Depresszió, magas vérnyomás és súlyos alvászavar léphet fel a szexuálisan bántalmazottaknál

Mandiner
-
  18.10.03 20:40 Vélemény

Egy friss amerikai meglepő eredményekre jutott a szexuális visszaélések élettani hatásait vizsgálva.

6 kapcsolódó hír

Szexuális erőszak: életveszélyes következmény

24
-
  18.10.04 16:17 Tudomány

A szexuális bántalmazás elszenvedői között gyakrabban fordulnak elő alvászavarok, depresszió és magas vérnyomás – állapította meg egy amerikai kutatás.

Magas vérnyomás, alvászavar is lehet a szexuális bántalmazás hosszú távú hatása

Debreceni Nap
-
  18.10.04 00:29 Külföld

A szexuális bántalmazás hosszú távú egészségi következményeit vizsgálta egy új amerikai kutatás, amely a magas vérnyomás, a depresszió és a súlyos alvászavarok gyakoribb előfordulását állapította meg az áldozatok között. A kutatás eredményeit az Észak-Amerikai Menopauza Társaság (NAMS) október 3-tól 6-ig tartó éves konferenciáján mutatják…

Magas vérnyomás, alvászavar is lehet a szexuális bántalmazás hosszú távú hatása

Parameter
-
  18.10.03 21:54 Életmód

A kutatás eredményeit az Észak-Amerikai Menopauza Társaság (NAMS) október 3-tól 6-ig tartó éves konferenciáján mutatják be San Diegóban - írta a Medicalxpress.com. A kutatók azt vizsgálták, hogy a tanulmányban részt vevő több mint 300, 40-60 éves nő közül hányan voltak szexuális zaklatás és támadás áldozatai, valamint azt, hogy ennek…

A szexuális bántalmazás hosszú távra kihat amerikai kutatások szerint

ContextUs
-
  18.10.03 18:46 Kultúra

A szexuális bántalmazás hosszú távú egészségi következményeit vizsgálta egy új amerikai kutatás, amely a magas vérnyomás, a depresszió és a súlyos alvászavarok gyakoribb előfordulását állapította meg az áldozatok között.

A szexuális bántalmazás hosszú távra kihat

Index
-
  18.10.03 20:24 Tudomány

Egy kutatás a magas vérnyomás, a depresszió és a súlyos alvászavarok gyakoribb előfordulását állapította meg az áldozatok között.

A szexuális bántalmazás szövődményei

MedicalOnline
-
  18.10.04 06:33 Tudomány

A szexuális bántalmazás hosszú távú egészségi következményeit vizsgálták, és több betegség gyakoribb előfordulását igazolták az áldozatoknál.