Pompeo: Nem engedhetjük meg, hogy Putyin éket verjen közénk

HVG
-
  19.02.11 17:15 Külföld

Európai körútja első állomásán Budapestre látogatott az amerikai külügyminiszter. Mike Pompeo Szijjártó Péterrel közös sajtótájékoztatóján konkrét bejelentésekre is készül. Egy biztos: nem ez lesz Orbán Viktor és a magyar kormány legkönnyebb napja. Percről percre tudósításunk.

12 kapcsolódó hír

Az amerikai külügyminisztérium közleményt adott ki a Pompeo-látogatás előtt

ATV
-
  19.02.11 16:06 Külföld

Hosszú közleményt adott ki az amerikai külügyminisztérium Mike Pompeo mai közép-európai látogatása előtt: ebben a NATO-kötelezettségünkről, a térség energiabiztonságáról, az eleven civil szervezetekről, a sajtószabadságról és az orosz, kínai befolyásról is írnak.

Orbánt gyalázó feliratot vetítettek a Külügyminisztérium épületére

Propeller
-
  19.02.11 21:59 Külföld

Mike Pompeo amerikai, és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter közös sajtótájékoztatója előtt akciózott a DK. A 24.hu szemtanúja volt, ahogy Gyurcsány aktivistái O1G feliratot vetítenek egy rejtett projektorral a Külgazdasági-és Külügyminisztérium Bem József téri épülete elé. A biztonságiak hamar szétkergették a társaságot. Az egyik…

O1G-t vetítettek ki a Külügyminisztérium épületére, miközben Szijjártó Péter bent tárgyalt az amerikai kollégával

168 Óra Online
-
  19.02.11 21:23 Külföld

Hétfő délután a Külügyminisztérium Bem téri székháza előtt a 24.hu újságírója futott bele a Demokratikus Koalíció aktivistáiba, akik egy bőrtáskából vetítették ki az épületre az Orbán Viktor miniszterelnökre utaló O1G szlogent. Bent ekkor még tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ekkor még valószínűleg bent tárgyalt az épületben

Pompeo: Az Egyesült Államok a kapcsolatok elmélyítésére törekszik Magyarországgal

Mandiner
-
  19.02.11 20:28 Külföld

Nagy hiba, hogy az USA eddig távol tartotta magát Közép-Európától, az így keletkezett űrt ugyanis a versenytársak betöltik – mondta Mike Pompeo hétfőn a Szijjártó Péterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Erről egyeztetett Szijjártó és Pompeo

hirado.hu
-
  19.02.11 18:14 Külföld

Közös sajtótájékoztatót tartott az amerikai és a magyar külügyminiszter.

Rtlii: Szijjártóval is egyeztetett Mike Pompeo

RTL Klub
-
  19.02.11 22:00 Külföld

A civil szervezetekkel való találkozó után Szijjártó Péter külügyminiszterrel egyeztetett Mike Pompeo. A védelmi együttműködés megújításáról tárgyaltak, a megállapodás hamarosan az Országgyűlés elé kerül. Magyarország amerikai fegyvereket is vásárol. Az amerikai diplomácia vezetője úgy fogalmazott: nem szabad megengedni, hogy az…

Feszültségmentes magyar-amerikai találkozó

Erdély Ma
-
  19.02.12 07:59 Külföld

Csaknem nyolc év után először látogatott amerikai külügyminiszter Magyarországra. Mike Pompeo tárgyalt többek között Orbán Viktor miniszterelnökkel és Szijjártó Péterrel.

Pompeo: Oroszország nem barát

Index
-
  19.02.11 21:26 Külföld

Nem engedhetjük, hogy Putyin éket verjen a barátaink és a NATO közé, mondta budapesti tárgyalása után az amerikai külügyminiszter. A kínai veszélyről is beszélt.

Orbán Viktor az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt

Bors Online
-
  19.02.12 08:57 Külföld

Az eredményes külügyminiszteri csúcs után Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában, a Karmelita kolostorban fogadta Mike Pompeo amerikai külügyminisztert.

Civil szervezetek képviselőivel is találkozott az amerikai külügyminiszter

Szabad Magyar Szó
-
  19.02.11 21:05 Külföld

Civil szervezetek képviselőivel találkozott Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hétfőn Budapesten – közölte a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az MTI-vel. „A találkozóval kiemelt figyelmet kaptak a jogállamisággal kapcsolatos aggályok és a civilek helyzete” – olvasható a közleményben.…

A sajtó előtt kerülte a kényes témákat Pompeo és Szijjártó

Magyar Hang
-
  19.02.11 19:13 Külföld

Alig félórás sajtótájékoztatóval zárult Mike Pompeo háromállomásos közép-európai útjának első napja.

Tüntetők jelentek meg a Külügyminisztérium előtt

Blikk
-
  19.02.11 16:58 Külföld

Hétfőn délután tüntetők jelentek meg a Külügyminisztérium épülete előtt, ahol Mike Pompeo amerikai külügyminiszter épp Szijjártó Péterrel tárgyalt.