Vélemény, publicisztika

Csontos János (Magyar Idők): Budapesti NOlimpiai Játékok

Mandiner  18:45 

A Momentum eddigi ténykedése baljós előérzettel tölt el. Büszkén mondják, hogy nulla forintot kaptak Sorostól, de a guruló dollárokról és eurókról, ha léteznek, értelemszerűen nem tudhatunk.

Kósa Lajos (24.hu): Mi mindig a népszavazások pártján vagyunk

Kérdés egy felelősen gondolkodó ember számára, hogy szabad-e további milliókat költeni egy nagy valószínűséggel nem megvalósuló rendezvényre. Interjú.

Tálos Lőrinc (Reflektor): Ötezer indok az MSZP megszűnésére

Mandiner  17:54 

Nehéz nem arra a következtetésre jutni, hogy az MSZP viselkedését kizárólag a Momentum-jelenség kezelése motiválta.

Morvai Krisztina elmondta, mi az EU legalapvetőbb kérdése

Mandiner  17:36 

Milyen unió az, amelynek egyik felén 5-10-szer annyit keresnek, mint a másikon? Morvai Krisztina szerint ez az EU legalapabb kérdése, így hát feltette az Európai Parlamentben.

Vona Gábor (24.hu): Orbán most a Ripost szintjét hozta

Arra kérem, Orbán Viktort, ne bújjon Kövér szoknyája, illetve nadrágja mögé. Interjú.

A fél ellenzék belépne a Momentumba (videó)

Mandiner  16:32 

Visszatért a parlament, visszatért az Azonnali Kérdések Perce! Azt kértük a tapasztalt honatyáktól, hogy adjanak tanácsot ifjú és zöldfülű leendő kollégáiknak, a Momentum Mozgalom fiatal aktivistáinak. Vajon mit üzen nekik a Fidesz, az…

Fekete-Győr András-Pottyondy Edina (HVG): A Momentum célja a kormányváltás

Reálisan nézve, a 2018-as választásokon az lehet a célunk, hogy megtegyük egy későbbi kormányváltáshoz vezető lépéseket. Interjú.

Trumpnak kevés az esélye a tények ellen

24  16:05 

A The New York Times például komplett ügyosztályt működtet az információk ellenőrzésére.

Népszavazással erősítené meg az olimpia ügyét a BOM

Mandiner  15:56  Olimpia

Továbbra is támogatja a budapesti olimpiát a Budapesti Olimpiáért Mozgalom, amely közleményében arról ír: a 2024-es pályázat politikai és társadalmi támogatottsága megbomlott, de a kormánynak a fővárosnak és a MOB-nak az a…

400 milliós támogatás után Enyedit továbbra is félelem tölti el, ha Magyarországra gondol

888  15:28  Mozi

Enyedi Ildikó, a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjjal kitüntettet munka rendezője, a díjátadó előtt meglehetősen megosztó módon nyilatkozott a német Deutschlandradionak.

Orbán: Nemzeti ügyből pártügy lett az olimpia

A miniszterelnök szerint az olimpia nemzeti ügy volt, amelyből pártügy lett, és most az a kérdés, hogy tudnak-e belőle újra nemzeti ügyet csinálni. Ha nem, akkor szerinte pártügyként nem lehet azt diadalra vinni.

MSZP: Orbán jöjjön ki az elefántcsonttoronyból!

Mandiner  15:00 

Tóth Bertalan szerint Orbán Viktornak az új nemzeti politika középpontjába az emberek valós problémáit kellene helyeznie, az embereknek pedig nem stadionokra meg olimpiára, hanem biztos megélhetésre van szükségük.

Vona szerint Orbán miatt írták alá annyian a Momentum olimpiás kezdeményezését

A Jobbik elnöke Orbán Viktor parlamenti felszólalására reagálva azt mondta: nem a budapesti olimpiára, hanem Orbán Viktorra és az országban uralkodó „földesúri mentalitásra” mondtak nemet a népszavazási kezdeményezés aláírói. Orbán…

Ne gyűlölj, csak mert leültem melléd a buszon!

NLCafé  14:45 

Forgatja a szemét, sóhajtozik, és néha jelzésértékkel bordán bök a könyökével. Az ember, aki személyes sértésnek veszi, hogy valaki volt olyan arcátlan, és leült mellé a buszon.

Kósa Tarlósnak: Nem úgy értettem

Mandiner  13:53  Fidesz Olimpia

Nem azt akarta mondani, hogy a kormánynak nincs dolga az olimpiai pályázattal, csak azt: a pályázat visszavonásának „a főváros az ura” – reagált Kósa Lajos Tarlós István kirohanására. A Fidesz frakcióvezetője szerint csak egy „egyszerű…

Orbán: A magyar modell működőképes

A magyar modell működőképes, Magyarország a 2016-ra kitűzött gazdaságpolitikai céljait elérte – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben.

Tarlós István (Közlemény): Mindig kedélyes, jópofa embernek tartottam Szanyi Tibort

Ma is annak tartom, és egyáltalán nem haragszom rá. Sajnálom, hogy a jelek szerint írásait már kizárólag szíverősítők hatása alatt szerkeszti.

Nagy Attila Tibor (Méltányosság Politikaelemző Központ): Baloldali visszatérés?

Mandiner  12:48 

Botka László beszéde: vízió, jövőkép az országról, egyenes, kemény szavak.

Lóránt Károly (Magyar Hírlap): Az olimpia nem üzlet

Mandiner  12:42 

Az olimpiai beruházások és egyéb költségek tovagyűrűző hatása számos embernek adhat munkát és jövedelmet, és gondos, a jövőre is figyelmet fordító tervezés mellett az országot a jelenleginél lényegesen magasabb fejlődési…

Mátyás Győző (168 Óra): Új esély

Mandiner  12:30 

Pedig már elosztották előre, mennyi esik le Lőrincnek, a Pistának, meg a többinek. Ezermilliárdban. Hiszen azért akarták az olimpiát, hogy ők nyerjék a legtöbb aranyat.

Miért Rigó (Tutiblog): Bátran elfutottak?

Mandiner  12:08 

Gyáva gecik! Persze lehetne ezt finomabban is megfogalmazni, de nekem valahogy kapásból ez ugrott be a nagyszerű hír hallatán, hogy a Fidesz visszavonatja Budapest olimpiai pályázatát.

„A Momentum a balliberális oldal ellen dolgozik” – Gulyás Gergely a Mandinernek

Mandiner  12:01 

Nem hazaáruló, aki aláírta az olimpia-pályázatra vonatkozó népszavazási kezdeményezést Gulyás Gergely szerint. A Fidesz-alelnök úgy látja, a Momentum ráadásul a balliberális oldal ellen dolgozik: éppen a fővárosban, ahol még…

Budapesti NOlimpiai Játékok

Magyar Idők  12:00 

Ahogy a dolgok állnak, 2024-ben Budapesten aligha lesz olimpia. Köpönyegfordító ellenzéki pártok és egy álcivil kvázipárt a jelek szerint még az esélyét is beáldozták pillanatnyi politikai érdekeik oltárán. Szeptemberben, Limában még egy…

Nahát-nahát: sunyizik a TV2

Válasz  12:00 

A Tények nem a legjobb, hanem a "legjobb" híradó.

Szilágyi Áron: Nem csalódás az olimpiás népszavazás (videó)

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó szerint nem csalódás, sőt: ő maga jónak találja, hogy az emberek élve jogaikkal népszavazáson akarnak dönteni az olimpiáról.

Rossz vicc: kutyapárti elnök az Echo TV-ben

Kovács Gergely kutyapárti elnök és Velkovics Miklós Echo TV-s beszélgetése kimaradt ziccer volt. Hiányzott a humor.

Erőt gyűjt a Székely termék mozgalom

Magyar Idők  11:00 

Bethlen Gábor fejedelem a kor merkantilistáihoz hasonlóan mindenekelőtt a kereskedelemtől várta a nemzet és a kincstár gazdagodását, a székelyek katonai erejétől és Erdély diplomáciai elismertségétől pedig a magyar nemzet…

A NOB elnöke beszólt a Momentumnak

Thomas Bach szerint a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezése csak arról szólt, hogy feltegyék magukat a magyarországi politikai térképre.

Szabadi Dorina (Mindset Pszichológia): Logikus érvek és az idegek csatája

Mandiner  10:29 

A politikai idegtudomány szerint valamilyen irányultságúnak születünk, és nem azzá leszünk.

Momentum: A többi párt aktivistái nem olyan okosak, mint a mieink (videó)

Mandiner  10:21 

A Momentum Mozgalom péntek esti győzelmi buliján elhangzott: a többi ellenzéki párt azért gyenge, mert nem állnak mögöttük kellő számban olyan gondolkodó, aktív, értelmes aktivisták, mint mögöttük.

Reflexman (Reflexman): A Momentum győzött, az ellenzék megbukott

Mandiner  10:15 

Na, akár még népszavazás is lehet az Olimpiáról. Méltatlan az egész.

Kálmán Olga és Hankiss Elemér az olimpia mellett (videó)

Mandiner  09:55 

Egy 2010 februárjában a Budapesti Olimpia Mozgalom által közzétett videóban áll ki Kálmán Olga és Hankiss Elemér a budapesti olimpia ötlete mellett.

Az iszapkatasztrófa büntetőügyének fonákságai

Magyar Idők  09:30 

Közfelháborodást váltott ki a Veszprémi Törvényszéknek a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (Mal) volt vezetőivel szemben hozott felmentő ítélete. A bíróság a felelősök személyét a tároló tervezőiben és kivitelezőiben, nem…

Tarlós: Nem fogom eltűrni, hogy a fővárossal vitessék el a balhét

Az olimpiai aláírásokkal kapcsolatban Tarlós István tagadja azokat a sajtóhíreket, hogy paktumot kötött volna a miniszterelnökkel és a fővárosiak háta mögött alkudozna a főpolgármesteri pozícióról. „Ilyet nem játszunk, és nem is fogom…

Szanyi Tibor (Közlemény): Olafosan lebukott a kormány

Egyesek titkos kottákból hamisan dalolnak.

Már szegedi olimpiával is poénkodnak

Mandiner  09:02 

Ha Budapestnek nem tetszik az emberléptékű olimpia terve, Szeged kész azt megvalósítani, írja a Mandinernek küldött közleményében egy Fiatal Aktivisták egy Szegedi Olimpiáért Mozgalom nevű szervezet. Állítják: a Csongrád megyei…

Bayer Zsolt (Magyar Idők): Impraktikus dolgaink

Mandiner  08:43  Bayer Zsolt

Nincs új a nap alatt, van, ami nem változik sohasem. Ilyen örök, soha el nem múló létező a NEM szektája. Ők sok-sok csatát meg tudnak nyerni, de hál’ istennek háborút soha nem nyernek.

Németh Márton (Ars Boni): A Fidesz ki fogja írni az olimpiai népszavazást

Mandiner  08:22  Fidesz Olimpia

A Fővárosi Közgyűlés az aláírások ellenőrzése után elrendeli a népszavazást az olimpiai pályázatról, majd a döntést azonnal meg is támadja a bíróság előtt okafogyottságra hivatkozva.

Martin József: A valódi diplomácia ismeri a mértéket

168 Óra Online  08:16 

Akárhány baja legyen is, az európai integráció a mai világ egyik legfontosabb államalakulata.

Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet): Az elár(v)ult olimpia

Mandiner  08:14 

Csak akkor van esélyük az ellenzéki politizálás megújítására, ha nem marad „együgyű” – csupán az olimpiai népszavazásra koncentráló – a formáció. Ha a tagadás után állítani is tudnak valamit.

Soros a saját képére formálná a világot

Ahhoz, hogy a Soros György által támogatott szervezetek valós céljait és jelentőségét megértsük, magát a „birodalom” vezetőjét kell megismernünk. Az amerikai milliárdos szerencsére – főleg a kilencvenes években – sokszor, s…

Most beleszólhatnak: akarják, hogy gólt rúgjanak a focisták?

MFor  05:28 

Eljött az idő, a fociszerető állampolgárok beleszólhatnak abba, hogy merre is haladjon a hazai labdarúgás, mely egyébként ezer sebből vérzik. Nagy kérdés azonban, hogy válaszok tényleg számítanak-e, vagy ez csak a látszat. És…

Grecsó Krisztián: Kortárs

Vasárnapi Hírek  01:00 

Hogy írni muszáj, azt gyerekkorom óta tudtam. Botor sorok a magányról és a vágyról, jönnek, muszáj őket leírni, olyan jó, mint az ölelés, elfeleded közben, hogy vagy, hogy fáj. De hogy irodalom is van, és amit írok, annak ahhoz köze van, mert…

'Sajnos a ketteskén már csak egy pénzügyminiszter segíthet...'

Vasárnapi Hírek  00:02 

A Vasárnapi Hírek 2017. 07. számában megjelent olvasói levelek - Krenner István karikatúrájával.

Botka problémák tömkelegéről beszélt (videó)

A vagyoni különbségek növekedéséről, a korrupcióról, a populizmusról és az elvándorlásról is szót ejtett országértékelő beszédében Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje .

Botka László (Facebook): Hajrá Magyarország, hajrá demokraták!

Mandiner  17:27 

Magyarország változásért kiált, a szavazók többsége gyökeres változást akar. Köszönöm erőt adó támogatásukat!

Max 8: Vona újabb vállalást tett (videó)

Mandiner  15:35 

Vona Gábor 8 évben maximalizálná a miniszterelnöki hivatal betöltésének hosszát, szerinte ez jót tenne a politikai kultúrának, mert így megelőznénk a személyiségjegyek hatalom okozta torzulását.

Katz: A világ legkínosabb szexjelenete

24  15:25 

Egy büdös szót nem szól, asszonya keble foglalja le, mar, szív, cuppantgat.

Techet Péter (Magyar Nemzet): A szuverenitás csapdája

Mandiner  14:56 

A nemzetállamok ebben a régióban mindenütt a saját homogenitásuk erőszakos megteremtésével jöttek létre, a miniszterelnök pedig kiáll a szuverenitás mellett, amely az erdélyi kisebbségi jogok akadálya.

Lackfi: Öreganyám ne sirasson

HVG  14:31 

A reptéri ellenőrök erre vannak kiképezve, vérszagra gyűlnek, mint az éji vad, és csontjaikban érzik, ha valakivel valami nem stimmel.