Macron a favorit a vasárnapi francia elnökválasztáson

Kitekintő
-
  17.04.21 08:12 Külföld 

A saját pártot alapító, centrista Emmanuel Macron ugyan vezeti a felméréseket, de továbbra is kicsi a különbség az első négy helyezett között, így egy erős hajrával bármelyikük bejuthat a második fordulóba.

11 kapcsolódó hír

Hihetetlenül szoros a verseny Franciaországban, most Macron az élen

ATV
-
  17.04.21 07:48 Külföld 

Tovább növelte előnyét a szélsőjobboldali Marine Le Pennel szemben a saját pártot alapító, centrista Emmanuel Macron korábbi gazdasági miniszter, és vasárnap várhatóan ő kapja majd a legtöbb voksot a francia elnökválasztás első fordulójában - derül ki az Elabe közvélemény-kutató pénteken közzétett felméréséből.

Sosem fordult még elő: négy elnökjelölt, közel ugyanakkora eséllyel

Privátbankár
-
  17.04.20 14:36 Gazdaság 

Egész elképesztő szituáció állt elő a francia elnökválasztás első fordulója előtt: a négy esélyes jelölt szinte negyedeli a szavazókat. A gond csak abból adódik, hogy a négyből két jelölt szélsőséges: egy szélsőjobb, egy szélsőbaloldali. Jó az esélye, hogy megússzuk a két szélsőségest, de repülhet még légy a levesbe.

Aki Franciaországból állítaná meg Brüsszelt: Marine Le Pen és a Nemzeti Front

Átlátszó
-
  17.04.21 09:39 Vélemény 

A második világháború óta először fordul elő, hogy a szélsőjobb esélyes a politikai hatalom megszerzésére Franciaországban. Bár néhány héttel az elnökválasztás most vasárnap esedékes első fordulója előtt csökkenni látszik Marine Le Pen évek óta biztosnak mért fölénye, a Nemzeti Front

Néhány nap és akár egész Európa sorsa eldőlhet

Portfolio
-
  17.04.20 16:45 Gazdaság 

Vasárnap tartják az elnökválasztás első fordulóját Franciaországban. Bár a fő kérdés csak a május 7-i második fordulóban dől el véglegesen (amikor már csak a két legnépszerűbb jelölt közül kell választani), a politikai erőviszonyok...

Obama telefonált egyet Franciaországba

Napi
-
  17.04.20 21:51 Külföld 

Három nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt Barack Obama volt amerikai elnök csütörtökön telefonon egyeztetett a favoritnak számító, függetlenként induló Emmanuel Macronnal, a szocialista kormányzat volt gazdasági miniszterével "az elnökválasztás jelentőségéről" - közölte Obama szóvivője.

Példa nélküliek a tétek a hétvégi francia elnökválasztáson

HVG
-
  17.04.21 11:40 Külföld 

A kérdés az, hogy a Brexit és Trump győzelme után a franciáknál is diadalmaskodhat-e a hagyományos politikai pártokkal szembeforduló erők jelöltje. Esélylatolgatás a vasárnapi első forduló előtt.

Felmérés: várhatóan Macron lesz a francia elnökválasztás első fordulójának nyertese

Maszol
-
  17.04.21 06:39 Külföld 

Tovább növelte előnyét a szélsőjobboldali Marine Le Pennel szemben a saját pártot alapító, centrista Emmanuel Macron korábbi gazdasági miniszter, és vasárnap várhatóan ő kapja majd a legtöbb voksot a francia elnökválasztás első fordulójában.

Francia elnökválasztás - Macron tovább növelte előnyét

Parameter
-
  17.04.21 07:51 Határtalan 

Az adatok szerint Macronra a választók 24 százaléka szavaz majd, míg Le Pen a voksok 21,5 százalékára számíthat. Ha ők ketten jutnak be a május eleji második fordulóba, akkor a felmérések szerint Emmanuel Macron lesz a Francia Köztársaság következő elnöke; 65 százalék fog rá szavazni, míg a Nemzeti Front vezetőjének neve mellé a…

Őrületes véghajrá a francia elnökválasztás első fordulója előtt

Index
-
  17.04.20 17:31 Külföld 

Hologram-kampányolás, a szélsőségek reménye, és szocialista megsemmisülés. Az utolsó pillanatban berobbant szélsőbalos jelölttel négyen is esélyesek a továbbjutásra, és így a győzelemre, mindegyikük tette történelmi lenne.