Weber: Orbán valamennyi jogát elveszíti a pártban

Propeller
-
  19.03.22 10:18 Külföld

Frans Timmermansnak, az Európai Szocialisták Pártja európai parlamenti (EP-) csúcsjelöltjének is el kell határolódnia a populistáktól – jelentette ki Manfred Weber egy pénteki német lapinterjúban. Fotó: MTI/EPA  Az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje a Süddeutsche Zeitung című lapban közölt interjúban a Fidesz EPP-tagságának…

10 kapcsolódó hír

Felfüggesztés: győzelem vagy vereség? Az a biztos, hogy a Fidesz aktivizálta szavazótáborát

ATV
-
  19.03.21 19:06 Belföld

Az Európai Néppárt belátta, hogy szüksége van a Fidesz mandátumaira - mondta híradónknak egy politikai elemző a kormánypárt felfüggesztésével kapcsolatban. Böcskei Balázs szerint az erről szóló vita csak összekovácsolja a Fidesz szavazótáborát. Mráz Ágoston, a Nézőpont Csoport vezetője ezzel szemben azt állítja a Néppárt elnöksége tart…

Surján László: Minket nem lehet jegelni

Mandiner
-
  19.03.22 11:10 Vélemény

Az elemzők a döntést Orbán Viktor győzelmeként értékelik. Igazuk van. A hírek szerint a Fidesz kompromisszumos javaslata 190:3 arányban ment át. Pedig a liberális média nem ezt várta.

"Tűzfalat állított fel a Fidesz" - elemzők a néppárti döntésről

Infostart
-
  19.03.21 11:53 Belföld

Az ideiglenes néppárti kompromisszummal mind Manfred Weber, mind Orbán Viktor nyert - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont csoport vezérigazgatója, Mráz Ágoston Sámuel. A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője szerint a döntésből Orbán Viktor jobban jöhet ki.

„Ez totális vereség a Fidesznek”

Hírklikk
-
  19.03.21 09:29 Belföld

Totális vereség, ezt abszolút kijelenthetjük – értékelte a szerda esti néppárti döntést a Hírklikk által megkérdezett politikai elemző. A Fideszről szóló határozatot végigolvasó Pulai András szerint abból világosan kiderül, hogy Orbánnak nagyobb szüksége van az EPP-re, mint az EPP-nek a Fideszre.

Tóth Bertalan: Elindult Magyarország "kisodródása" az EU-ból

Hírklikk
-
  19.03.22 17:11 Belföld

Az MSZP elnöke szerint az Európai Néppárt (EPP) szerdai döntésével elindult egy olyan folyamat, amelynek során Magyarország "kisodródik" az Európai Unióból. Tóth Bertalan pénteki szekszárdi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az ellenzéki párt aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy Magyarország az EU tagja maradjon.

Orbán Viktor nincsen egyedül

Gondola
-
  19.03.22 00:42 Belföld

Felfüggesztés: győzelem vagy vereség? Az a biztos, hogy a Fidesz aktivizálta szavazótáborát Az Európai Néppárt belátta, hogy szüksége van a Fidesz mandátumaira - mondta híradónknak egy politikai elemző a kormánypárt felfüggesztésével kapcsolatban

Weber: A felfüggesztést mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja

Magyar Narancs
-
  19.03.22 08:20 Vélemény

De attól az még azt jelenti, hogy minden jogodat elveszíted a párt testületeiben.

Orbán győzelemként ünnepli a felfüggesztést

FüHü
-
  19.03.22 15:43 Vélemény

A Bloomberg beszámol arról, hogy Orbán Viktor győzelemként igyekszik hazai szavazóinak láttatni a felfüggesztették pártja tagsági jogait. Az arcmentő kísérlettel a kormánypárti média politikai vereség helyett akként próbálja beállítani a történteket, hogy a Fidesz saját önkéntes döntése volt a felfüggesztés. – írja az amerikai hírügynökség. A Bloom

Hazudozik a Fideszről Manfred Weber

Ripost
-
  19.03.22 14:25 Külföld

Lehet, hogy színt vallott, de az sem kizárt, hogy újra csak köpönyeget forgat Manfred Weber. Egy pénteki német lapinterjúban szinte valamennyi jobboldali, konzervatív pártnak nekiment, ugyanakkor összefogást ígért a balliberális pártokkal.

Világos döntés született - villáminterjú Manfred Weberrel

Népszava
-
  19.03.22 06:00 [N/A]

Az Európai Néppárt frakcióvezetőjét az uniós vezetők csúcstalálkozójának színhelyén kérdeztük arról az ellentmondásról, ami az EPP szerdai döntését övezi. (Belföld; Külföld)