Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 20 hír

Patikamérleg sem kell

Szabad Föld
-
  Ma 06:00 Életmód 

SÓZNI vagy nem sózni, az itt a kérdés. Arról nem érdemes vitát nyitni, hogy az emberi szervezetnek szüksége van-e sóra, mert a válasz: igen. Amiről azonban évek óta megy a vita: mennyi kell belőle ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működjön?

Cukorbetegek, érrendszeri bajok, vegetatív idegbántalom - Lábon kihordott infarktus

A cukorbetegeket nagyobb eséllyel veszélyeztetik a szív- és érrendszeri problémák, az érintettek felénél alakul ki szövődményként neuropátia – vegetatív idegbántalom –, így náluk gyakoribb a lábon kihordott infarktus.

Gyógyít és fűszerez - Védett, célzottan és engedéllyel gyűjthető, magáncélra nem

Szabad Föld
-
  Ma 03:00 Életmód 

Legrégebbi gyógynövényeink egyike az orvosi kálmos, mely Indiában és Dél-Kínában honos, onnan terjedt el szerte a világon. Az 1500-as évek végén Bécsből került hazánkba (innen ered a bécsi sás elnevezése).

Gondolta volna? Itthon is megterem

Szabad Föld
-
  Ma 02:00 Életmód 

Évek óta jó az ára a kivinek a magyar piacon, kézenfekvő, hogy a szükségletünk legalább egy részét itthon termeljük meg. Annál is inkább, mert hazánk több termőtája alkalmas a termesztésére.

Ne vegyen holland, belga, német, lengyel tojást!

Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy hazánkat elkerülték a rovarölő szerrel mérgezett tojásszállítmányok, az élelmiszer-biztonsági hatóság a minap arról tájékoztatott, hogy az uniós riasztási rendszer, a RASFF tegnap délután információt adott ki, miszerint Magyarországra is szállítottak fipronillal szennyezett tojást tartalmazó élelmiszert.

Mindhalálig dzsuva?

Szabad Föld
-
  Tegnap 06:00 Életmód 

NYILVÁNVALÓ, hogy jogszabályi szigorításra lenne szükség – éppen egy évvel ezelőtt írtam le ezt a mondatot azt követően, hogy a Greenpeace szervezésében Kiskunhalason jártam. Egy ottani veszélyeshulladék-lerakatot szemléltünk meg, amely – ha az ivóvízbázisba jut – felmérhetetlen károkat okozhat. A helyzet azóta is változatlan.

Feladott remények

Szabad Föld
-
  Tegnap 05:00 Életmód 

EUTANÁZIA – a szó hidegen cseng és rengeteg fájdalom húzódik mögötte. Mikor érdemes meghosszabbítani az életet, s mikor muszáj feladni a gyógyulásba, az emberhez méltó életbe vetett reményt? Nemrég a kisgyermekükhöz végsőkig ragaszkodó brit szülők nyugodtak bele a veszteségbe – hosszas vita után.

Életmesék gyerekeknek

Szabad Föld
-
  Tegnap 03:00 Életmód 

MA MÁR egyre többen vállalják a homoszexualitásukat, mint az elmúlt évtizedekben, így érthető, hogy beszédtémát is gyakrabban ad e kérdéskör. Éppen ezért nem mindegy, miként váltunk szót a gyerekeinkkel arról, hogy az azonos neműek között is létezhet szerelem.

'Nézd, Tibi, ezt ne vedd személyesnek...'

Szabad Föld
-
  Tegnap 00:02 Életmód 

A Szabad Föld hetilap Kinek mondjam el rovatában megjelent üzenetváltás.

Veszélyes kínai pirulákat tiltottak be!

Internetes árusítják azokat a Kínából származó potencianövelő étrend-kiegészítőket, melyek tiltott módon gyógyszer-hatóanyagot is tartalmaznak. Az élelmiszer-biztonsági hatóság felhívja a figyelmet, aki vett ilyet, ne szedje be!

Hát, valahogy így, kedves magyar bírák…

Szabad Föld
-
  17.08.15 05:03 Életmód 

Miközben szinte azonnal elfogták azt a két gazembert: a 38 éves V. András semjéni és a 24 éves V. Zsolt mezőzombori lakost, akik élve megnyúztak egy macskát, vagyis miközben az állatkínzás a harmatgyenge ítéleteknek is köszönhetően zavartalanul folytatódik, a 24.hu hírportálnak köszönhetően itt van két hasonló történet, amelyekben…

Már megint támad a paprikakór!

Szabad Föld
-
  17.08.15 00:07 Életmód 

Az utóbbi hetekben csak az nem találkozott még kabócával – legalább tucatnyi fajuk egyikével-másikával –, aki nem járt a természetben, a kertben, parkban. Mert a forrósággal, szárazsággal egy időben mindenhol megjelentek, s a lepkekabóca is elfoglalta a szaporodó- és tápláléknövényeit. A szívogatásukkal is károsítanak, de az utóbbi hetek…

Legkoraibb szüret a miénk

Szabad Föld
-
  17.08.14 16:53 Életmód 

Ebben az évben is a Balaton déli partján kezdődött meg a szüret, néhány nappal a megszokottnál is korábban. Ordacsehiben már augusztus első napjaiban leszedték a legkoraibb érésű Csabagyöngyét 53 hektáron, ez pedig nemcsak hazánk és Európa, hanem az egész északi félteke első szürete.

Az időskor is lehet szép - Életre szóló kapcsolat - Jeligés üzenetek

Szabad Föld
-
  17.08.11 23:01 Életmód 

A Szabad Föld hetilap augusztus 11-i számának Társkereső rovatában megjelent üzenetek.

Segítsünk egymáson

Szabad Föld
-
  17.08.11 22:56 Életmód 

A Szabad Föld hetilap augusztus 11-i számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent üzenetek.