Nemcsak Európa unja a menekülteket

Kitekintő
-
  18.06.25 16:27 Külföld

Líbiában nem lesznek menekültközpontok - szögezte le hétfőn Ahmed Maitík, az ENSZ által elismert líbiai kormány miniszterelnök-helyettese, ellentmondva ezzel az EU tervének, miszerint az unión kívül hoznának létre zárt központokat. Algéria eközben egyre több bevándorlót hagy magára a Szaharában ivóvíz és élelem nélkül.

6 kapcsolódó hír

Líbiába ment Salvini, nem azt a választ kapta, amire várt

Mandiner
-
  18.06.25 21:54 Külföld

Líbiában nem lesznek menekültközpontok – szögezte le hétfőn Ahmed Maitík, a líbiai kormány miniszterelnök-helyettese a Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel tartott megbeszélése után. Salvini kitart amellett, hogy Afrikában kell menekültközpontokat létrehozni.

A líbiai kormányfőhelyettes közölte: Országában nem lesznek menekültközpontok

Lokál
-
  18.06.25 15:53 Külföld

Líbiában nem lesznek menekültközpontok - szögezte le hétfőn Ahmed Maitík, az ENSZ által elismert líbiai kormány miniszterelnök-helyettese, elutasítva Olaszország javaslatát.

Itt az új olasz belügyminiszter terve a migránsválság megoldására

Infostart
-
  18.06.26 09:07 Külföld

Líbia déli határai mentén állítsanak fel migránsfogadó központokat – ezt javasolta Matteo Salvini, keményvonalas olasz belügyminiszter a líbiai kormánnyal folytatott tárgyalásai után. Azt is elmondta, hogy Róma az e heti EU-csúcson a többi tagállam elé tárja a javaslatot.

Kiállt a magyar kormányfő mellett az olasz belügyminiszter

Magyar Idők
-
  18.06.25 21:24 Külföld

Salvini a sajtótájékoztatón kitartott amellett, hogy menekültközpontokat kell létrehozni Líbia déli határánál, nem pedig Európában, ahogy azt eredetileg Franciaország javasolta. 

Durvul: 10 olasz hadihajót küld a líbiai partokhoz Matteo Salvini

Ripost
-
  18.06.26 04:00 Külföld

Az olasz miniszterelnök pedig kvótákat szeretne, hogy megmeneküljenek félmillió bevándorlótól. Ez ellenkezik a V4-ek érdekeivel, a harc tehát tovább folytatódik.