Nem sikerült Észak-Korea ünnepi rakétakísérlete

Kitekintő
-
  17.04.16 09:06 Külföld 

Egy nappal azután, hogy Észak-Korea nagy katonai parádéval megünnepelte az államalapító Kim Ir Szen születésének 105. évfordulóját, végrehajtottak egy sikertelen rakétakísérletet is.

9 kapcsolódó hír

Észak-Korea: Nukleáris csapással válaszolunk bármilyen atomfenyegetésre

ATV
-
  17.04.15 19:50 Külföld 

„Nukleáris csapással válaszolunk bármilyen atomfenyegetésre.” Ezt mondta az észak-koreai kommunista rezsim második embere. Phenjanban katonai parádéval ünnepelték az államalapító Kim Ir Szen, születésének 105. évfordulóját. Közben Észak-Korea partjai felé egy amerikai hadi-flotta közeleg. További részletek a videóban.

Dél-Koreából Phenjant bíráló röplapok százezreit küldték Észak-Koreába

Lokál
-
  17.04.15 14:16 Külföld 

Dél-Koreából léggömbökkel röplapok százezreit küldte szombaton Észak-Koreába - az államalapító Kim Ir Szen születésének 105. évfordulójához időzítve - egy olyan csoport, amely a kommunista országból elszökött emberekből alakult.

Hatalmas katonai parádén ünnepelték Kim Ir Szen születésnapját

24
-
  17.04.15 07:22 Külföld 

A fenyegetőzés sem maradt el.

Röplapháború a két Korea között

HVG
-
  17.04.15 15:08 Külföld 

Dél-Koreából léggömbökkel röplapok százezreit küldte szombaton Észak-Koreába egy olyan csoport, amely a kommunista országból elszökött emberekből alakult. Az akciót az államalapító Kim Ir Szen születésének 105. évfordulójához időzítették.

Alighogy kilőtték, máris felrobbant a dacoskodó Észak-Korea rakétája

MNO
-
  17.04.16 08:17 Külföld 

Phenjan nem nyugszik, hiába kapott súlyos figyelmeztetést az Egyesült Államoktól.

Kudarcba fulladt Észak-Korea újabb rakétakísérlete

Parameter
-
  17.04.16 06:42 Határtalan 

A fegyvert az ország keleti partvidékén fekvő Szinpho kikötőváros térségéből indították útnak, de a kísérlet kudarcba fulladt egy nappal azután, hogy Észak-Korea nagy katonai parádéval megünnepelte az államalapító Kim Ir Szen születésének 105. évfordulóját, és atomháborúval fenyegetőzött, ha megsértik a szuverenitását. Az Egyesült Államok…

Észak-Korea bekattant, Phenjan kész atomot használni

Propeller
-
  17.04.15 09:58 Külföld 

Észak-Korea figyelmeztette az Amerikai Egyesült Államokat, hogy ne provokáljon a kommunista ország térségében, mert készek nukleáris csapással válaszolni. A figyelmeztetést az államalapító Kim Ir Szen 105. születésnapján tartott katonai parádén hangzott el az ország második leghatalmasabbnak tartott emberétől, aki úgy…

Phenjan felvonultatta ballisztikus rakétáit a pénteki katonai parádén (euronews)

Magyar Szó
-
  17.04.15 17:12 [N/A] 

Észak-Korea nem hátrál, választ ígér az esetleges amerikai beavatkozásra, amiről még nincs szó, de úton van a térség felé egy amerikai repülőgéphordozó.