Szankciós csata alakulhat ki a brit mérgezéses ügy miatt

Kitekintő
-
  18.03.13 18:57 Külföld

Nagy-Britanniának tudatában kell lennie annak, hogy a Szergej Szkripal volt orosz katonai hírszerző ügye miatt bejelentett szankciófenyegetések nem maradhatnak válasz nélkül - közölte kedden az orosz külügyminisztérium.

13 kapcsolódó hír

Szkripal-ügy – Lejárt az orosz magyarázatra megszabott brit határidő

hirado.hu
-
  18.03.14 06:03 Külföld

Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, és lánya ellen követtek el merényletet idegméreg felhasználásával.

Szkripal-ügy: Lejárt az orosz magyarázatra megszabott brit határidő

ATV
-
  18.03.14 07:07 Baleset-bűnügy

Lejárt brit idő szerint kedden éjfélkor a brit kormány által kitűzött határidő arra, hogy Moszkva magyarázatot adjon az angliai Salisbury városában múlt héten történt gyilkossági kísérletre, amelyet Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese és lánya, Julija Szkripal ellen követt

Ezt használták az angliai idegméreg-merényletben: Novicsok

HVG
-
  18.03.13 15:15 Külföld

Brit állítások szerint a Novicsok idegméreg-család egyik tagját használta az a merénylő, aki március 4-én a dél-angliai Salisburyben meg akarta ölni Szergej Szkripal orosz-brit kettősügynököt és lányát, Juliját. A Novicsok 10-100-szor erősebb, mint a hagyományos ideggázok.

Nem adtak magyarázatot az oroszok az idegméregre

HírTV
-
  18.03.14 14:26 Baleset-bűnügy

Határidőre sem adott Oroszország magyarázatot arra, hogy mi áll a múlt heti Salisburyben történt gyilkossági kísérlet mögött.

Kirobbant a botrány – Orosz diplomaták tucatjait utasítja ki Nagy-Britannia a kém megmérgezése miatt

168 Óra Online
-
  18.03.14 15:14 Külföld

Huszonhárom orosz diplomatát utasít ki Nagy Britannia, miután egy nyomozás megállapította, hogy Oroszország felel Szergej Szkripal és lánya megmérgezéséért.

Sokkoló hír: nyilatkozott az idegméreg fejlesztője

Infostart
-
  18.03.13 17:21 Külföld

Még a körülmények kedvező alakulása esetén sem épül fel teljesen Szergej Szkripal volt orosz katonai hírszerző és lánya, ha valóban a Novicsok (Újonc) típusú idegméreggel próbálták meggyilkolni őket - nyilatkozott a szer egyik kifejlesztője, Vil Mirzajan volt szovjet vegyész a The Daily Telegraph című brit lapnak.

Orosz diplomatákat tiltanak ki Nagy-Britanniából a Szkripal-ügy miatt

NLCafé
-
  18.03.14 14:57 Külföld

Orosz idegméreggel próbálták meggyilkolni az MI6 volt ügynökét. Theresa May szerint Oroszország a felelős.

Szkripal-botrány: a Kreml tagad

Biztonságpiac
-
  18.03.14 07:59 Külföld

Nem tartozik Oroszországra a Szergej Szkripal volt orosz katonai hírszerző ezredessel és volt brit ügynökkel Nagy-Britanniában történt incidens – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. A 66 éves Szkripalt és 33 éves lányát múlt vasárnap találták meg eszméletlenül Salisburyben, azóta válságos állapotban kezelik őket. A brit hatóságok szer

Moszkva visszautasította a londoni ultimátumot

VS
-
  18.03.13 23:16 Külföld

Londonnak tudnia kell, hogy a szankciófenyegetések nem maradhatnak válasz nélkül – közölte az orosz külügyminisztérium.

Moszkva mintát követel

RTL Klub
-
  18.03.13 18:44 [N/A]

Oroszország mintát követel abból az anyagból, amellyel tíz napja megmérgezték az orosz-brit kettősügynököt a dél-angliai Salisbury-ben. Ameddig ezt nem kapják meg, addig nem működnek együtt a brit nyomozókkal

FRISSÍTVE - Szkripal-ügy: kitiltottak 23 orosz diplomatát Nagy-Britanniából

Maszol
-
  18.03.14 16:35 Külföld

A brit kormány kiutasít 23 orosz diplomatát, válaszul arra, hogy Moszkva nem adott hiteles magyarázatot az angliai Salisbury városában múlt héten történt gyilkossági kísérletre.

Szkripal-ügy - NATO: az idegméreg használata nemzetközi normák megszegését jelenti

Parameter
-
  18.03.14 15:08 Határtalan

A NATO nyilatkozatában közölte, Nagy-Britannia arról tájékoztatta a katonai szövetséget, hogy az angliai Salisbury városában elkövetett gyilkossági kísérlethez használt vegyület a szovjet időkben kifejlesztett, Novicsok elnevezésű idegmérgek csoportjába tartozik. A támadásért pedig valószínűleg Moszkva felelős, ugyanis Oroszországnak még mindig…

Kiutasítják az orosz diplomatákat Nagy-Britanniából

Origo
-
  18.03.14 14:26 Külföld

Itt a válaszlépés Szergej Szkripal megmérgezésére.