Megmentené a bolygót? Egyen kevesebb húst!

HVG
-
  18.10.11 13:28 Életmód

Egy új kutatás szerint a húsfogyasztás visszaszorítása az egyik kulcseleme a klímaváltozás elleni harcnak, de bőven lenne dolgunk ezen kívül is.

13 kapcsolódó hír

A húsfogyasztás visszaszorítása az egyik kulcseleme a klímaváltozás elleni harcnak

Lokál
-
  18.10.11 13:26 Életmód

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re.

A húsfogyasztás visszaszorítása segíthet a klímaváltozás elleni harcban

ProfitLine
-
  18.10.11 15:00 Mezőgazdaság

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re.

A klímaváltozás elleni harc kulcselemei

Vital
-
  18.10.12 09:53 Egészség

Mia három kulcslépése annak, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re.

Észszerűség a táplálkozásban és az élelmiszergazdálkodásban

National Geographic
-
  18.10.11 14:30 Tudomány

A tanulmány vezető szerzője, Marco Springmann szerint az egyik ilyen kulcslépés a növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény, a mediterránhoz hasonló étrend elsajátítása lenne.

Legyen ön is flexitáriánus!

MedicalOnline
-
  18.10.12 06:36 Tudomány

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése és a mezőgazdaság fejlesztése a három kulcslépés.

Fogyasszunk kevesebb húst,hogy mérsékeljük a klímaváltozást!

Vásárhely24
-
  18.10.11 16:06 Belföld

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re.

A húsfogyasztás visszaszorításával megmenthetnénk a Földet

VG
-
  18.10.11 18:17 Tudomány

Több mint felére csökkenne a mezőgazdasági termeléssel kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége, ha mellőznénk étrendünkből a hús.

A flexitáriánus étrend menthet meg a klímaváltozástól

Agrotrend
-
  18.10.11 16:25 Tudomány

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re.

Az étrendváltás menthet meg a klímaváltozástól

Agrárvilág
-
  18.10.11 15:53 Gazdaság

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re. A Nature című tudományos folyóiratban publikált tanulmány szerint a világ…

A húsfogyasztás visszaszorítása a klímaváltozás elleni harc kulcsa

Origo
-
  18.10.11 14:12 Tudomány

Több növényi alapú élelmiszert és kevesebb húst kellene fogyasztani a kutatók szerint.

Ez az egyik kulcseleme a klímaváltozás elleni harcnak

Maszol
-
  18.10.11 13:20 Infotech

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re.

Oxfordi Egyetem: kevesebb hússal a klímaváltozás ellen

Az Üzlet
-
  18.10.11 12:18 Gazdaság

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszer-hulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re.