Újabb tévhitet döntöttek meg: az alacsony szénhidráttartalmú diétával az életét kockáztatja

HVG
-
  19.01.11 10:42 Életmód

A teljes kiőrlésű gabonákból, kenyerekből és zabból nem eszünk eleget annak a részben tévedésen alapuló állításnak köszönhetően, hogy az egészség érdekében lehetőleg minél kevesebb szénhidrátot kell fogyasztanunk. Pedig a rostban gazdag gabonák és hüvelyesek számos betegség kialakulásának jelentősen csökkentik az esélyét, és még…

4 kapcsolódó hír

A rostokban gazdag táplálkozás csökkenti a szívbetegségek és számos más betegség kockázatát

Lokál
-
  19.01.11 15:00 Életmód

A rostokban és teljes kiőrlésű ételekben gazdag táplálkozással jelentősen csökken a szívbetegségek, a stroke, a diabétesz és más krónikus betegségek kialakulásának kockázata - állapította meg egy új tanulmány, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megbízásából készült.

A zöld tea eddig nem ismert hatása

HáziPatika
-
  19.01.11 11:02 Egészség

A zöld tea rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a kettes típusú cukorbetegség kialakulásához - állapította meg egy friss tanulmány. Korábbi kutatások azonban pont az ellenkezőjét állapították meg.

Bebizonyították: a rostgazdag étrend csökkenti a szívbetegségek kockázatát

Origo
-
  19.01.11 18:00 Tudomány

Nem csak a szívbetegségek kockázata, de a stroké és cukorbetegségé is csökken.

A rostokban gazdag táplálkozás csökkenti a szívbetegségek és számos más betegség kockázatát

Parameter
-
  19.01.11 15:25 Életmód

Ha emeljük az élelmi rostok mennyiségét az étrendben, naponta minden újabb nyolc grammnyi rost fogyasztása 5-27 százalékkal csökkenti az idő előtti halálozás, a szívbetegség, a 2-es típusú cukorbetegség és a vastagbélrák kockázatát. Emellett a stroke és a mellrák kockázata is alacsonyabb lesz - állapította meg a tanulmány. A…