“Le kellene porolni” a román parlamentben egy évtizede elakadt kisebbségi törvényt

Lokál
-
  19.01.16 12:27 Külföld

Szili Katalin szerint az erdélyi magyar pártoknak és politikai szervezeteknek "le kellene porolniuk", és közösen kellene aktualizálniuk a román parlamentben több mint egy évtizede elakadt kisebbségi törvény tervezetét, s közösen kellene dolgozniuk az oktatási törvény tervezetén is. A határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki…

4 kapcsolódó hír

Szili Katalin: „le kellene porolni” a román parlamentben egy évtizede elakadt kisebbségi törvényt

Magyar Idők
-
  19.01.16 12:55 Belföld

Egy évvel ezelőtt az erdélyi magyar pártok közös nyilatkozatban rögzítették, hogy a tömbben élő magyarság számára területi autonómiát, a többi számára kulturális autonómiát kell biztosítani.

Szili Katalin: aktuális még a román parlamentben elakadt kisebbségi törvény

Szoljon
-
  19.01.16 14:54 

A magyar képviselők olyan álláspontot képviselhetnének a román törvényhozásban, amelyek a teljes magyar közösség támogatását élvezik.

Szili Katalin:

Maszol
-
  19.01.16 13:29 Külföld

Szili Katalin szerint az erdélyi magyar pártoknak és politikai szervezeteknek "le kellene porolniuk", és közösen kellene aktualizálniuk a román parlamentben több mint egy évtizede elakadt kisebbségi törvény tervezetét.

Szili Katalin: “le kellene porolni” a román parlamentben egy évtizede elakadt kisebbségi törvényt

Erdély Ma
-
  19.01.16 11:30 Határtalan

Szili Katalin szerint az erdélyi magyar pártoknak és politikai szervezeteknek "le kellene porolniuk", és közösen kellene aktualizálniuk a román parlamentben több mint egy évtizede elakadt kisebbségi törvény tervezetét.