12 rab lábát mosta és csókolta meg Ferenc pápa Velletri börtönében

Librarius
-
  19.04.19 18:59 Kultúra

Kilenc olasz, egy brazíliai, egy elefántcsontparti és egy marokkói rabnak mosta és csókolta meg a lábát Ferenc pápa a Róma közeli Velletri börtönében, ahol az utolsó vacsorára emlékező misét mutatta be csütörtökön. Ferenc pápa a büntetés-végrehajtási intézet színháztermében mutatta be a misét, amelynek során elvégezte a lábmosás…

4 kapcsolódó hír

Nagycsütörtökön a pápa rabok lábát mosta

Globoport
-
  19.04.19 12:57 Életmód

Egy Rómához közeli börtönbe látogatott el Ferenc pápa a közelgő húsvéti ünnepek előtt.

Tizenkét tanítványát lábát mosták meg a Bazilikában

Kemma
-
  19.04.19 19:37 Belföld

Április 18-án a nagyheti liturgikus sorozat karakteres eseménye, az utolsó vacsorára és a tanítványok lábmosására emlékeztek a katolikus templomokban.

Rabok lábát mosta meg a pápa

Népszava
-
  19.04.19 16:48 [N/A]

Nagypénteken a hagyományos keresztúti ájtatossággal folytatódtak a Nagyhét szertartásai. Délután Ferenc pápa vezette az igeliturgiát, majd este a római Colosseumnál a keresztút keretében végigjárta Krisztus szenvedésének állomásait (Külföld)

Ferenc pápa már megint hülyeséget csinált

Hírklikk
-
  19.04.19 13:14 Belföld

Kilenc olasz, egy brazíliai, egy elefántcsontparti és egy marokkói rabnak mosta és csókolta meg a lábát az utolsó vacsorára (coena Domini) emlékező szertartáson Ferenc pápa a Róma közeli Velletri börtönében csütörtökön. A lábmosás szertartására kiválasztott elítéltek között volt keresztény és muzulmán, fiatalabb és idősebb is.