Döntött az EU a Facebook- és Google-adóról

ATV
-
  19.03.12 16:07 Infotech

Lekerült a napirendről a közösségi szintű digitális adó kérdése az európai uniós tagállamok pénzügyminisztereinek keddi döntése értelmében.

8 kapcsolódó hír

Az EU hatékonyabb védelmet adna az uniós jog megsértését bejelentőknek

444
-
  19.03.12 10:19 Belföld

Ezt még az EP-nek és az uniós Tanácsnak is jóvá kell hagynia.

Nagy változás lesz az áfaszabályokban

Napi
-
  19.03.12 17:58 Külföld

Az uniós tagállamok megállapodtak az online termékértékesítés áfaszabályainak egyszerűsítéséhez és erősítéséhez szükséges intézkedésekről - derül ki az Európai Bizottság közleményéből. Az új szabályokat 2020 végéig kell átültetni a nemzeti jogba.

Áttörés a whistleblower-direktíva terén: EU-szintű védelem a közérdekű bejelentők számára

Átlátszó
-
  19.03.12 15:42 Vélemény

Megvan a politikai megállapodás, így akár már áprilisban elfogadhatja az Európai Parlament a direktívát, ami rendezi a közérdekű bejelentők helyzetét....

Megvédené az EU a jogsértést bejelentőket

Jogászvilág
-
  19.03.12 11:02 Gazdaság

Az Európai Parlament és az európai uniós tagállamokat képviselő Tanács ideiglenes megállapodásra jutott az uniós jog megsértéséről beszámoló, visszaélést bejelentő személyek magas szintű védelmét biztosító új szabályokról - közölte a Tanács.

Egyelőre nem lesz digitális adó az EU-ban

Adó
-
  19.03.12 16:29 Gazdaság

Lekerült a napirendről a közösségi szintű digitális adó kérdése az európai uniós tagállamok pénzügyminisztereinek keddi döntése értelmében.

Hatékonyabban védené az EU azokat, akik bejelentik az uniós jogsértéseket

Magyar Narancs
-
  19.03.12 11:00 Vélemény

A szabályokkal védelmet akarnak biztosítani az esetleges megtorlással, elbocsátással, az alacsonyabb beosztásba sorolással és a megtorlás egyéb formáival szemben.

Az EU hatékonyabban fogja megvédeni azokat, akik uniós jog megsérséséről tesznek bejelentést

Parameter
-
  19.03.12 10:48 Határtalan

A tájékoztatás szerint az új szabályok az uniós jog területeinek széles körét ölelik fel, ideértve a pénzmosás elleni küzdelmet, a társasági adózást, az adatvédelmet, az unió pénzügyi érdekeinek védelmét, az élelmiszer- és termékbiztonságot, a környezetvédelmet és a nukleáris biztonságot. Ezen túlmenően a tagállamok szabadon kiterjeszthetik…

Hatékonyabb védelem jár az uniós jog megsértését bejelentőknek

VG
-
  19.03.12 10:03 Gazdaság

Megállapodásra jutott az uniós jog megsértéséről beszámoló, visszaélést bejelentő személyek magas szintű védelmét biztosító új szabályokról.