SNS: Az EP Magyarország szuverenitását és szabadságát támadja

hirado.hu
-
  18.09.13 19:25 Külföld

A döntést több szlovákiai EP-képviselő is támogatta.

13 kapcsolódó hír

"A gyász öt szakasza": az Mszp így reagált Gulyás bejelentésére

ATV
-
  18.09.13 17:00 Belföld

A gyász öt szakasza: tagadás, harag, alkudozás, depresszió, elfogadás- így reagált az MSZP arra, hogy Gulyás Gergely ismertette a kormányzati álláspontot a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

Orbán: A következő küzdelem arról szól majd, kihez kerül a kapukulcs

HVG
-
  18.09.14 08:32 Belföld

A Sargentini-jelentésről beszélt a legtöbbet Orbán Viktor a Kossuth rádióban adott interjújában, ez volt az első, amióta visszatért a szabadságáról. Azt mondta, távlatosan és egészen közelről is megvizsgálta a kérdést, amely azonban szerinte egyre kevésbé lesz fontos az európai politikában. Ami előtérbe kerül, az Angela Merkel új uniós…

Orbán Viktor szerint Angela Merkel akarta megbüntetni a kormányát

168 Óra Online
-
  18.09.13 21:39 Belföld

Közvetve, de egy fideszes politikus is elismerte, hogy a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás elindítása nem Magyarországot, hanem csak az Orbán-kormány politikáját ítélték el.

Orbán pofont kapott, de KO-ra készül

Napi
-
  18.09.13 11:17 Belföld

Lehet, hogy az Európai Parlament szerdai szavazásával - amelyben kezdeményezte az uniós eljárás elindítását a magyar kormány ellen a demokrácia rendszerszintű leépítése miatt – sarokba állította Orbán Viktor miniszterelnököt, ám téved, aki az hiszi, hogy ezzel le is győzték.

Orbán Viktor: máris egy új terv ellen kell küzdenünk, el akarják venni a kapukulcsot

Infostart
-
  18.09.14 08:40 Belföld

A Sargentini-jelentés elfogadásáról, az unió új, a határőrizetet átszervező javaslatáról és a szomszédos országokkal való kapcsolatokról beszélt a magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel.

Orbánt sarokba állították, de nem győzték le

Hírklikk
-
  18.09.14 05:00 Belföld

Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének igen rossz napja volt szerdán - vagy mégsem? Ezzel a kérdéssel indítja az Európai Parlament (EP) szavazását értékelő cikkét a Financial Times (FT). A parlament kétharmados többséggel úgy döntött, hogy elindítja Magyarország ellen az EU alapszerződésének 7. cikkelye szerinti eljárást a…

"A Fidesz évek óta rombolja a magyar demokráciát"

Hírklikk
-
  18.09.12 19:20 Belföld

A Liberálisok szerint a Sargentini-jelentés szerdai elfogadásával győzött a demokrácia Európában, nagy fölénnyel mondtak nemet az Európai Parlament (EP) képviselői az Orbán-kormány illiberális politikájára.

A kormány jogi lépéseket tesz a Sargentini-jelentés elfogadása ellen

Magyar Idők
-
  18.09.13 14:40 Belföld

A kormány álláspontja szerint az EP-ben lezajlott szerdai szavazás helyes értelmezése – a lisszaboni szerződés alapján – egyértelműen az, hogy a jelentést az Európai Parlament nem fogadta el.

Magyarország szuverenitása elleni támadás a Sargentini-jelentés a szlovák jobboldal szerint

Mandiner
-
  18.09.13 21:00 Külföld

Magyarország szabadsága és szuverenitása elleni támadásnak minősítette csütörtökön a Facebookon a Sargentini-jelentés elfogadását Jaroslav Paska, a jobboldali Szlovák Nemzeti Párt (SNS) alelnöke.

SNS: Az EP Magyarország szuverenitását és szabadságát támadja

Körkép
-
  18.09.13 22:02 Külföld

Paška sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy ezt az „erkölcstelen, tisztességtelen és precedens nélküli támadást” több szlovákiai EP-képviselő is támogatta.

Dömötör Csaba: Az nem járja, hogy csak szavak szintjén védjük a határokat

Szoljon
-
  18.09.14 10:14 [N/A]

A kormányzat megvizsgálja, hogy milyen jogi lépéseket tehet a szerintük szabálytalan EP-szavazást követően.

Az Sns szerint a Sargentini-jelentés elfogadása támadás Magyarország ellen

Parameter
-
  18.09.13 19:57 Határtalan

A politikus sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy ezt az "erkölcstelen, tisztességtelen és precedens nélküli támadást" több szlovákiai EP-képviselő is támogatta a szerdai szavazáson. Paška az Európai Bizottság első alelnökét is bírálja, akit politikai senkinek nevez. Paška szerint növekszik Frans Timmermans és "darabontjai" agresszivitása…

A kormány jogi lépéseket tesz a Sargentini-jelentés elfogadása ellen

Bors Online
-
  18.09.13 15:45 Bulvár

A kormány álláspontja szerint az EP-ben lezajlott szerdai szavazás helyes értelmezése – a lisszaboni szerződés alapján – egyértelműen az, hogy a jelentést az Európai Parlament nem fogadta el – mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.