Kötelezettségszegési eljárás Horvátország ellen

Magyar Idők
-
  17.07.14 12:24 Gazdaság 

Az INA horvát olajipari vállalatról szóló privatizációs törvény miatt indított tegnap kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság (EB) Horvátország ellen. A testület szerint a jogszabály sérti a szabad tőkeáramláshoz és a szabad letelepedéshez való uniós jogot – tolmácsolta az MTI a horvát közszolgálati rádió (HRT) közlését.

3 kapcsolódó hír

Eljárás indul Horvátország ellen az INA-törvény miatt

TőzsdeFórum
-
  17.07.13 15:20 Pénzügy 

Kötelezettségszegési eljárásban az Európai Bírósághoz fordul az Európai Bizottság az INA horvát olajipari vállalatról szóló privatizációs törvény miatt.

Bíróság dönt az INA-ról szóló privatizációs törvényről

NRGreport
-
  17.07.14 09:45 Gazdaság 

Kötelezettségszegési eljárásban az Európai Bírósághoz fordul az Európai Bizottság (EB) az INA horvát olajipari vállalatról szóló privatizációs törvény miatt, mert a testület szerint az sérti a szabad tőkeáramláshoz és szabad letelepedéshez való uniós jogot - közölte a horvát közszolgálati rádió (HRT).

INA-ügy: Zábráb a megoldást keresi

Energiainfo
-
  17.07.14 12:48 Gazdaság 

A horvát kormány keresi a megoldást, hogy az INA privatizációjáról szóló törvény megfeleljen az uniós jogszabályoknak, de biztosítani akarja a horvát nemzeti érdekek védelmét is az energiabiztonság és stabilitás terén – olvasható a kabinet csütörtökön kiadott közleményében, amelyben az Európai Bizottság aznapi döntésére reagált. Az EB…