Agytornával edzik az idős kutyákat

Lokál
-
  18.02.13 08:52 Külföld 

Segíthet az idős kutyák szellemi képességeinek szinten tartásában a rendszeres mentális stimuláció, amelyet egy érintőképernyős tréning segítségével végeztek magyar és osztrák kutatók.

16 kapcsolódó hír

Kutyák szellemi frissességének karbantartása

National Geographic
-
  18.02.12 18:50 Tudomány 

Budapesti és bécsi kutatók azt vizsgálták, hogyan segíthetnek az idős kutyák szellemi képességeinek megtartásában a számítógépes játékok.

Számítógépes játékok segítenek az idős kutyákon

NLCafé
-
  18.02.12 21:30 Életmód 

Magyar és osztrák kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy nagyban segítheti az idős kutyák kognitív képességeinek szinten tartását az érintőképernyős tréning.

Kütyüzéssel edzhető az idős kutyák agya

Index
-
  18.02.12 16:24 Tudomány 

Az élethosszig tartó tanulás lassítja a kutyák szellemi leépülését, derült ki az ELTE kutatásából.

Számítógépes játékokkal tornáztatták idős kutyák agyát

OrientPress
-
  18.02.13 12:00 Életmód 

Az ELTE Etológia Tanszék Szenior Családi Kutya Program, valamint az bécsi Állatorvosi Egyetem Messerli Kutatóintézet kutatócsoport legújabb tanulmánya szerint a rendszeres mentális stimuláció, melyet egy érintőképernyős tréning segítségével érnek el, segíthet az idős kutyák kognitív képességeinek szinten tartásában.

Érintőképernyős kütyükkel edzik az idős kutyák agyát

Érdekes Világ
-
  18.02.13 11:40 Állatvilág 

Segíthet az idős kutyák szellemi képességeinek szinten tartásában a rendszeres mentális stimuláció, amelyet egy érintőképernyős tréning segítségével végeztek magyar és osztrák kutatók, pontosabban az ELTE Etológia Tanszék Szenior Családi Kutya Program, valamint az bécsi Állatorvosi Egyetem Messerli Kutatóintézet munkatársai. Az…

Agytornával az idős kutyákért

MedicalOnline
-
  18.02.13 08:39 Tudomány 

Segíthet az idős kutyák szellemi képességeinek szinten tartásában a rendszeres mentális stimuláció.

Érintőképernyős kütyüvel edzik az idős kutyák agyát

ZooZoo
-
  18.02.13 07:10 Állatvilág 

Segíthet az idős kutyák szellemi képességeinek szinten tartásában a rendszeres mentális stimuláció, amelyet egy érintőképernyős tréning segítségével végeztek magyar és osztrák kutatók.  Az élethosszig tartó tanulás nemcsak az emberek, hanem a kutyák számára is hasznos és fontos. A kutyák idős korukban is képesek a tanulásra, ráadásul…