Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 197 hír

Videón az Udvarhelyre betévedt medve

Székelyhon
-
  Tegnap 21:57 Határtalan 

Noha még napközben többen fenntartásokkal kezelték a Székelyudvarhelyre betévedt medve történetét, vasárnap estére már előkerült a bizonyíték. Videón a város utcáin szaladó nagyvad.

Több mint ezren voltak kíváncsiak a Filmszeredán vetített alkotásokra

Székelyhon
-
  Tegnap 21:57 Határtalan 

Van igény a mozizásra Csíkszeredában, hiszen több mint ezer néző volt kíváncsi a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztiválon vetített alkotásokra a hétvégén.

Az SZKC fiataljai meghálálták a bizalmat

Székelyhon
-
  Tegnap 20:00 Sport  Kézilabda Tata

Sima győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Bölények Ligája 4. fordulójában, vasárnap este a városi sportcsarnokban hét góllal verte a Fogarasi VSK együttesét.

Angyal- és ördögszósz, bosziszörp és bájital a gyümölcsfesztiválon

Székelyhon
-
  Tegnap 19:36 Határtalan 

Noha a hűvös, esős idő inkább otthonmaradásra csábított, mégis sokan kilátogattak a hétvégén az Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválra. A kilencedik alkalommal megrendezett eseményen udvarhelyi és környékbeli lányok, asszonyok kínálták gyümölcskészítményeiket, süteményeiket.

A vadász szerint túl sok a gyanús körülmény az udvarhelyi medvelátogatás körül

Székelyhon
-
  Tegnap 19:18 Határtalan 

Egyelőre nincsenek hiteles információk arról, hogy vaklárma vagy rossz tréfa volt-e, esetleg valóban medve járt Székelyudvarhelyen vasárnap hajnalban. A vadászok fenntartásokkal kezelik a nagyvad székelyudvarhelyi portyázásáról szóló történetet.

El tudja képzelni, hogy a nyár folyamán hány sofőrnek ugrott a jogsija?

A nyári idény alatt országos szinten több mint 32 ezer akciót hajtott végre a román rendőrség, 132 millió lejre kobozott el javakat, és mintegy 690 millió lejre rótt ki bírságot – írja az Agerpres hírügynökség az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleményére hivatkozva.

Diákkonferencia kutatási eredményekkel, pályaválasztási tanácsokkal

Székelyhon
-
  Tegnap 18:36 Határtalan 

Szakmai bizottságok előtt ismertették kutatásaikat a gyergyószéki egyetemisták. Elismerésből és javaslatból nem volt hiány, ugyanakkor sikerült felkelteni középiskolások érdeklődését is egy-egy pálya iránt.

Bírókat bántalmaztak Tölgyesen

Székelyhon
-
  Tegnap 18:03 Határtalan 

Incidensekkel ért véget vasárnap délután a Gyergyótölgyesi Egyesülés–Gyergyószentmiklósi VSK mérkőzés a labdarúgó 4. Liga Hargita megyei csoportjában. A közönség egy része a játékvezetőket bántalmazta.

Már csak egy család maradt – búcsú az elnéptelenedett tanyavilágon

Székelyhon
-
  Tegnap 17:15 Határtalan 

Egyetlen tanya, a Köllő családé maradt fenn Cengelléren. Abban a Gyergyóditróhoz tartozó tanyavilágban, ahol egykoron templom, iskola és 50–60 ház volt. A hajdan ott lakóknak jó lenne emléket állítani – vetette fel az ötletet Baróti László Sándor, a Szent Gellért-napi búcsús szentmisén.

Hogy lehetett hőlégballonozni ilyen időben?

Székelyhon
-
  Tegnap 16:51 Határtalan 

Hőlégballon-fesztivált szerveztek a hétvégén Vármezőn, a repülésbe azonban az időjárás is beleszólt: pénteken a magasba emelkedhettek a ballonok, a szombati programot viszont teljesen beesőzte az időjárás, így nem volt repülés, aztán vasárnap reggel már program szerint zajlott a repülés.

Így repültek át a romániai szalakóták Afrikába

Székelyhon
-
  Tegnap 16:24 Határtalan 

Több ezer kilométer megtétele után elérte Afrikát Márton, Bíró és Bolomey, a három romániai jeladós szalakóta – adta hírül a marosvásárhelyi székhelyű Milvus madártani csoport. Térképen követhető madarak útja és tartózkodási helye.

Be kellett törni a Székelyudvarhelyen üldözött jármű ablakát

Székelyhon
-
  Tegnap 15:03 Határtalan 

Ittas autóvezetőt üldözött, majd ért tetten a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség. Lakossági bejelentésre kezdték el követni az autóvezetőt, akiről azt az információt kapták, hogy gyakran vezet ittasan, ezzel mások testi épségét is veszélyeztetve, ráadásul agresszív is.

Lakásbiztonsági kampány: szóba álltak a rendőrök a lakossággal

Székelyhon
-
  Tegnap 14:03 Határtalan 

Folytatódik Maros megyében is az az országos megelőző kampány, amelynek során a Groupama biztosítótársasággal együttműködve tájékoztatják a rendőrök a lakosságot azokról a tudnivalókról, amelyek segítségével elkerülhetik, hogy lakásukat betörők fosszák ki.

Gyerekek vették birtokba Gyergyószentmiklós főterét

Székelyhon
-
  Tegnap 13:36 Határtalan 

Birtokba vették a gyerekek, fiatalok Gyergyószentmiklós főterét az autómentes napon: pénteken már reggeltől szabadon lehetett kerékpározni az autósforgalom előtt lezárt részen. Nem zavarta semmi az aszfaltra önfeledten rajzolókat, játszókat sem.

Kutyatetemet emeltek ki a közkútból

Székelyhon
-
  Tegnap 12:21 Határtalan 

Egy kutya maradványait, illetve egy szétmállott kartondobozt távolítottak el a balánbányai hegyimentők Gyergyótekerőpatak egyik legmélyebb kútjából. A helyiek az ügy miatt hatósághoz fordulnak. A község polgármestere hihetetlen felelőtlenségnek tartja a kútszennyezést.