Gyógyszerrel csökkentették a betegségeket terjesztő szúnyogok "vérszomját"

Vital
-
  19.02.11 13:15 Egészség

Az embereknél alkalmazott elhízás elleni gyógyszerrel csökkentették az egyiptomi csípőszúnyog (Aedes aegypti) nőstényeinek vérszomját amerikai kutatók, akik szerint a módszer hatékony eszköz lehet a rovarok által terjesztett betegségek, például a zikaláz elleni harcban.

3 kapcsolódó hír

Az elhízás elleni gyógyszer és a csípőszúnyog vérszomja

MedicalOnline
-
  19.02.11 06:00 Tudomány

Az embereknél alkalmazott elhízás elleni gyógyszerrel csökkentették az egyiptomi csípőszúnyog nőstényeinek "vérszomját".

Elhízás elleni gyógyszer foghatja vissza a szúnyogok étvágyát

Népszava
-
  19.02.11 10:15 [N/A]

Az embereknél alkalmazott elhízás elleni gyógyszerrel csökkentették az egyiptomi csípőszúnyog (Aedes aegypti) nőstényeinek "vérszomját" amerikai kutatók, akik szerint a módszer hatékony eszköz lehet a rovarok által terjesztett betegségek, például a zikaláz elleni harcban.

Gyógyszerrel csökkentették a betegségeket terjesztő szúnyogok “vérszomját”

Körös Hírcentrum
-
  19.02.11 08:00 Egészség

Az embereknél alkalmazott elhízás elleni gyógyszerrel csökkentették az egyiptomi szúnyogok (Aedes aegypti) nőstényeinek “vérszomját” amerikai kutatók. Úgy vélik, a módszer hatékony eszköz lehet a rovarok által terjesztett betegségek, például a zikaláz elleni harcban. A New York-i Rockefeller Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint az egyiptomi…