Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Legendák víz felett és víz alatt

Termálfürdő  Tegnap 19:40 Utazás 

Elsüllyedt világ, folyó a túlvilág felé, a mátrai vízfakasztás, szent folyók. Legendák sora kötődik a vízhez, ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Ma van a víz világnapja. Ön jól bánik az ünnepelttel?

Termálfürdő  Tegnap 07:50 Egészség  Világnap

Amikor vég nélkül folyatjuk otthon a vizet, napi kétszer teleengedjük a fürdőkádat, vagy a kocsit mossuk a kertben, hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy ez így természetes, hogy vízkészletünk végtelen. Sajnos ez bizony korántsem igaz. Vízkészletünk fogyóban, a tiszta víz pedig a rengeteg szennyezőanyag és oda nem figyelés miatt veszélyben van.…

Hallott már ezekről a különös vizes hiedelmekről és babonákról?

Termálfürdő  17.03.21 20:00 Életmód 

Életet ad, de ha úgy alakul, el is veszi azt  - ezt gondolta a régi kor embere a vízről. Mivel ismerte az erejét, tisztelte a vizet. A világ minden táján hiedelmek és babonák tucatjait őrzik az emberek a vízzel kapcsolatban. Ismerjenek meg közülük néhányat!

Családi nap, éjszakai fürdőzések, hab party: beköszön a tavasz a fürdőkbe

Termálfürdő  17.03.21 19:22 Utazás 

A hétvégén már fürdőink is a tavaszt üdvözlik: éjszakai fürdőzés koncerttel, hab party, családi nap, sőt, egy helyen már díszített hímes tojások is várják a látogatókat. Íme, az öt legjobb hétvégi program fürdővárosainkból.

Nem csodaszerek, de egy kanállal is elég belőlük a szebb alakért és az egészségért

Termálfürdő  17.03.20 19:46 Egészség 

Itt a tavasz, így egyre fontosabbá válik, hogy formába hozzuk a testünket. Tudjuk, hogy a diéta és a mozgás elengedhetetlen, de vajon felgyorsíthatóak a folyamatok? Csodaszerekhez nyúlni kockázatos és nem hoz tartós eredményt, de azért egy-két praktikával, természetes „varázsfüvekkel” segíthetjük az átalakulást. Csak egy-egy kanál…

A víz világnapja: kedvezmények és színes programok a fürdőkben

Termálfürdő  17.03.20 18:00 Utazás  Világnap

Március 22-én, szerdán az ország több pontján várják a fürdők rendezvényekkel, oktató- és szabadidős programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket. Magyar Fürdőszövetség kezdeményezéséhez több mint két tucat fürdő csatlakozott. Mi is ajánlunk néhány helyszínt.

Ég veled, tavaszi fáradtság, mi Zalakaroson leszünk!

Termálfürdő  17.03.20 07:50 Utazás 

Legtöbben saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy a tavaszi fáradtság nagyon is létező dolog. A hosszú tél után, kimerülve, testünk, lelkünk felfrissülni vágyik. Még szerencse, hogy van egy hely, ahol már minden összetevő felsorakozott egy elveszett energiát pótló, feltöltő kikapcsolódáshoz. Zalakarosban még sohasem csalódtunk!

Mégsem a tavalyi volt az utolsó szezonja a debreceni strandfürdőnek

Termálfürdő  17.03.19 09:19 Utazás 

Májustól még a szokott rendben látogatható az Aquaticum Strandfürdő, ugyanis 2018-ra halasztották a felújítását.

Budapesti fürdők: rekord év volt a tavalyi

Termálfürdő  17.03.18 08:18 Utazás 

Több mint négymillió vendég kereste fel a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei (BGYH) Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat 2016-ban, ami 11,5 milliárd forintot meghaladó rekordforgalmat eredményezett - írta pénteki számában a Világgazdaság.

Kastélyfesztivállal ünnepel Gyula

A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont megnyitásának első évfordulóját ünnepli március 18-án. Az évfordulót egy héten keresztül tárlatvezetésekkel, szombaton kastélyfesztivállal ünneplik meg.

Alföld gyöngye: igazi élményparadicsom a csodás panorámájú fürdő

Termálfürdő  17.03.17 07:47 Utazás 

Akár gyógyulni szeretne, élményekkel gazdagodna, akár feltöltő pihenésre vágyik, az „Alföld gyöngyeként” emlegetett fürdő, 2016 óta hivatalos gyógyhelyként, az ország egyik legősibb fürdőkultúrájával várja. Tavaszi úti tippünk: Orosháza-Gyopárosfürdő.

Hasi zsír: hogy dobjuk le?

Termálfürdő  17.03.16 20:00 Egészség 

Tudta azt, hogy veszélyesebb hasra hízni, mint combra vagy derékra? És nem lehet azzal elintézni a hasi hízást, hogy genetika, nem tehetünk ellene semmit.

Víz Világnapja a budapesti fürdőkben: kedvezményes belépők, hegedűkoncert, hastánc és rekordkísérlet

Termálfürdő  17.03.16 19:00 Utazás  Világnap

Március 19-én, a Víz Világnapját megelőző vasárnap pezsdítő programok várják korosztálytól függetlenül a vendégeket Budapest fürdőiben. Koncertek, DJ, hastánc produkció, tradicionális cigány muzsika és úszóversenyek is várják a kikapcsolódni vágyókat.