GDPR hírek

Gazdaság › GDPR

Elfogyott a hatóság türelme - nagy bírságolásra készülnek

19.08.12 15:49

Nincs több türelem GDPR ügyekben, az illetékes hatóság elnöke szerint minden adatvédelmi szabályszegés esetén bírságolni fognak.

Nincs több türelem Gdpr ügyekben

19.08.12 14:07

Egy évvel a GDPR türelmi idejének lejárta után nem lesz olyan be nem jelentett adatvédelmi incidenssel kapcsolatos ügy, amelyben nem szab ki bírságot a NAIH – mondta Péterfalvi Attila hatósági elnök a Deloitte MeetingRequest podcastjében. A…

A British Airways bírsága a legnagyobb a GDPR bevezetése óta

19.07.11 09:02

200 millió euróa rekordbüntetés fenyegeti a British Airwayst (BA), miután tavaly nyáron hozzávetőleg félmillió utasának személyes adatait lophatták el egy hetekig tartó hackertámadásban.

Felfüggeszthetik a Facebook ÁSZF-jét?

19.07.10 14:57

Kiemelkedő jelentőségű ügy került az Európai Bíróság elé, amely erős hatással lehet a globális digitális gazdaságra is. Az ügy a legfrissebb állomása az Egyesült Államok bűnüldözési joga és az európai adatvédelmi szabályozás közötti ütközetnek, amely…

Személyes adataikért aggódnak az európai emberek

19.06.14 08:05

Az adatvédelemmel kapcsolatban az európaiak fenntartásokat fogalmaznak meg, az Európai Unióban a válaszadók 62 százaléka aggályosnak tartja, hogy nem rendelkezik teljes mértékben az interneten megadott személyes adatai felett - derült ki az…

Szigorodtak az erkölcsi bizonyítvány bekérésének szabályai

19.05.21 12:28

Az adatvédelmi törvény módosította a Munka törvénykönyvét is, így az új munkajogi normák alapján a foglalkoztatók már csak szigorú feltételeknek megfelelve kérhetik be alkalmazottjaiktól az erkölcsi bizonyítványukat - hívták fel a figyelmet az Írisz Office…

Bitcoin alapú azonosságkezelő technológiát fejleszt a Microsoft

19.05.18 09:19

A személyes adatok decentralizált kezelését célzó platform a jelszavakat is nyugdíjazná, de a lényeg, hogy lehetővé tenné az információ és a hozzáférések felhasználói kontrollját.

Deloitte: Maradtak még kihívások a GDPR kapcsán

19.05.16 08:28

Továbbra is komoly kihívást jelent a GDPR gyakorlati alkalmazása során a vállalkozásoknak a jogalap nélkül tárolt személyes adatok törlése. Alternatív megoldást jelenthet az adatok deperszonalizációja, azonban az üzleti érdekek és a jogszabályi…

A(z) "GDPR" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés
Feliratkozom

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Koronavírus és GDPR: a cégek pandémiás tervében az adatkezelésre is gondolni kell

A vállalkozások Magyarországon is sorra vezetnek be intézkedéseket a koronavírus járvány megelőzése és enyhítése érdekében. A protokollok kialakításánál azonban kulcsfontosságú a kapcsolódó adatkezelési feladatok…

Infotech

NGYSZ: a távoktatás miatt a gyermekekre vonatkozó adatvédelem még fontosabb, mint korábban

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) azt javasolja a gyerekeknek és szülőknek, hogy a megváltozott körülmények miatt különösen vegyék komolyan az adatkezelés biztonságát.

Nagyvilág

Látványos fejlesztések lesznek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) több mint 402 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében, melynek segítségével új látogatóközpontot létesítenek Balatonfüreden a…

Gazdaság

Német iparszövetség: a 2009-eshez hasonlóan súlyos világgazdasági következmények várhatók

Németországban a bruttó hazai termék (Gdp) három-hat százalékkal csökkenhet az idén – jelentette  ki Joachim Lang, a Bundesverband der Deutschen...

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló

      Belépés

      A feliratkozáshoz előbb jelentkezz be!
      Add meg belépési adataidat, és kattints a Belépés gombra.
      Ha még nem regisztráltál, kattints ide.

      E-mail cím:
      Jelszó:

      Hírfigyelés aktiválása

      Ha valamilyen téma különösen érdekel, az alábbi beállítások alapján a Hírstart rendszeresen tájékoztat e-mailben a témában született legfrissebb hírekről.


      A feliratkozáshoz a hírfigyelés funkciónak bekapcsolt állapotban kell lenni és legalább egy értesítési időpontodnak kell lenni.



      A hírfigyelés bekapcsolásával hozzájárulok, hogy a Central Médiacsoport Zrt. Hirstart hírfigyelő hírlevelet küldjön számomra a beállításaim szerint.

      A módosításról megerősítő emailt fogunk küldeni a szükséges további teendőkkel, melyet kérjük mielőbb aktiváljon a szolgáltatás igénybevételéhez.



      Értesítések gyakorisága

      Itt állíthatod be, hogy a nap mely időpontjaiban szeretnél a Hírstarttól hírfigyelő levelet kapni a figyelt szavak vagy címkék alapján meghatározott témájú legfrissebb hírekkel. Ha az értesítési időpontokat megelőző időszakban nem szerepelt a feltételeknek megfelelő hír a Hírstarton, akkor nem küldünk feleslegesen üres levelet.