Fontos uniós bírósági döntés született a magyar devizahitelekről

Privátbankár
-
  19.03.14 12:38 Gazdaság

Visszamenőleg is megsemmisíthető a tisztességtelen feltételeket tartalmazó devizahitel - mondta ki az Európai Unió Bírósága.

11 kapcsolódó hír

Sorsdöntő fordulat a devizahitelek ügyében: megsemmisíthetők a szerződések!

Portfolio
-
  19.03.14 10:19 Pénzügy

Az uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek kizárják az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződés visszamenőleges hatályú megsemmisítését. A...

Uniós bíróság: megsemmisíthető a tisztességtelen devizahitel-szerződések

MFor
-
  19.03.14 13:29 Gazdaság

Visszamenőleg is megsemmisíthető a tisztességtelen feltételeket tartalmazó devizahitel - mondta ki az Európai Unió Bírósága. 

Újabb reménysugarat kaptak a devizahitelesek: megsemmisíthetik a tisztességtelen szerződéseket

Pénzcentrum
-
  19.03.14 17:40 Gazdaság

Az uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek nem teszik lehetővé, hogy visszamenőleges hatállyal megsemmisítsék az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződéseket...

Devizahitelek – Uniós bíróság: megsemmisíthetők a tisztességtelen szerződések

Az Üzlet
-
  19.03.14 11:49 Gazdaság

Az uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek nem teszik lehetővé, hogy visszamenőleges hatállyal megsemmisítsék az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződéseket - közölte döntését az Európai Unió Bírósága.

Sok ezer devizahiteles várt erre a bírósági döntésre

Piac és Profit
-
  19.03.14 10:11 Gazdaság

Az uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek kizárják az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződés visszamenőleges hatályú megsemmisítését – mondta ki mai ítéletében az Európai Bíróság.

Devizahitelesek figyelem: fontos kérdésben döntött az Európai Bíróság

Napi
-
  19.03.14 10:24 Belföld

Az uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek kizárják az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződés visszamenőleges hatályú megsemmisítését - állapította meg az Európai Bíróság.

EUB: visszamenőleg is megsemmisíthető a devizahitel

Jogászvilág
-
  19.03.14 17:03 Gazdaság

Az uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek nem teszik lehetővé, hogy visszamenőleges hatállyal megsemmisítsék az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződéseket - közölte döntését az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Óriási fordulat a devizahitelek ügyében: megsemmisíthetők a szerződések

Infostart
-
  19.03.14 11:19 Gazdaság

Fontos döntést hozott az Európai Bíróság a 2014-ben elfogadott devizahiteles elszámolási törvényekről.

Az Európai Bíróság a devizahitelesek mellé állt: lehet következménye a tisztességtelenségnek

Magyar Hang
-
  19.03.14 14:34 Belföld

Ellentétes a közösségi előírásokkal az eddigi magyar joggyakorlat, amely szerint akkor sem mondható ki egy hitelszerződés érvénytelítése, ha beigazolódott, a bank tisztességtelenül tájékoztatta ügyfelét.

Fontos döntést hozott az EU bírósága a devizahitel-szerződésekről

Index
-
  19.03.14 12:53 Gazdaság

Visszamenőleg is megsemmisíthetők a tisztességtelen feltételeket tartalmazó devizahiteles szerződések a bíróság döntése szerint.

Fontos döntés a devizahitelek ügyében: megsemmisíthetők a szerződések

VG
-
  19.03.14 11:13 Gazdaság

A szerződésnek megsemmisíthetőnek kell lennie, amennyiben az a tisztességtelen szerződési feltétel nélkül nem teljesíthető – mondta ki az uniós bíróság.