Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

A magassarkú jót tesz a léleknek, de árt a lábnak

Vital
-
  17.08.17 09:00 Életmód 

Az önbizalom ára sok esetben törött boka, ízületi- és gerincfájdalmak.

Erre figyeljenek a cukorbetegek a vény nélkül kapható gyógyszereknél

Vital
-
  17.08.17 08:30 Életmód 

Nem feltétlenül van könnyű dolga a cukorbetegeknek, amikor egyszerű, mások számára hétköznapi gyógyszereket keresnek fejfájás, köhögés és nátha esetén.

Szokatlan ötlet a munkahelyi stressz csökkentésére

Vital
-
  17.08.16 10:01 Életmód 

Nem csak a stressz oldásában, de a figyelem összpontosításában is segít öt perc videójáték a munkahelyen – tudjuk meg a University of Central Florida munkatársainak friss kutatásából.

A pornó tönkre is teheti szexuális életünket

Vital
-
  17.08.16 09:30 Életmód 

Számos egyéb tényező mellett a pornófilmek nézése azért is negatív hatással lehet szexuális életünkre, mert azt az illúziót keltik, hogy a nők könnyedén elérik az orgazmust, ezáltal a fals elvárások és illúziók világába repítik a rendszeres fogyasztókat – derül ki egy kanadai kutatásból.

Időseknél gyakori táplálkozási hibák

Vital
-
  17.08.16 09:00 Életmód 

Súlyos aggodalomra ad okot a rossz étvágy az idősebb korosztálynál, hiszen elégtelen táplálékbevitelhez vezethet, mely ronthatja az életminőséget és megrövidítheti az életet. Becslések szerint az egyedül élő idősek 11-15%-a eszik keveset a rosszabb étvágy miatt.

Miben különbözik a férfi és női szervezet? Ezt nem is gondolnánk!

Vital
-
  17.08.16 08:30 Életmód  Gyógyszer

Létezik néhány fontos különbség a férfiak és a nők között a biológia szintjén, ami miatt különösen fontos volna, hogy a különféle gyógyszerek és gyógymódok külön férfiak és nők körében külön is tesztelésre kerüljenek.

Hol kezelik a leggyorsabban a szívinfarktust?

Vital
-
  17.08.15 10:00 Életmód 

Szívinfarktus esetén különösen fontos, hogy a páciens mielőbb orvosi ellátásban részesüljön. Ha 90 percen belül erre nem kerül sor, a páciens 42 százalékkal nagyobb eséllyel hal bele az esetbe.

Amikor az orvos túlsúlyos beteget kezel

Vital
-
  17.08.15 09:30 Életmód 

Nagyon ártalmas, ha egy orvos megszégyeníti a betegét a testsúlya miatt.

A fogínybetegségek fokozzák a daganatos betegségek kockázatát

Vital
-
  17.08.15 09:00 Életmód 

Egy nemrégiben megjelent kutatás összefüggést talált menopauza után megjelenő bizonyos rákos betegségek és a fogínybetegségek között még azokban a nőkben is, akik életük során soha nem dohányoztak.

Miért kerüljük a szexet?

Vital
-
  17.08.15 08:30 Életmód 

Több millió ember úgy éli le felnőtt életének legalább egy szakaszát, hogy egyáltalán nem él szexuális életet. Mi ennek az oka?

Az alapos anyajegyszűrés 5 ismérve

Vital
-
  17.08.14 10:00 Életmód 

Az évente elvégzett anyajegyszűrés fontosságát egyre többen ismerik fel. Aki ebben az évben határozta el magát, hogy hosszabb kihagyás után újra, vagy az idén először ellenőrizteti az anyajegyeit, még nem tudja, hogy mire számíthat, hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat. Számukra lehet hasznos olvasmány dr. Vincze Ildikó…

Porckopás? Az újjáépülést serkenti a sajátvér-terápia!

Vital
-
  17.08.14 09:30 Életmód 

A porckopás komoly fájdalmat és mozgáskorlátozottságot okozhat az ízületekben, és a folyamatot eddig jórészt csak lassítani lehetett. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista most azonban egy porc újjáépítő és fájdalomcsillapító hatású kezelésre hívta fel a figyelmet.

Fogamzásgátlás terhesség után

Vital
-
  17.08.14 09:00 Életmód 

Szülés után egy bizonyos idő elteltével ismét fogamzásgátlásra van szükség a nem kívánt terhesség ellen. Mikor és hogyan érdemes újra védekezni?

Ihatnak-e alkoholt a magas vérnyomásos betegek?

Vital
-
  17.08.14 08:30 Életmód  Vérnyomás

A melegben csábító lehet egy-egy pohár bor, egy hűvös koktél, sokan a hideg sört szinte víz helyett isszák. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Kardioközpont magasvérnyomás- és érkockázat specialistája az alkohol és a magas vérnyomás kapcsolatát elemezte.

Milyen a férfi, ha a klimax utoléri?

Vital
-
  17.08.13 10:30 Életmód 

A klimax nem csak a nőket érinti. A kor előrehaladtával a férfiaknál is végbemegy egy bonyolult hormonális változás. Tünetei kellemetlenek lehetnek, bár korántsem olyan kifejezettek, mint a hölgyek esetében. A hormonkészítmények az uraknak is kínálnak megoldást.