Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 55 hír

Három számjegyű árakra számít a dinnyetermelők egyesülete

Trademagazin
-
  17.06.22 10:45 Gazdaság 

A termelők abban bíznak, hogy az idei szezonban nem megy három számjegyű alá a dinnye fogyasztói ára – írja az agrarszektor.hu. Erre nagy esély van, ugyanis kevesebb import dinnye volt The post Három számjegyű árakra számít a dinnyetermelők egyesülete appeared first on Trade magazin.

Elkötelezett a magyar piac iránt a Dreher új japán tulajdonosa

Trademagazin
-
  17.06.22 10:40 Gazdaság  Csehország Japán

Elkötelezett a magyar piac mellett az Asahi Group, a Dreher Sörgyárak új japán tulajdonosa – mondta Paolo Lanzarotti, az Asahi Breweries Europe Ltd. vezérigazgatója a vállalat sajtótájékoztatóján csütörtökön, Pilsenben (Plzen), The post Elkötelezett a magyar piac iránt a Dreher új japán tulajdonosa appeared first on Trade magazin.

NGM: a versenyszférában is emelkedtek a reálbérek

Jelentősen felgyorsult a reálbérek emelkedésének üteme az elmúlt négy hónapban, a versenyszférában csaknem 8 százalékkal nőtt a reálkereset – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 The post NGM: a versenyszférában is emelkedtek a reálbérek appeared first on…

A beruházások és a fogyasztás bővülését várja az MNB

Trademagazin
-
  17.06.22 10:12 Gazdaság  Buda Cash MNB

Megjelent a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs jelentése: a cél csak 2019-re lehet meg. Pöröghetnek a beruházások és a fogyasztás – írja a privatbankar.hu. Dinamikusan nőnek a lakossági beruházások az The post A beruházások és a fogyasztás bővülését várja az MNB appeared first on Trade magazin.

Több száz termelői piac működik az országban

Trademagazin
-
  17.06.22 10:10 Gazdaság  Mezőgazdaság

Egyre népszerűbbek a termelői piacok, tavaly már 261 működött az országban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) adatai szerint. A NAK csütörtöki, MTI-nek küldött közleménye kiemeli: a kamara célja, hogy minél The post Több száz termelői piac működik az országban appeared first on Trade magazin.

Nem kell tartanunk az élelmiszerek nitrit és nitrát tartalmától

Trademagazin
-
  17.06.22 10:05 Gazdaság 

Megfelelőek a hús- és egyéb élelmiszerkészítményekben adalékanyagként használt nitritek és nitrátok jelenlegi egészségügyi határértékei. Egyedül azok a gyerekek számolhatnak határérték feletti bevitellel, akik étrendjében sok ilyen hozzáadott anyag van – The post Nem kell tartanunk az élelmiszerek nitrit és nitrát tartalmától appeared…

Júliusban ismét megrendezik a Budapesti Borbár Túrát

Idén közel harminc helyszínen 100 pincészet várja a bortúrázókat a fővárosban július 6.-án, a második alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Borbár Túrán – közölte Bánhegyi Zsófia, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség The post Júliusban ismét megrendezik a Budapesti Borbár Túrát appeared first on Trade magazin.

Magazin: Sokat egy csapásra – co-working és promóció az étteremben

Trademagazin
-
  17.06.22 10:03 Gazdaság 

Egy New York-i vállalkozás, a Spacious, különleges szolgáltatást nyújt – egyelőre csak helyi – éttermeknek. Az igencsak kreatív ötlet a co-working koncepciójára épül: üzletemberek, vállalkozások, amelyek bármilyen okból nem kívánják The post Magazin: Sokat egy csapásra – co-working és promóció az étteremben appeared first on…

Szigorodik a kürtőskalács receptje

Trademagazin
-
  17.06.22 10:03 Gazdaság  Mezőgazdaság

Szigorítja a kürtőskalácsra vonatkozó szabályokat a szaktárca: a napokban megjelent leírás a receptúra mellett az előállítás módját, illetve a felhasznált alapanyagok minőségét is rögzíti – írja a Magyar Idők. Ezek The post Szigorodik a kürtőskalács receptje appeared first on Trade magazin.

Közel tizenhat éves csúcson a fogyasztói hangulat az euróövezetben

Nagy mértékben javult, csaknem tizenhat éves csúcsra jutott a fogyasztói bizalom júniusban az euróövezetben, az Európai Unió egészében is kedvezőbb lett a fogyasztói hangulat – derült ki az Európai Bizottság The post Közel tizenhat éves csúcson a fogyasztói hangulat az euróövezetben appeared first on Trade magazin.

Felfüggesztette egy budapesti pékség működését a Nébih

Trademagazin
-
  17.06.22 10:02 Gazdaság  Nébih

Súlyos élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy budapesti pékség működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a cégnél The post Felfüggesztette egy budapesti pékség…

George Clooney 1 milliárdos üzlete a tequilával

Trademagazin
-
  17.06.22 10:02 Gazdaság  George Clooney

George Clooney eladja tequila-vállalkozását. A mindössze négyéves Casamigos márkát a Diageo italkereskedelmi óriás veszi meg a színésztől – ha minden jól megy – egymilliárd dollárért – írja az origo. Ha The post George Clooney 1 milliárdos üzlete a tequilával appeared first on Trade magazin.

Meglepő ötletekkel állt elő az IKEA

Trademagazin
-
  17.06.22 10:01 Gazdaság 

Az üzletek egyre kreatívabb megoldásokkal próbálják meg a boltokba csalogatni a vásárlókat az e-kereskedelem térhódítása óta. Az innovációban élen jár a svéd óriás is, amely a kiterjesztett valóságot új technológiáját The post Meglepő ötletekkel állt elő az IKEA appeared first on Trade magazin.

Nyomott árakra számít a GOSZ a búzapiacon

Legfeljebb a jó közepes termésben reménykedhetnek az idén a gabonatermelők, de ahhoz is kellene még egy kis csapadék – mondta a Világgazdaságnak Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) elnöke. The post Nyomott árakra számít a GOSZ a búzapiacon appeared first on Trade magazin.

Drasztikusan átalakul az élelmiszerfogyasztás: húst hússal eszünk majd

Az élelmiszertermelés komoly kihívás előtt áll, mivel a következő évtizedekben az élelmiszer iránti kereslet 70%-kal is nőhet, miközben jelentős étrendváltozás történik. A jövőben hús hússal lesz a menü, és a The post Drasztikusan átalakul az élelmiszerfogyasztás: húst hússal eszünk majd appeared first on Trade magazin.