MSZP-Párbeszéd: Vizsgálják ki, miért csúszik a nyugdíjak kifizetése

hirado.hu
-
  19.01.11 15:15 Belföld

Az ellenzéki pártok szerint ellentmondás van a Magyar Államkincstár (MÁK) és a bankok közlései között.

24 kapcsolódó hír

Úgy tűnik, hogy valami fennakadás van a nyugdíjak utalásában

444
-
  19.01.11 08:32 Belföld

Több olvasónk is jelezte, hogy bár szokás szerint ma hajnalban kellett volna megjönnie számlájukra a nyugdíjnak, ez egyelőre nem történt meg.

Késnek a nyugdíjak? - reagált az Államkincstár

ATV
-
  19.01.11 10:06 Belföld

Péntek reggel sorra jelentek meg a különböző Facebook bejegyzések arról, hogy nem érkezett meg a nyugdíj. A kifizetés 12-én lenne esedékes, de mivel ez hétvégére esik, ezért az érintettek a szokásukhoz híven már péntek reggel várták az utalásról az értesítőt - hiába.

Magyar Államkincstár: Nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében

Propeller
-
  19.01.11 10:56 Belföld

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, nem érkeztek meg a nyugdíjak péntek reggel a szokásos időben a bankszámlákra. Hivatalos magyarázat eddig nem volt. Többen is jelezték pénteken, hogy nem kapták meg reggel bankszámlájukra a nyugdíjukat. A nyugdíj folyósításának napja ugyan minden hónap 12-e, de ha ez hétvégére esik, az azt…

OTP: Ma már nem érkezik nyugdíj, hétfőig várni kell

HVG
-
  19.01.11 10:10 Gazdaság

A bank rendszerétől független ok miatt csúszik a nyugdíjak utalása – figyelmeztetett az OTP. A CIB is jelezte, hogy hozzájuk nem érkezett pénz.

Reagált az államkincstár: még ma megérkeznek a nyugdíjak

Szeretlek Magyarország
-
  19.01.11 11:51 Belföld

Közleményükben azt írták, technikai hiba miatt nap közben fogják jóváírni az összegeket, a postai kifizetések január 14-én indulnak.

Megtudtuk: banális hiba miatt késnek a nyugdíjak

Portfolio
-
  19.01.11 12:37 Gazdaság

Eddig példátlan módon reggelre nem érkeztek meg a nyugdíjak a számlákra, az Államkincstár azonban nyugtat: még ma a számlákon lesznek a várt összegek. Piaci forrásból most úgy értesültünk: a MÁK véletlenül rossz értéknappal küldte...

Valami gond van a nyugdíjakkal, késik a kifizetés

168 Óra Online
-
  19.01.11 10:16 Belföld

Az Államkincstér szerint nincs fennakadás, OTP közlése szerint csak hétfőn kapják meg pénzüket a nyugdíjasok.

Jó esély van rá, hogy megérkezett a nyugdíja

24
-
  19.01.11 23:30 Belföld

A Magyar Államkincstár által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak. 

Nyugdíjkifizetések: kiderült, miért nem érkeztek meg a pénzek

Napi
-
  19.01.11 13:53 Gazdaság

A Magyar Államkincstár véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a Giro Zrt. éjszakai rendszerébe, ezért nem érkeztek meg reggel a nyugdíjak – írja piaci forrásokra hivatkozva a Portfolio.hu.

Banális hiba miatt csúszhat a nyugdíjak átutalása

Infostart
-
  19.01.11 15:04 Gazdaság

Rossz értéknappal küldte el a nyugdíjasok pénzét a Magyar Államkincstár.

Mi lesz a nyugdíjakkal?

ProfitLine
-
  19.01.11 23:00 Gazdaság

A Magyar Államkincstár (MÁK) által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak - közölte a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer üzemeltetője az MTI-vel.

Csúszik a nyugdíjak kifizetése, megvan, miért

NLC
-
  19.01.11 11:05 Belföld

Már reggel a számlán kellett volna lennie. A bankok a Magyar Államkincstárra (MÁK) mutogatnak, az OTP már jelezte, hogy hétfőn lehet pénz. Update: 11 óra után már a MÁK és a Giro is azt mondta, hogy lesz ma nyugdíj, csak a postai kézbesítések indulnak el hétfőn.

"Nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél"

Hírklikk
-
  19.01.11 11:10 Belföld

A Magyar Államkincstár szerint nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében. "A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg" - írja a Magyar Államkincstár mai közleményében.

Napközben átutalják a nyugdíjakat

Magyar Idők
-
  19.01.11 11:10 Belföld

Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg – tette hozzá a Magyar Államkincstár.

Mégis késik a nyugdíjak postai kifizetése

FüHü
-
  19.01.11 14:32 Vélemény

Stikában két nappal kitolta a nyugdíjak postázásának dátumát az államkincstár. Délelőtt még azt mondták, hogy hétfőn indul a kifizetés, most már 16-i kézbesítést írnak. Egyelőre nincs felelőse a nyugdíjak bankszámlára küldésének elmaradásáért. Délelőtt a folyósító Magyar Államkincstár és a számlák közti utalást technikailag megoldó Giro…

Sokaknak okoz gondot a nyugdíj késése

RTL Klub
-
  19.01.11 18:32 [N/A]

Az általunk megkérdezett nyugdíjasok közül sokaknak gondot okoz az is, ha csak egy napot késik a nyugdíja. A Gazdaságkutató Intézet vezérigazgatója szerint a nyugdíjasok 60 százaléka a létminimum környékén egyensúlyoz. Molnár László azt mondja, másfél millió embernek okozhat problémát ezért, ha csúszik a nyugdíja kifizetése. Ráadásul…

Önnek sem jött meg a nyugdíja? Heves megyében is lehet, hogy hétfőig kell várnia

Egri Ügyek
-
  19.01.11 12:26 Megyei

Az egész országban gondok akadtak a nyugdíjak utalásával. Az Államkincstár szerint semmi baj, de az OTP hétfői utalást emleget.

Már ma átutalják a nyugdíjakat

Ripost
-
  19.01.11 12:25 Belföld

A bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek - közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel.

Most érkezett: újabb fejlemény az elmaradt nyugdíjak ügyében – Itt a hivatalos nyilatkozat, ekkor érkezik a pénz

Blikk
-
  19.01.11 11:16 Bulvár

Sokan tapasztalták megdöbbenve ma reggel a bankokban és a bankautomatáknál, hogy a várt nyugdíjuk nem érkezett meg. Mindenki bizonytalan, amióta kiderült, hogy nem érkezett meg a mára ígért nyugdíj a jogosultak számlájára. Most itt a válasz.

Az év eleji szükségben csuklóztatják a nyugdíjasokat

Hírhatár
-
  19.01.11 10:55 Megyei

Több hallgató és olvasó is jelezte: ma kellene megérkeznie a nyugdíjnak, de hiába várta a pénzt – jelezte a Klubrádió a Hvg.hu és az Index értesüléseire is hivatkozva.

Napközben átutalják a nyugdíjakat

Demokrata
-
  19.01.11 10:03 Gazdaság

A bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek - közölte a Magyar Államkincstár.

Még ma megérkeznek a ‘késő nyugdíjak’

Az Üzlet
-
  19.01.11 09:58 Gazdaság

A bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek - közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel.

Még mindig vannak fennakadások a nyugdíjak utalásában

Népszava
-
  19.01.11 09:32 [N/A]

Pénteken a nap folyamán megtörténik a nyugdíjak kifizetése – ígérte az a Magyar Államkincstár. Információink szerint többen már meg is kapták, de vélhetően lesznek olyanok is, akikhez már csak hétfőn jut el.