A malária elleni gyógyszer előállítását segítő módszer dolgoztak ki erdélyi magyar tudósok

Propeller
-
  18.04.16 13:56 Külföld 

A maláriát gyógyító szer előállítását segítő módszert dolgoztak ki a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar kutatói. A Balog Adalbert, a Sapientia EMTE professzora és Domokos Erzsébet, a MOGYE adjunktusa vezetésével folyt kutatás eredményeit a világ egyik…

13 kapcsolódó hír

A maláriát gyógyító szert dolgoztak ki erdélyi magyarok

Lokál
-
  18.04.16 13:08 Külföld 

A maláriát gyógyító szer előállítását segítő módszert dolgoztak ki a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar kutatói.

Erdélyi magyar kutatók jöttek rá, hogy lehet több malária elleni szert készíteni

Index
-
  18.04.16 16:46 Tudomány 

550 millió beteg gyógyszerellátásán segíthet a felfedezés. Egynyári ürömben van az orvosság.

Hatékonyabb lehet a malária-ellenes szer

PharmaOnline
-
  18.04.17 07:51 Egészség 

A maláriát gyógyító szer előállítását segítő módszert dolgoztak ki a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar kutatói.

Célegyenesben a Petru Maior és az orvosi egyetem egyesítése

Székelyhon
-
  18.04.16 15:42 Határtalan 

Semmibe véve a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar tagozatának kérését egy szélesebb konzultációra, a felsőoktatási intézmény vezetősége szenátusi ülést hívott össze szerdára, ahol előreláthatóan aláírják a MOGYE és a Petru Maior Egyetem egyesítését.

Már el is dőlt, hogy összeolvad a MOGYE és a Petru Maior egyetem?

Maszol
-
  18.04.16 15:11 Határtalan 

Hétfőn a délutáni órákban ülésezik Marosvásárhelyen az a bizottság, amely a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem és a Petru Maior Egyetem egybeolvasztását tárgyalja. 

Tiltakozik a MOGYE beolvasztása ellen

Erdély Ma
-
  18.04.16 03:04 Határtalan 

Vass Levente, az RMDSZ marosvásárhelyi képviselője Facebookon közzétett nyilatkozatában tiltakozott a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemnek a Petru Maior Egyetemmel való összeolvasztása ellen.