Összefogott az ellenzék – már egy újabb népszavazásról beszélnek

Privátbankár
-
  18.10.26 07:36 Külföld

Brit ellenzéki pártok vezetői azt kérték az Európai Uniótól, hogy kezdje meg a felkészülést egy újabb nagy-britanniai EU-népszavazásra.

7 kapcsolódó hír

Áruforgalmi káoszra készülnek a brit-francia határon

Kitekintő
-
  18.10.25 16:06 Külföld

Az angliai Dover és a franciaországi Calais kikötői közötti forgalom hamar bedugulhat, ha a francia oldalon vámellenőrzések lépnek életbe egy esetleges megállapodás nélküli Brexit esetén, és így hiány támadhat friss élelmiszerekből és gyógyszerekből is. A brit kormány hajóbérlésekkel enyhítené a problémát.

Óriási torlódásokhoz vezet a megállapodás nélküli Brexit

Portfolio
-
  18.10.25 17:20 Gazdaság

A brit Brexit-ügyi miniszter szerint a franciaországi Calais kompkikötőjében hosszadalmas torlódásokat okozó alapos vámvizsgálatoknak vethetik alá a Nagy-Britanniából érkező, illetve oda tartó teheráruforgalmat, ha a brit EU-tagság megszűnéséig...

Brit ellenzéki pártok azt kérik, hogy az EU készüljön egy újabb Brexit-népszavazásra

Propeller
-
  18.10.26 06:14 Külföld

Brit ellenzéki pártok vezetői azt kérték az Európai Uniótól, hogy kezdje meg a felkészülést egy újabb nagy-britanniai EU-népszavazásra. Sir Vince Cable, a harmadik legnagyobb országos brit parlamenti párt, a Liberális Demokraták vezetője, valamint a Skócia függetlenségére törekvő, a brit EU-tagság megszűnését (Brexit) szintén élesen…

Kereskedelmi szükséghelyzetre is készül a brit kormány

Napi
-
  18.10.25 20:46 Külföld

A brit Brexit-ügyi miniszter szerint a franciaországi Calais kompkikötőjében hosszadalmas torlódásokat okozó alapos vámvizsgálatoknak vethetik alá a Nagy-Britanniából érkező, illetve oda tartó teheráruforgalmat, ha a brit EU-tagság megszűnéséig (Brexit) nem születik megállapodás a kilépés feltételrendszeréről - írja az MTI.

Hosszadalmas vámvizsgálatra kell felkészülni a Calais-kikötőben

autopro
-
  18.10.26 12:03 

A brit Brexit-ügyi miniszter szerint a franciaországi Calais kompkikötőjében hosszadalmas torlódásokat okozó alapos vámvizsgálatoknak vethetik alá a Nagy-Britanniából érkező, illetve oda tartó teheráruforgalmat, ha a brit EU-tagság megszűnéséig (Brexit) nem születik megállapodás a kilépés feltételrendszeréről.

Brexit: levegőben lóg egy újabb népszavazás az uniós tagságról?

Dehir
-
  18.10.26 07:44 Megyei

London - A brit parlamentben többpárti ellenállás bontakozik ki a kormányzó Konzervatív Párt Brexit-politikájával szemben.

Brexit: a legvadabb dolgokra is felkészül a brit kormány

VG
-
  18.10.25 17:24 Gazdaság

A francia hatóságok Calais-ban szándékosan lelassítják a határforgalom ellenőrzését.