Az Európai Bizottság szerint komoly aggályokat vetnek fel a román kormány intézkedései

444
-
  19.04.15 20:32 Külföld

Vera Jourová uniós igazságügyi biztos az EP strasbourgi plenáris ülésén azt mondta, nem szabad olyan rendszert létrehozni, amiben a korrupció miatt elítélt magas rangú tisztviselők „de facto rendszerszintű büntetlenséget” élveznének.

12 kapcsolódó hír

Új szabályok: nehezebb lesz otthon bombát gyártani

Propeller
-
  19.04.16 19:44 Külföld

A robbanószerkezetek házi előállításához felhasználható vegyszerek használatára és forgalmazására vonatkozó szabályok további szigorítását fogadta el az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén – közölte az uniós parlament kedden. Az intézkedés célja, hogy terroristák ne gyárthassanak házi robbanószerkezeteket. A 616 szavazattal, 7…

Az EU szerint nagy a baj a román jogállamisággal is

Napi
-
  19.04.15 23:03 Külföld

Komoly aggályokat vetnek fel a román kormány intézkedései a jogállamiság helyzetével kapcsolatban, jelentős visszalépés tapasztalható a reformfolyamatban - figyelmeztetett Vera Jourová uniós igazságügyi biztos az Európai Parlament (EP) hétfői strasbourgi plenáris ülésén.

EB: Komoly aggályokat vetnek fel a román kormány intézkedései

ProfitLine
-
  19.04.16 01:30 Külföld

Komoly aggályokat vetnek fel a román kormány intézkedései a jogállamiság helyzetével kapcsolatban, jelentős visszalépés tapasztalható a reformfolyamatban - figyelmeztetett Vera Jourová uniós igazságügyi biztos az Európai Parlament (EP) hétfői strasbourgi plenáris ülésén.

Az EU hatékonyabb védelmet biztosít az uniós jog megsértését bejelentőknek

Jogászvilág
-
  19.04.16 15:51 Külföld

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadta azt a szabályozást, amely a jövőben nagyobb védelmet biztosít a munkavégzés során tapasztalt, az európai uniós szabályozást sértő törvénytelenségeket vagy kárt okozó cselekményeket bejelentők számára - közölte az uniós parlament kedden.

Tajani: Az EP számára nagyobb hatáskört kell biztosítani

hirado.hu
-
  19.04.15 21:23 Külföld

Meg kell erősíteni Európát, az európai politikát, ehhez pedig az Európai Parlament számára nagyobb hatáskört kell biztosítani – jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke az EP egyhetes strasbourgi plenáris ülésének megnyitóján hétfőn.

Aggodalommal figyeli az EP a román kormány intézkedéseit is

Magyar Narancs
-
  19.04.15 20:57 Vélemény

Vera Jourová uniós igazságügyi biztos szerint "nem szabad olyan rendszert létrehozni, amelyben a korrupció miatt elítélt magas rangú tisztviselők rendszerszintű büntetlenséget élveznének."

Szigorít az EP: nehezebb lesz bombát gyártani

Népszava
-
  19.04.16 19:55 Külföld

A robbanószerkezetek házi előállításához felhasználható vegyszerek használatára és forgalmazására vonatkozó szabályok további szigorítását fogadta el az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. (Külföld)

Csáky: figyeljünk oda a politikai züllésre az EU tagállamaiban is!

Felvidék.ma
-
  19.04.16 14:15 Külföld

A politikai kultúra szintjének csökkenéséről és a szélsőségek erősödésének veszélyéről beszélt hétfői felszólalásában Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén Csáky Pál, az MKP EP-képviselője. „Az EP-választás közeledtével egyre többet beszélünk a szélsőséges politikai pártok lehetséges szerepvállalásáról ebben a házban is a…

Európai Bizottság: a bizalom folyamatosan erodálódik a román kormánnyal szemben

Huppa
-
  19.04.16 06:01 Vélemény

Komoly aggályokat vetnek fel a román kormány intézkedései a jogállamiság helyzetével kapcsolatban, jelentős visszalépés tapasztalható a reformfolyamatban – figyelmeztetett Vera Jourová uniós igazságügyi biztos az Európai Parlament hétfői strasbourgi plenáris ülésén. Jourová a román jogállamiságról szóló vitában hangsúlyozta: az Európai…

Európai Bizottság: komoly aggályokat vetnek fel a román kormány intézkedései

Erdély Ma
-
  19.04.16 05:54 Külföld

Komoly aggályokat vetnek fel a román kormány intézkedései a jogállamiság helyzetével kapcsolatban, jelentős visszalépés tapasztalható a reformfolyamatban - figyelmeztetett Vera Jourová uniós igazságügyi biztos.

Európai Bizottság: komoly aggályokat vetnek fel a román kormány intézkedései

Debreceni Nap
-
  19.04.15 22:31 Külföld

Komoly aggályokat vetnek fel a román kormány intézkedései a jogállamiság helyzetével kapcsolatban, jelentős visszalépés tapasztalható a reformfolyamatban – figyelmeztetett Vera Jourová uniós igazságügyi biztos az Európai Parlament (EP) hétfői strasbourgi plenáris ülésén. Jourová a román jogállamiságról szóló vitában hangsúlyozta: az Európai…

Európai Bizottság: komoly aggályokat vetnek fel a román kormány intézkedései

Maszol
-
  19.04.15 19:35 Külföld

Komoly aggályokat vetnek fel a román kormány lépései a jogállamiság helyzetével kapcsolatban, visszalépések figyelhetőek meg a reformfolyamatban - jelentette ki Vera Jourová uniós igazságügyi biztos.