Verhofstadt: legkésőbb júliusig lehet halogatni a Brexitet

Kitekintő
-
  19.01.23 08:43 Külföld

Legfeljebb az idei európai parlamenti választások utáni alakuló ülés július 2-i dátumáig lehetne meghosszabbítható az Egyesült Királyság uniós kiválásának eredetileg márciusra tervezett határideje - mondta kedden Guy Verhofstadt, a képviselőtestület Brexit-ügyi főtárgyalója.

13 kapcsolódó hír

Az EU kimondta: nem ad sok időt a briteknek egy rendezett Brexitre

Portfolio
-
  19.01.23 07:26 Külföld

Legfeljebb az idei európai parlamenti (EP-) választások utáni alakuló ülés július 2-i dátumáig lehetne meghosszabbítható az Egyesült Királyság uniós kiválásának eredetileg márciusra tervezett határideje - mondta kedden Guy Verhofstadt...

Verhofstadt legfeljebb július 2-ig hosszabbítaná meg a Brexit határidejét

Mandiner
-
  19.01.22 20:08 Külföld

Aa hosszabbítás különösen problémás lenne a május végi EP-választások utánra – jelentette ki Verhofstadt.

Brexit: Legfeljebb az EP júliusi alakuló üléséig hosszabbítható meg a kiválás határideje

Lokál
-
  19.01.23 08:58 Külföld

Legfeljebb az idei európai parlamenti (EP-) választások utáni alakuló ülés július 2-i dátumáig lehetne meghosszabbítható az Egyesült Királyság uniós kiválásának eredetileg márciusra tervezett határideje - mondta kedden Guy Verhofstadt, a képviselőtestület Brexit-ügyi főtárgyalója.

Brexit: Kiderült, hogy meddig hosszabbítható meg a kilépés határideje

ATV
-
  19.01.22 19:52 Külföld

Legfeljebb az idei európai parlamenti (EP-) választások utáni alakuló ülés július 2-i dátumáig lehetne meghosszabbítható az Egyesült Királyság uniós kiválásának eredetileg márciusra tervezett határideje - mondta kedden Guy Verhofstadt, a képviselőtestület Brexit-ügyi főtárgyalója.

A csehek már készülnek a hard brexitre

Napi
-
  19.01.23 16:53 Külföld

Ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépne ki az Európai Unióból, Csehország a brit állampolgárokat meghatározott területeken 2020 végéig úgy fogja kezelni, mintha a szigetország továbbra is az EU tagja lenne. Ezt a cseh kormány törvényjavaslata biztosítja, amelyet szerdán fogadott el a cseh parlamenti alsóház - írja az MTI.

Jelenleg a rendezetlen Brexitre a legesélyesebb

ProfitLine
-
  19.01.23 17:30 Külföld

Minden korábbinál fontosabb most a felkészülés folytatása az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválásának lehetőségére, a jelek szerint ugyanis ez az első számú forgatókönyv, még akkor is, ha a brit parlament alsóházának többsége ellenzi - hangoztatta Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló szerdán Brüsszelben.

Új dátumot dobott be a brexit-ügyi főtárgyaló

Infostart
-
  19.01.23 09:07 Külföld

Guy Verhofstadt szerint legfeljebb az idei európai parlamenti választások utáni alakuló ülés július 2-i dátumáig lehetne meghosszabbítható az Egyesült Királyság uniós kiválásának eredetileg márciusra tervezett határideje. Az EP mindentől függetlenül megkezdi az elutasított kiválási szerződés ratifikációját.

Verhofstadt: Az EP alakuló üléséig hosszabbítható meg a kiválás határideje

hirado.hu
-
  19.01.22 20:44 Külföld

A képviselő elmondta, a határidő kiterjesztése nem egyszerű.

Verhofstadt: legfeljebb az EP júliusi alakuló üléséig hosszabbítható meg a brit kiválás határideje

Debreceni Nap
-
  19.01.23 00:00 Külföld

Legfeljebb az idei európai parlamenti (EP-) választások utáni alakuló ülés július 2-i dátumáig lehetne meghosszabbítható az Egyesült Királyság uniós kiválásának eredetileg márciusra tervezett határideje – mondta kedden Guy Verhofstadt, a képviselőtestület Brexit-ügyi főtárgyalója. A határidő kiterjesztése “nem egyszerű”, de lehetséges,…

Barnier szerint is a rendezetlen Brexit a legesélyesebb

OrientPress
-
  19.01.23 17:20 Külföld

Minden korábbinál fontosabb most a felkészülés folytatása az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválásának lehetőségére, a jelek szerint ugyanis ez az első számú forgatókönyv, még akkor is, ha a brit parlament alsóházának többsége ellenzi – hangsúlyozta Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló szerdán Brüsszelben.

Brexit: legfeljebb az EP júliusi alakuló üléséig hosszabbítható meg határidő

Dehir
-
  19.01.22 21:39 Külföld

Brüsszel - A határidő kiterjesztése nem egyszerű, de lehetséges, amennyiben a britek világossá teszik, hogy miért van rá szükség, és pontosan meddig.

Legkésőbb júliusig lehet halogatni a Brexitet, az EP tartja magát a briteknél megbukott megállapodáshoz

Népszava
-
  19.01.22 21:09 Külföld

Ha az EP júliusi alakuló ülésénél tovább akarják húzni a kilépést, akkor a briteknek is részt kéne venni az Európai Parlamenti választáson. Az