Vesztegzár alá helyezték a Nemzetközi Űrállomást

Propeller
-
  18.10.12 06:53 Infotech

Nem mehetnek asztronauták a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) addig, amíg a szakértők meg nem állapítják, mitől hibásodott meg csütörtökön felszálláskor a Szojuz MSZ-10 űrhajó – erről az AFP tudósít. Az űrállomásra tartó amerikai és orosz asztronautáknak, Nick Hague-nak és Alekszej Ovcsininnek kényszerleszállást kellett…

13 kapcsolódó hír

Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Szojuz Msz-10 űrhajónak

444
-
  18.10.11 11:26 Baleset-bűnügy

Baleset történt az orosz és amerikai űrhajóst a Nemzetközi Űrállomásra szállító űrhajó egyik hajtóművével.

Kényszerleszállást hajtott végre a Szojuz MSZ-10

Lokál
-
  18.10.11 14:09 Külföld

A hordozórakéta meghibásodása miatt kényszerleszállást hajtott végre nem sokkal csütörtöki felbocsátása után a Nemzetközi Űrállomásra elindított Szojuz MSZ-10 orosz űrhajó, a fedélzeten lévő orosz és amerikai űrhajós épségben földet ért az ejtőernyővel fékezett visszatérőkabinban.

Kényszerleszállást végeztek az űrhajósok

Index
-
  18.10.11 11:11 Tudomány

A Nemzetközi Űrállomásra tartottak, de menet közben meghibásodott a hordozórakéta. A mentőcsapatok azóta megtalálták a legénység két tagját, mindketten jól vannak.

Tavasszal újra repülhetnek a Szojuz-pilóták

Index
-
  18.10.12 11:54 Tudomány

Kiderült, hogy a csütörtöki kényszerleszállást a hordozórakéta meghibásodása okozta.

Szojuz-baleset: személyzet nélküli üzemmódba állíthatják át a Nemzetközi Űrállomást

Maszol
-
  18.10.12 11:42 Külföld

Szükségessé válhat, hogy személyzet nélküli üzemmódba állítsák át a Nemzetközi Űrállomást a bajkonuri Szojuz-baleset miatt.

Szojuz-baleset: személyzet nélküli üzemmódba állíthatják az ISS-t

MaHu
-
  18.10.12 11:34 Tudomány

A Nemzetközi Űrállomás elvileg személyzet nélkül is működhetne, mert tervezői számoltak ezzel a lehetőséggel.

A rakéta meghibásodott, a legénység nem

Magyar Szó
-
  18.10.12 09:53 Külföld

A hordozórakéta meghibásodása miatt, nem sokkal tegnapi felbocsátása után, kényszerleszállást hajtott végre a Nemzetközi Űrállomásra elindított Szojuz MSZ–10 orosz űrhajó, a fedélzeten lévő orosz és amerikai űrhajós épségben földet ért az ejtőernyővel fékezett visszatérőkabinban.

Az első képek a Szojuz életveszélyes balesete után földet ért űrhajósokról

Blikk
-
  18.10.11 14:53 Bulvár

Dzsezkazganba, a földet érésük helyszínéhez közeli városba szállították Alekszej Ovcsinyin orosz és Nick Hague amerikai űrhajóst, akik a Szojuz MSZ-10 űrhajóval akartak eljutni az ISS nemzetközi űrállomásra, de a hordozórakéta hajtóműve 119 másodperccel a kilövés után meghibásodott.

Kényszerleszállással tért vissza a Földre a Szojuz legénysége – Videóval

Szabad Magyar Szó
-
  18.10.11 13:20 Külföld

A mentőcsapatok már útban vannak a Szojuz feltételezett landolási pontja felé. Két űrhajós, az amerikai Nick Hauge és az orosz Alekszej Ovcsinyin tartózkodik a fedélzetén, akik a Nemzetközi Űrállomásra indultak a kazahsztáni Bajkonurból ma hajnalban. Az orosz állami tévé szerint a két űrhajós nincs életveszélyben, írja a euronews. A hordozórakéta…

Meghibásodott a Szojuz, kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk az űrhajósoknak

Bors Online
-
  18.10.11 13:01 Bulvár

Kényszerleszállást hajtott végre a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) tartó legénység október 11-én csütörtökön, mert az orosz gyártmányú Szojuz rakéta indításkor meghibásodott. A űreszközt a kazahsztáni Bajkonurból lőtték fel, és valahova Kazahsztán területére is zuhant vissza. Az Szojuz MS-10-en két űrhajós, az…

Kényszerleszállást hajtott végre a Szojuz űrhajó legénysége

Globoport
-
  18.10.11 12:39 Életmód

Istennek hála, mindkét űrhajós életben van! - közölte újságírókkal Moszkvában Dmitrij Peskov. Putyin elnök szóvivője elmondta: a rakéta, mely a nemzetközi űrállomásra vitte volna az űrhajósokat, elromlott.

Kényszerleszállással tért vissza a Földre a Szojuz legénysége (VIDEÓ)

Erdély Ma
-
  18.10.11 11:03 Infotech

A mentőcsapatok már útban vannak a Szojuz feltételezett landolási pontja felé. Két űrhajós, az amerikai Nick Hauge és az orosz Alekszej Ovcsinyin tartózkodik a fedélzetén, akik a Nemzetközi Űrállomásra indultak a kazahsztáni Bajkonurból ma hajnalban.

Kényszerleszállást hajtott végre a Szojuz űrhajó, fedélzetén két űrhajóssal

NullHatEgy
-
  18.10.11 10:04 Kultúra

A hordozórakéta meghibásodása miatt kényszerleszállást hajtott végre nem sokkal csütörtöki felbocsátása után a Nemzetközi Űrállomásra elindított Szojuz MSZ-10 orosz űrhajó, a fedélzeten lévő orosz és amerikai űrhajós épségben földet ért az ejtőernyővel fékezett visszatérőkabinban. MTI Az űrhajót kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről egy…