Gasztronómia, receptek

Legfinomabb almás pite

Nosalty
-
  15:29

Én soha életemben nem szerettem az almás pitét. Anyukám csinálta a világon a legrosszabbat! Íztelen volt és olyan száraz, hogy majdnem megfulladtam tőle. Nem is sütöttem soha. Aztán egyszer illemből megkóstoltam ezt valahol, és…

Étellel a stressz ellen

Ridikül
-
  15:15

Hétről-hétre sokat értekezünk arról, mit jelent a stresszevés, de keveset szólunk arról, hogyan lehet jótékony hatása az ételünkre néhány gyógynövénynek.

13 kihagyhatatlan étel Párizsból

Nosalty
-
  15:08

A francia konyha ezernyi finomságot tartogat, csak győzd végigkóstolni a teljes palettát! 

Kávékoktéllal a hőség ellen

Életforma
-
  15:00

Forró nappalok, szikrázó fények és hűs strandok: ez a nyár! Ilyenkor különösen fontos a megfelelő hidratálás. A kávémesterek ennek érdekében készítették ezt a remek koktélt, amit Te is bármikor, bárhol könnyedén elkészíthetsz. A receptet…

Zöldborsó tartósítószer nélkül egész évben

Nosalty
-
  14:29

Egyszerre van előfőzve és tartósítószer nélkül eltéve az üvegekben a befőzőautomatával, így felbontás után pillanatok alatt készíthetünk belőle levest, főzeléket, és más borsóval készített ételeket.

Vegye meg most minőségi gázgrilljét és hasznos kiegészítőket kap ajándékba

Itt a nyár, a kerti partik és a kültéri sütések időszaka. A grillen percek alatt elkészíthető ételek nemcsak hangulatosak, hanem nagyon ízletesek is. Ha még nincs meg a megfelelő sütőeszköz vagy bővítené a parkot, a Broil King…

11 mennyei házi pudingrecept

Nosalty
-
  14:08

Gyors és könnyed desszertre vágysz? - készíts pudingot házilag! Csak megfőzöd, lehűtöd, és már fogyaszthatja is a család. Van ennél egyszerűbb desszert?

Zseniális vegán hely forgatta fel a balatoni gasztroéletet

Street Kitchen
-
  14:00

Árvai Anita körül néhány év alatt nagyot fordult a világ: nagy húskedvelő volt, egészen a húszas évei közepéig. Ekkor támadta meg őt ugyanis egy komoly betegség, amelynek hatására 180 fokos életmódváltáson ment keresztül.…

Hortobágyi húsgombócok

Nosalty
-
  13:29

Maradék pörköltből kreáltam, nagyon finom lett. Ajánlom elkészítésre.

9 olcsó édes piskóta a hónap végére

Nosalty
-
  13:05

Dobj össze egy gyors piskótát olcsó hozzávalókból, ha úgy érzed, nem bírod édesség nélkül!

Ezért ne dobjuk ki a savanyú uborka levét

Ízesélet
-
  13:00

Bár nyáron a kovászos uborka a nagy sláger, azért valószínűleg legtöbbünk hűtőjében ott lapul egy-egy üveg finom savanyított uborka is. Akár magunk tettük el, akár a piacon vagy a boltban vásároltuk, egy biztos: ha kiürült az üveg, a levének…

Ha elterjed, csak ilyen dobozból iszunk majd sört

24
-
  12:42

Ha elterjed ez a fajta doboz, nem is leszünk hajlandók többé másból inni.

Egyszerű lángos receptek

NLC
-
  12:03

Egy krumplis és egy kefires lángosreceptet mutatunk. Mindkettő remekül működik, előbbi gyorsabb, utóbbi tésztája akár egy hétig is elvan a hűtőben.

Ez a házi pizza recept mindenkinek kedvére való lesz

Női NetCafe
-
  12:00

Nincs finomabb a házi készítésű pizzánál! Nem csak a tésztája ízletesebb, hanem megvan az az előnye is, hogy pontosan olyanra készítheted, ami a legkedvesebb a szívednek, lehet a tésztája vékony vagy vastag, a feltét pedig végtelen formában…

Izgalmas magyar konyha a 120 éves házban – kipróbáltuk a Tölgyes Kúria éttermét

WeLoveBalaton
-
  11:51

A 2018-ban újra megnyílt Tölgyes Kúria nagy létszámú álomesküvők és rendezvények mellett egy izgalmas a la carte étteremnek is otthont ad, ahol magyaros ízekkel és egy kicsit merészebb párosításokkal is találkozunk.…

Ne rendelj, keverj magadnak tíz perc alatt pad thait

Só&Bors
-
  11:30

Ahogyan az ázsiai tésztalevesekbe, úgy a gyorsan, keverve pirított tésztákba is könnyen bele lehet szeretni. Frissek, sós-savanykásak, van bennük minden tápanyag, ami kell, de sajnos elég nehéz belőlük jót enni itthon. Házilag…

Cseresznyés-pudingos pite

Nosalty
-
  11:20

Nagyon finom puha marad a tésztája még 2 nap múlva is.:)

Mi is ennénk a világ legjobb éttermében

24
-
  10:45

Francia étterem került az első helyre.

A hajdina egy csodamag, még a müzlihez is ezt tesszük

Só&Bors
-
  10:15

A különleges, mogyorós ízű magról már áradoztam korábban is, de eddig csak sós környezetbe helyezve próbáltam, pedig mostanában nagyon menő édesen, ropogósan, reggelire is. A hajdina nagyon régóta ismert magféle, már…

Éjszakai fagyizás!

Ridikül
-
  10:10

Egy budapesti cukrászda rendhagyó időben különleges finomságokkal várja az édesszájúakat.

Ez a világ legjobb étterme 2019-ben

NLC
-
  10:02

Idén „csak” második lett a korábbi négyszeres első helyezett.

Castagnole, a megúszósabb fánk

Street Kitchen
-
  10:00

A vajat kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat és a rumot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez és belereszeljük a narancs és a citrom héját is. 20-30…

Így készíts 10 perces csípős barbecue szószt házilag: csak természetes anyagokból

Női NetCafe
-
  09:44

Minden grillmesternek megvan a saját barbecue szósz receptje, de ha neked még nincs sajátod, mutatunk egyet, amely csak természetes hozzávalókból készül.

Gulyásleves marhahúsból, sok zöldséggel: az igazi hungarikum

Só&Bors
-
  09:30

Ha emlékeim nem csalnak, akkor a húsleves mellett a gulyásleves volt a második étel, amit először elkészítettem. Izraelben bizony nagy sikere volt a magyar konyha eme remekének.  A gulyásleves 2017 óta számít…

Lapcsánka, más néven tócsni

Nosalty
-
  09:19

Sokféle hasonló lapcsánka, ill. tócsni szerepel már a receptek között, bizonyára mindegyik nagyon finom. Mi leginkábbígy szeretjük, ropogósan, ahogy a krumpliszálkák kilógva jól megsülnek. Az anyukám a háború alatt gyakran…

Citromos-kakukkfüves dresszing: így minden falatban ott van a nyár

Só&Bors
-
  08:50

Színében és ízében is a nyarat és a napsugarakat idézi meg ez a frissítő dresszing, amit számtalan fogáshoz felhasználhatunk.  Az öntetbe apróra darabolt citrom, friss citromlé, fokhagyma és friss kakukkfű kerül, amit az…

Foszlós, extra puha kakaós csiga

Nosalty
-
  08:19

Elronthatatlan recept, ami biztosan nagyszerű eredményhez vezet. Nagyon sok receptet kipróbáltam már, de ez az, amit a legjobban szeretünk. Puha és foszlós.

Júniusi kedvenc, a töltött karalábé

Nosalty
-
  08:17

Most kell ezt megfőzni, amíg friss, zsenge a karalábé - én idén csavartam rajta hármat, amitől még nagyobb favorit lett nálam!

Grillsajtos hamburger

Ízesélet
-
  08:00

Ki ne szeretné a grillezett sajtot? Ráadásul egy finom hamburgerbe pakolva?

Burgonyakrokett: Így fogj hozzá, hogy tuti siker legyen!

Femcafe
-
  07:50

Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád.

Így működik a többgenerációs borászat: ezek az előnyei

Só&Bors
-
  07:50

Ha ellátogatunk Franciaországba egy komoly múltra visszatekintő champagne-i pincészethez, szinte biztos, hogy vezetőnk azzal kezdi majd a túrát, hogy beszél nekünk a történelmükről, és akár arról is, hogy a családi pincészetet jelenleg…

Egy kis modern nagypolgáriságot hoz a pesti belvárosba a Szabadság Bisztró

Roadster
-
  07:00

A Szabadság Bisztróban a szó jó értelmében a régimódi vendéglátásban hisznek és nem engedik unatkozni a vendéget.

Rakott burgonya vegánoknak: érdemes kipróbálni

Női NetCafe
-
  07:00

Azért mert valaki áttér a Vegán életmódra, még nem kell lemondania a legfinomabb fogásokról, csak egy kicsit át kell őket alakítani. Íme, a rakott krumpli Vegán változata.

Erdei extra gyümölcsleves

Nosalty
-
  06:19

A török éttermek gyümölcslevesei ihlették ezt a levest, igen, ott nem tesznek bele meggyet, és epret sem, - na ez az extra benne. :-) Nem tudom ők hogyan készítik, de ha néhanapján megyünk a kedvencünkhöz, a gyümölcslevesükből mindig…

Mit főzzek ma? Harmonikus finomságok szerdára

Nosalty
-
  06:16

Ha nem állítottad még össze a mai ebédet, nézz végig ínycsiklandó menüajánlatunkon, és irány a konyha!

Hogyan mossuk a salátát?

Nosalty
-
  05:55

Te is rosszul mostad idáig a salátát? Ezzel az apró kis trükkel gyorsabban, könnyebben és precízebben tisztíthatod meg a vacsorád mellé készülő leveles zöldséget!

AM: Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó – mondta Nagy István…

Majonézes tojáskrém

Nosalty
-
  05:19

Jó kis vacsora vagy reggeli. Egy szelet friss kenyérrel nagyon finom.

12 tökéletes sajtos-zöldséges pite - ha vágysz valami újra!

Nosalty
-
  05:15

Lássunk túl a pizzán! Süssük ezúttal pitét sósan, sajttal, sok zöldséggel, nyakon öntve finom szószokkal - próbáljunk ki új recepteket, úgyis itt a tavasz!

10 bámulatos galaktikus űrsütemény

Nosalty
-
  04:38

Ha szereted a csillagokat, szívesen bámulod éjjel az eget, betéve tudod a híres (és kevésbé ismert) scifiket is, sőt az édességet sem veted meg, ezeket a sütiket imádni fogod!

14 puha, joghurtban pácolt csirke ebédre vagy vacsorára

Nosalty
-
  04:10

A joghurt szuperül működik tejfölhelyettesítőként, hiszen kevéssé zsíros, egészségesebb, és finom omlóssá varázsolja a húsokat - pácolj benne, mint az indiaiak, nem bánod meg!

Nem csak a franciák kedvence: ropogós kalászkenyér

Aki szereti a kenyércsücsköt, a kívül ropogós, belül finom puha, friss pékárut, kalászkenyeret imádni fogja! A neve a búzakalászra utal, az aratási ünnepek alkalmával kerül a franciák asztalra. A különleges forma alapja a bagett, melyet…

5 élelmiszer, ami növeli a rákos megbetegedések kockázatát

Mindmegette
-
  21:00

A rákos megbetegedések sajnos világszerte a vezető halálokok között szerepelnek. A helyes táplálkozás továbbra is hozzájárul a rák megelőzéséhez, illetve az egészségünk megőrzéséhez. Sajnos számos olyan élelmiszer van,…

Mindig roppanós kovászos uborka

Nosalty
-
  20:06

Most már évek óta így készül. Néhány hete a tavaly eltett és hűtőben tárolt utolsó darabokat ropogtattuk el az ebédhez. Igen, ropogtattuk, mert még mindig olyan volt. :)

Június 25-e 2019-től #BourdainDay – ma született Anthony Bourdain sztárséf

Evett és mesélt, mesélt és evett – allűrök nélkül és akkora élvezettel, hogy nem lehetett nem szeretni a műsorait. A tévés szakács, séf, újság- és regényíró – a felsorolást még hosszan lehetne folytatni, Bourdain színes és kreatív életet élt –…

Diétás almapalacsinta

Mindmegette
-
  20:00

A tojást felverjük, belekeverjük a zabpelyhet, az almát, ízlés édesítjük, majd a kókuszzsírt felforrósítjuk egy serpenyőben. A masszából 2-3 db tenyérnyi korongot formázunk, majd lassú tűzön pár percig sütjük mindkét oldalát. Ha esetleg túl…

11 recept, ha van otthon egy kiló újkrumplid, és unod a petrezselymest!

Mindmegette
-
  19:00

Egész évben alig várjuk, hogy megérkezzen az újkrumpli. Pár hétig élvezzük a belőle készült petrezselymes -vajas sült krumpli ízét, aztán elkezd munkálni bennünk a kisördög: mit lehet készíteni belőle még? Igaz, hogy rakott…

Málnakrémleves - extra feltéttel

Győr Plusz
-
  18:34

Ciklámen – nálunk így hívják ezt a színt, ami a málna erős rózsaszín árnyalatát jelenti. Belőle készült minden szép színes étel üdítő a szemnek, léleknek és a gyomornak is.

Reszeljük-e a citrom héját? Itt a válasz!

Nosalty
-
  18:33

Savanykás íze miatt a citrom az egyik legvonzóbb gyümölcs a kánikulában. De mi a helyzet a héján található növényvédő szerekkel? 

Paradicsomos-cukkinis csirkemell

Nosalty
-
  18:06

Interneten bukkantam egy hasonló receptre, kicsit átírtam, és ez sült ki belőle! :) Egyszerű kis étel, egészséges és nagyon finom ! :)