagyon gyorsan fogy a levegő Theresa May körül, a brit lap szerint már pénteken bejelenti lemondását.

Brexit: napokon belül bejelentheti távozását Theresa May

Portfolio
-
  19.05.23 11:17 Külföld

Csütörtöki brit sajtóértesülések szerint napokon belül, akár pénteken bejelentheti távozásának menetrendjét Theresa May brit miniszterelnök. A kormányzó Konzervatív Párt alsóházi frakciójának legbefolyásosabb szakpolitikai testülete...

Brexit: pénteken eldőlhet Theresa May jövője

ATV
-
  19.05.22 21:36 Külföld

Theresa May brit miniszterelnök nem tervezi, hogy távozik a Konzervatív Párt vezetői tisztségéből - ami kormányfői megbízatásának végét is jelentené -, ám szerdán egyre erősödő nyomás nehezedett rá mielőbbi lemondása végett. Egyes értékelések szerint May politikai jövője már pénteken eldőlhet.

Sorosék lehetnek a brit EP-választás nyertesei

HírTV
-
  19.05.23 07:33 Külföld

Az idén áprilisban megtartott EU-csúcson megszületett döntés értelmében hiába voksolt a brit választók többsége az uniós tagságról rendezett népszavazáson a kilépésre.

Sorosék lehetnek a brit EP-választás nyertesei

888
-
  19.05.23 07:00 Külföld

Az idén áprilisban megtartott EU-csúcson megszületett döntés értelmében hiába voksolt a brit választók többsége az uniós tagságról rendezett népszavazáson a kilépésre (Brexit) 2016. június 23-án, a szigetország kénytelen részt venni a hónap végén esedékes európai parlamenti választásokon.

Fordulat a brexitügyben, újabb pofon Maynek

Infostart
-
  19.05.23 13:41 Külföld

A brit kormány az eredeti tervekkel ellentétben nem terjeszti az alsóház elé vitára és törvényalkotási célú szavazásra június első hetében a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodást - közölte Mark Spencer, az alsóházi ügymenet szervezéséért felelős kabinettag.

Bejelentheti távozását Theresa May

hirado.hu
-
  19.05.23 11:11 Külföld

Theresa May pénteken ismertetheti távozásának menetrendjét sajtóértesülések szerint.

Brit sajtó: Napokon belül bejelentheti távozását Theresa May

Mandiner
-
  19.05.23 11:11 Külföld

A The Times című konzervatív brit napilap csütörtökön közölt értesülése szerint May várhatóan már pénteken bejelenti, hogy lemond.

May napokon belül bejelentheti távozását

Demokrata
-
  19.05.23 11:04 Vélemény

Sajtóértesülések szerint akár pénteken bejelentheti távozásának menetrendjét a brit miniszterelnök.

Nem lesz parlamenti vita és szavazás a Brexit-törvénytervezetről június elején

Magyar Szó
-
  19.05.23 14:42 Külföld

A brit kormány az eredeti tervekkel ellentétben nem terjeszti az alsóház elé vitára és törvényalkotási célú szavazásra június első hetében a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást - közölte csütörtökön Mark Spencer, az alsóházi ügymenet szervezéséért felelős kabinettag.

Bejelentheti távozását Theresa May

Körkép
-
  19.05.23 11:55 Külföld

Csütörtöki brit sajtóértesülések szerint napokon belül, akár pénteken bejelentheti távozásának menetrendjét Theresa May. [...] Read More...

Theresa May napokon belül bejelentheti lemondását

Blikk
-
  19.05.23 10:59 Külföld

Csütörtöki brit sajtóértesülések szerint napokon belül, akár pénteken bejelentheti távozásának menetrendjét Theresa May brit miniszterelnök.

Theresa May: a parlament dönthet arról, hogy legyen-e újabb népszavazás

Maszol
-
  19.05.22 19:14 Külföld

A brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről kidolgozott jogszabálytervezet lehetőséget teremt az alsóházi képviselőknek arra, hogy voksoljanak egy újabb népszavazás lehetőségéről is.

Túl gyengének tartják Theresa May legújabb Brexit-tervét

RTL Klub
-
  19.05.22 18:53 Külföld

Túl gyengének tartják Theresa May legújabb Brexit-tervét politikai ellenfelei. A brit kormányfő több változtatást is bejelentett a már háromszor leszavazott megállapodáshoz, köztük azt is, hogy a képviselőknek júniusban lehetősége lesz arról szavazni, akarnak-e újabb népszavazást. Közben paradox módon épp Nagy-Britanniában tartanak először,…