Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 33 hír

Kishantos elhúzódó jogi háborújában csatát vesztett az állam - Kell a mezei leltár

Szabad Föld  Ma 03:00 Gazdaság 

ISMÉT FONTOS PERT NYERT a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ. Két év után a bíróság első fokon kimondta azt, ami amúgy természetes: egy bérlő mindaddig birtokban marad, ameddig nem számolnak el vele az értéknövekedésről.

Kertésznaptár: Kutyagumidilemma

Szabad Föld  Ma 02:00 Életmód 

KERTÉSZNAPTÁR (március 24–30.)

Túlsúly és vesebaj

Szabad Föld  Tegnap 20:42 Életmód 

Ha keveset iszunk, azzal ártunk a vesénknek – ezt már kezdjük megtanulni.

Színes pillangósereg

Szabad Föld  Tegnap 20:28 Életmód 

Kertészeti árudák, piacok tömegestől megjelenő első tavaszi virágainak egyike az árvácska, palántái innen útra kelve a kertek, parkok, balkonok, függőkosarak díszei lesznek. A szivárvány minden színében pompázó, nagy árvácskavirágok színes pillangók seregeként ülik meg az ágyásszegélyeket, balkonládákat és virágtartókat.

Ki fogja ápolni?

Szabad Föld  Tegnap 11:00 Életmód 

A statisztikák szerint az utóbbi húsz évben a felére csökkent a gyermekápolásra igénybe vett táppénzes napok száma.

Böjt és hagyomány - Kásaszömes szuszoga a Vidék Ízéből

Szabad Föld  Tegnap 09:00 Életmód 

Étvágygerjesztő - "Tavaszi megújulás" - Ajánlatunk a Vidék Íze, a Szabad Föld hetilap receptmagazinja tavaszi különszámából.

Versenyt metszettek

Szabad Föld  Tegnap 07:00 Gazdaság 

A hegyaljai szőlősorok közt rengeteg az ember. Mind a tőkéket babusgatja, kivéve azt a kis, húsz-huszonkét fős csapatot, melynek tagjai közül csak egy dolgozik, a többi meg nézi. Szőlőmetsző bemutatón vagyunk, az ollót csattogtató férfi dr. Lukácsy György, a Corvinus Egyetem adjunktusa, aki sokakkal együtt azon munkálkodik, hogy új utakra…

'Alig várom az estéket. Hova vezethet ez?'...'Fejezze be! Ebből így csak baj lehet'

Szabad Föld  Tegnap 06:00 Életmód 

A Szabad Föld hetilap Kinek mondjam el rovatában megjelent üzenetváltás.

'Hogy ki az agyhalott és ki a hülye – döntse el az olvasó'

Szabad Föld  Tegnap 01:00 Életmód 

Folytassuk a legutóbb agyonlőtt kutya történetét.

Levelet hoz a postás - Szűróvizsgálatra hívják az 50 és 70 év közötti korosztályt

Magyarországon évente mintegy tízezren szembesülnek az ijesztő diagnózissal: rosszindulatú vastagbéldaganatban szenvednek. Sajnos több mint ötezer honfitársunk belehal a betegségbe, ami pedig az idejében elvégzett szűrővizsgálattal jól felismerhető és gyógyítható lenne.

Napsütésre várva

Szabad Föld  17.03.22 03:00 Életmód 

A hosszú tél után felnőtt honfitársaink kilenctizede D-vitaminhiányos, ráadásul minden ötödik súlyos hiányban szenved – derül ki a Magyar Osteoporosis Társaság felméréséből.

Forradalom a konyhában - Ne hagyjuk átverni magunkta! figyelmezteti olvasóinkat Mautner Zsófi és Böröcz Zsófi

Szabad Föld  17.03.22 02:00 Életmód 

GOMBAMÓD szaporodnak az éttermek, a receptekkel és ételekkel foglalkozó blogok, nem tudjuk úgy bekapcsolni a tévét, hogy ne fussunk bele egy főzőműsorba. De mikor és miért lett ilyen „trendi” a gasztronómia?

Durva járvány pusztított télen a kaptárakban

A méhek mintegy negyede hullott el Békésben. A télen egy hasmenésvírus is pusztított a kaptárakban. A korai virágzású fajtáknál már nem lehet megfelelő gyorsasággal helyreállítani a termelő méhek állományát.

Nem rákkeltő a glifozát

Szabad Föld  17.03.21 07:02 Gazdaság  Március 15.

A glifozát hatóanyag semmilyen mértékben sem minősíthető rákkeltőnek – áll az Európai Vegyianyag Ügynökség (ECHA) Kockázatértékelési Bizottságának (RAC) március 15-én közzétette értékelésében. A szakvélemény várhatóan pontot tesz a tudományos vitákra, ugyanakkor nem jelenti a hatóanyag azonnali megújítását – erről legkésőbb 6…