Orbán Viktor bocsánatot kért a néppárti vezetőktől a támadó nyelvezetért, megkapta az első válasz…

Azoknak a pártoknak küldött levelet, amelyek a Fidesz kizárását követelték. Orbán azt is kéri, hogy vizsgálják felül a döntésüket. A flamand kereszténydemokraták vezetője válaszolt is egy Twitter-üzenetben.

23 kapcsolódó hír

Orbán: csak erős és öntudatos nemzetek állhatnak meg a birodalmi fenyegetésekkel szemben

888
-
  19.03.14 16:55 Külföld

A magyar szabadság születése napján tisztelettel köszönti a világ magyarságát, és felemelő ünneplést kíván minden magyar honfitársunknak Orbán Viktor miniszterelnök március 15-e előestéjén közzétett levelében - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtök délután.

Népszava: Vagy kizárják, vagy felfüggesztik a Fideszt a Néppártban, más opció nincs

ATV
-
  19.03.14 07:50 Külföld

Olyan javaslattal készül az Európai Néppárt a március 20-i ülésére, amelyben a Fidesz tagságának felfüggesztésére, vagy kizárására tesz javaslatot – számolt be róla a Népszava. Erről a párt frakciójának tegnapi ülésén volt szó.

Ezt írta Orbán Viktor a megsértett néppárti tagpártoknak

HVG
-
  19.03.14 12:19 Külföld

Bocsánatkérő levelet írt Orbán Viktor azoknak a néppárti tagpártoknak, amelyeket megsértett, és amelyek a Fidesz kizárását követelik. Most ismertté vált a pontos szöveg. Az egyik megszólított belga flamand politikusnak ez nem elég.

Bocsánatot kért Orbán Viktor az Európai Néppárttól

168 Óra Online
-
  19.03.14 11:30 Külföld

Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP); írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér "a támadó nyelvezetért", de fenntartja politikai álláspontját - értesült a Reuters. 

Orbán Viktor: A keresztény kultúra megvédésének ügyében nincs kompromisszum

HírTV
-
  19.03.14 12:55 Külföld

Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből.

DK: Orbán hozza nyilvánosságra a néppárti politikusoknak írt levelét!

Mandiner
-
  19.03.14 13:50 Külföld

Gréczy Zsolt szerint a magyar miniszterelnök „térdre rogyott” és most könyörög az Európai Néppárt általa hasznos idiótáknak nevezett tagpártjaihoz.

Orbán-botrány: az EPP elnöke meglebegtette, lemond, ha nem veszik napirendre a kizárás ügyét

Propeller
-
  19.03.14 06:32 Külföld

Az Európai Néppárt március 20-iki ülésén az elnökség olyan javaslatot terjeszt a résztvevők elé, ami az alapszabály 9. pontja értelmében a Fidesz felfüggesztésére vagy kizárására tesz javaslatot – hangzott el a pártcsalád európai parlamenti frakciójának strasbourgi ülésén. Orbán Viktor miniszterelnök (j) megbeszélést folytat Joseph…

Orbán Viktor bocsánatot kért a néppártiaktól, de

24
-
  19.03.14 11:50 Külföld

A miniszterelnök arra kéri az európai konzervatívokat, hogy ne tegyék ki a Fideszt.

Orbán üzenete a világ magyarságához

Hírklikk
-
  19.03.14 16:50 Külföld

A magyar szabadság születése napján tisztelettel köszönti a világ magyarságát, és felemelő ünneplést kíván minden magyar honfitársunknak Orbán Viktor miniszterelnök március 15-e előestéjén közzétett levelében - közlte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtök délután.

Okos leány módjára kért bocsánatot levélben Orbán az Európai Néppárt tagpártjaitól

Mérce
-
  19.03.14 10:56 Vélemény

A miniszterelnök írásában bocsánatot kért "a támadó nyelvezetért", ugyanakkor hozzátette, hogy fenntartja politikai álláspontját, és – ahogy korábban is elmondták – alapvető politikai kérdésekben a Néppárttal kialakult vita során nem tesznek engedményt. 

Ez kevés: hiába kért bocsánatot Orbán Viktor a néppárti vezető jelezte ezzel nem oldja meg a szorult helyzetét

HírHugó
-
  19.03.14 22:24 Vélemény

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje csütörtökön arról beszélt, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök bocsánatkérése első jelzés, ez azonban még nem oldja meg a Fidesz európai néppárti  tagságával kapcsolatos alapvető kérdést. A Hír Hugó is beszámolt róla, hogy Orbán Viktor meghátrált és levelet írt az összes…

A CD&V elnöke elfogadja Orbán Viktor bocsánatkérését, de továbbra is a Fidesz kizárásának pártján van

Debreceni Nap
-
  19.03.14 23:30 Külföld

Elfogadta Orbán Viktor kormányfő bocsánatkérését csütörtökön a flamand kereszténydemokraták (CD&V) elnöke, azonban közölte, pártja továbbra is támogatja a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP). Később hasonlóan nyilatkozott több más EPP-tagpárt vezetője is. Wouter Beke arról számolt be, hogy elfogadja Orbán Viktor…

Az ellenzéki szlovén SDS kilép az Európai Néppártból, ha kizárja a Fideszt a soraiból

ma.hu
-
  19.03.14 17:00 Külföld

Az EPP szlovén tagpártjai közül a parlamenten kívüli Szlovén Néppárt (SLS) is ellenzi a Fidesz kizárását, a valamivel liberálisabb Új Szlovénia (NSi) azonban a Fidesz-tagság felfüggesztését támogatja.

Bocsánatot kért Orbán Viktor azoktól, akiket bevándorláspártinak és Soros-ügynöknek nevezett

Egri Ügyek
-
  19.03.14 12:52 Külföld

Kicsit megalázkodott a miniszterelnök az Európai Néppárt előtt, nehogy kizárják a Fideszt.

Orbán bocsánatkérő levelét megírta, de minek…

Parameter
-
  19.03.14 12:44 Külföld

A Reuters által csütörtökön megszerzett egyik levélben Orbán Viktor felkérte a flamand kereszténydemokraták vezetőjét, Wouter Beke-t, hogy vizsgálja felül a Fidesz kizárására vonatkozó javaslatát. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI megkeresésére megerősítette a levelek hitelességét, és a Reuters azon értesülését…

Reuters: Orbán Viktor elnézést kért a Fidesz kizárását szorgalmazó néppárti tagszervezetektől

Maszol
-
  19.03.14 12:34 Külföld

A Fidesz elnöke bocsánatot kér "a támadó nyelvezetért".

Orbán Viktor: a keresztény kultúra ügyében nincs kompromisszum!

Promenad
-
  19.03.14 11:56 Külföld

A miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből.

Orbán hízelegni kezdett a Fideszt a Néppártból kizárni akaró politikusoknak

Népszava
-
  19.03.14 11:40 Külföld

Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből; írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér "a támadó nyelvezetért", de fenntartja politikai álláspontját - értesült a Reuters. (Belföld)

Hoppá: Lemondhat a Néppárt elnöke, ha nem zárják ki vagy függesztik fel a Fideszt

Zsúrpubi
-
  19.03.14 10:44 Vélemény

Az Európai Néppárt március 20-i ülésén az elnökség olyan javaslatot terjeszt a résztvevők elé, ami az alapszabály 9. pontja értelmében a Fidesz felfüggesztésére vagy kizárására tesz javaslatot – hangzott el a pártcsalád európai parlamenti frakciójának strasbourgi ülésén. A pátelnök ráadásul ultimátumot is adott.

Reuters: Orbán Viktor levelet írt a Fidesz kizárását szorgalmazó néppárti tagszervezeteknek

Közszolgálat
-
  19.03.14 09:42 Külföld

Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből; írásában a Fidesz elnöke ...

Most érkezett: levélben kért bocsánatot Orbán Viktor

Blikk
-
  19.03.14 11:59 Külföld

Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből; írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér „a támadó nyelvezetért”, de fenntartja politikai álláspontját – értesült a Reuters.