Merkel: "én leszek az utolsó, aki megmondja Franciaországnak, hogy mit kellene tennie"

888
-
  17.05.15 20:58 Külföld 

Az új francia államfő késő délutáni berlini bemutatkozó látogatása előtt néhány órával tartott tájékoztatóján a német kormányfő kiemelte, hogy nyitott Emmanuel Macron felvetéseire és mindent megtesz azért, hogy Németország és Franciaország közösen hozzájáruljon az Európai Unió fejlődéséhez.

41 kapcsolódó hír

Alain Juppé bizalmasa lett az új francia kormányfő

Kitekintő
-
  17.05.15 17:06 Külföld 

A normandiai Le Havre jobboldali polgármesterét, Alain Juppé korábbi szóvivőjét, Edouard Philippe-et nevezte ki Emmanuel Macron kormányfőnek - jelentette be hétfőn Alexis Kohler, az elnöki hivatal új vezetője.

Václav Klaust nagyon aggasztja Emmanuel Macron megjelenése az EU-ban

Híradó
-
  17.05.15 11:02 Külföld 

Emmanuel Macron új francia államfő színrelépésével "jelentős minőségi változás" várható az Európai Unióban a szorosabb integráció kérdésében - véli Václav Klaus volt cseh államfő.

Merkel megnevezte, hogy ki adhat új lendületet Európának

Magyar Idők
-
  17.05.15 14:29 Külföld 

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának – jelentette ki hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Merkel: nem lesz meg az évtized végére az egymillió elektromos autó

autopro
-
  17.05.16 09:00 Autó-motor 

Angela Merkel német kancellár feladta kormánya célját, hogy 2020-ra egymillió elektromos autó közlekedjen a német utakon.

Megvan az új francia kormányfő

ATV
-
  17.05.15 15:03 Külföld 

A normandiai Le Havre jobboldali polgármesterét, Edouard Philippe-et nevezte ki az új francia államfő, Emmanuel Macron kormányfőnek - jelentette be hétfőn Alexis Kohler, az elnöki hivatal új vezetője.

Merkel szerint Németország jövője Európa

TőzsdeFórum
-
  17.05.15 15:46 Gazdaság 

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának.

Le Havre polgármestere az új francia kormányfő

Magyar Idők
-
  17.05.15 15:32 Külföld 

A normandiai Le Havre jobboldali polgármesterét, Edouard Philippe-et nevezte ki az új francia államfő, Emmanuel Macron kormányfőnek – jelentette be hétfőn Alexis Kohler, az elnöki hivatal új vezetője.

Macron már ki is jelölte, ki lesz Franciaország következő miniszterelnöke

Lokál
-
  17.05.15 15:41 Külföld 

Edouard Philippe, a normandiai Le Havre polgármestere lesz Franciaország következő miniszterelnöke - közölte Emmanuel Macron, miután ünnepélyesen átvette az elnöki hatalmat Francois Hollande távozó államfőtől.

Jó napot kívánok, Sándor elrohant a Parlamentbe képviselőket zargatni

444
-
  17.05.15 10:59 Külföld 

Így most délután kettőig velem kell beérniük. Kezdjük azzal, hogyVáclav Klaust nagyon aggasztja Emmanuel Macron megjelenése az EU-ban.Nem mintha tőle koherens megnyilatkozásokat várnék, de most még önmagán is túltéve kifejtette, hogy azért aggódik igazán, mert Macron már "nem a kifáradt, elhasználódott európai politikai osztály…

Jobboldali miniszterelnöke lesz Franciaországnak

HírTV
-
  17.05.15 21:24 Külföld 

Emmanuel Macron elnök a normandiai Le Havre polgármesterét nevezte ki kormányfőnek.

Jobboldali miniszterelnököt választott az új francia elnök

168 Óra Online
-
  17.05.15 18:12 Külföld 

Édouard Philippe renitensnek számít a konzervatív oldalon. Krimiket ír, szereti a bokszot és jó humora van.

A volt cseh államfőt nagyon aggasztja Macron megjelenése

24
-
  17.05.15 11:20 Külföld 

Václav Klaus szerint az új francia államfő színrelépésével “jelentős minőségi változás” várható az Európai Unióban a szorosabb integráció kérdésében.

Merkel szerint Macron lehet Európa új motorja

Privátbankár
-
  17.05.15 14:29 Gazdaság 

Ma mutatkozik be Berlinben az új francia államfő.

Merkel tett egy ígéretet

Napi
-
  17.05.15 14:16 Belföld 

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának - jelentette ki hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Merkel: Macron új lendületet adhat Európának

Portfolio
-
  17.05.15 14:08 Gazdaság 

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának - jelentette ki hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár. Az új francia államfő késő délutáni berlini bemutatkozó látogatása előtt néhány...

Kósa: egyre elfogadottabb lesz a magyar migrációs politika

Sztárklikk
-
  17.05.16 09:11 Belföld 

A politikust Angela Merkel kancellár és Emmanuel Macron francia elnök hétfői berlini találkozása apropóján arról kérdezték, várható-e, hogy az Európai Unióban változás áll be a migrációs politikában. Arra számít, hogy az a lassú folyamat, amelynek az elmúlt időszakban tanúi vagyunk, folytatódni fog - mondta Kósa Lajos. Hozzátette, hogy nem is olyan

Átalakítaná az EU működését Merkel és Macron

KamaraOnline
-
  17.05.16 09:31 Gazdaság 

Németország és Franciaország közösen menetrendet készít az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről – jelentette be Angela Merkel német kancellár Berlinben Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott megbeszélése után.

Václav Klaust aggasztja Macron feltűnése az EU-ban

Népszava
-
  17.05.15 11:34 Külföld 

Szerinte a csehek nem nagyon örültek Macron választási győzelmének.

Merkel és Macron jól „újraalapítaná” az Európai Uniót

Főtér
-
  17.05.16 07:03 Határtalan 

Az új francia elnök máris Berlinbe látogatott, és nagyon jól megértette magát a német kancellárral.

Jobboldali miniszterelnököt választott Franciaországnak Macron

Magyar Narancs
-
  17.05.15 16:35 Belföld 

Merkel: Macron megválasztása új lendületet adhat Európának.

Ezt gondolja Merkel az új francia elnökről

Blikk
-
  17.05.15 15:32 Belföld 

Berlin - Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának - jelentette ki Angela Merkel német kancellár.

Kiderült, ki lesz az új francia kormány feje

Bors Online
-
  17.05.15 15:30 Bulvár 

A nemrég megválasztott francia államfő hétfőn nevezte ki Edouard Philippe-et kormányfőnek. A normandiai Le Havre jobboldali polgármesterének kinevezését hétfőn Alexis Kohler, az elnöki hivatal új vezetője jelentette be. A 46 éves Edouard Philippe a kormányfői tisztséget december óta betöltő szocialista Bernard Cazeneuve-öt követi a…

Jobboldali kormányfőt választott Macron

MNO
-
  17.05.15 14:59 Külföld 

A Köztársaságiak balszárnyához sorolt Édouard Philippe lesz Franciaország miniszterelnöke. Macronékra sűrű napok várnak.

Cseh sajtó: válságban a hagyományos európai politika

Felvidék.ma
-
  17.05.15 13:30 Határtalan 

Václav Klaus volt cseh államfő szerint a visegrádi négyes minden ellenkezőt állító propaganda ellenére nem működik, és Emmanuel Macron új francia államfő színre lépésével „jelentős minőségi változás” várható az Európai Unióban a szorosabb integráció kérdésében, ami befolyásolni fogja a V4 csoportot is.

Merkel szerint Macron megválasztása új lendületet adhat Európának

Dehir
-
  17.05.15 13:13 Külföld 

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának – jelentette ki hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár. Az új francia államfő késő délutáni berlini bemutatkozó látogatása előtt néhány órával tartott tájékoztatóján a német kormányfő kiemelte, hogy nyitott Emmanuel Macron felvetéseire és mindent…

Macron beköltözött az elnöki palotába ((-))

Magyar Szó
-
  17.05.15 10:49 [N/A] 

Az EU-párti Emmanuel Macron megválasztott francia államfő tegnap átvette a hatalmat François Hollande távozó elnöktől. Minden idők legfiatalabb francia vezetője mai, első munkanapján várhatóan kinevezi a kormányfőt, s utána Berlinbe látogat, ahol Angela Merkel kancellárral tárgyal.    

Melyik ország a V4-ek leggyöngébb láncszeme?

Parameter
-
  17.05.15 09:18 Határtalan 

Szerinte Emmanuel Macron már nem a kifáradt, az elhasználódott európai politikai osztály képviselője, amely csak a régi pozíciók védelmére képes, hanem egy ereje teljében lévő új politikus. Bár Emmanuel Macron lényegében nem mond semmi újat és semmi mást, mint a brüsszeli Európát központosítani kívánók, de "azt nagy erőbedobással és…