Rengeteg az előítélet Magyarországon az örökbefogadással szemben

168 Óra Online
-
  18.11.09 12:06 Belföld

Minden második örökbefogadó szülő kapott már beszólást környezetétől. Azt is sokan felróják az örökbefogadó anyáknak, hogy miért nem szülnek inkább. Különösen azoknak nehéz, akik roma gyereket fogadnak örökbe.

5 kapcsolódó hír

Mostoha élet az örökbefogadóknak

HírTV
-
  18.11.09 07:52 Belföld

Minden második örökbefogadó szülő kapott furcsa vagy negatív megjegyzéseket a környezetétől.

Nem örökbefogadóknak való vidék: minden második szülőt megszól a környezete

HVG
-
  18.11.08 14:51 Életmód

Öt-hat évet is várnak a szülők az örökbefogadható gyerekekre, miközben rengeteg gyerek ragad bent a gyermekvédelmi rendszerben. Ráadásul rengeteg előítélettel kell megküzdeniük az örökbefogadó pároknak. November 9-e az Örökbefogadás Világnapja.

Számonkérik az örökbefogadó anyákat, miért nem szültek inkább

Abcúg
-
  18.11.09 09:37 Belföld

Rengeteg előítélettel kell szembenéznie annak, aki örökbefogadásra adja a fejét. A legtöbben ma már mégis nyíltan beszélnek erről a témáról. Az SOS Gyermekfalvak kutatásának eredményei az örökbefogadás világnapja alkalmából. 

Rengeteg előítélettel kell megküzdeniük az örökbefogadóknak

Családháló
-
  18.11.09 09:35 Egészség

Minden második örökbefogadó szülő kapott furcsa vagy negatív megjegyzéseket a környezetétől az örökbefogadás miatt - olvasható az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa által készített felmérésben, amelynek az eredményeit pénteken, az örökbefogadás világnapján publikálták.

5-6 évet várnak átlagosan a szülők arra, hogy örökbe fogadhassanak egy gyereket

RTL Klub
-
  18.11.08 18:42 [N/A]

5-6 évet várnak átlagosan a szülők arra, hogy örökbe fogadhassanak egy gyereket, miközben rengeteg kicsi marad állami gondozásban - ez derül ki abból a felmérésből, amelyet az SOS Gyermekfalvak készített az Örökbefogadás Világnapja alkalmából. A Híradónak nyilatkozó szakember szerint az a baj, hogy a legtöbben újszülöttet…