Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 32 hír

Fülemülék éjszakája

Szabad Föld
-
  Ma 08:00 Életmód 

Este fél hét a nyíregyházi főiskola udvarán. Félszáznál is többen lessük aggódva az eget.

F. Tóth Benedek: Mennyország a sarokban

Szabad Föld
-
  Ma 06:00 Életmód 

A vendég csak a szokásosat kérte. Kis kávét meglepetésminyonnal. Évek óta járt a kávézóba, de nem emlékezett arra, hogy egymás után kétszer ugyanolyan minyont tettek volna elé. Kedvence a csokis és a puncsos volt. Aznap vaníliást kapott. Annak is lehet örülni.

Sárga virágzöldségnek hívják a kínaiak, és jóízűen meg is eszik

Szabad Föld
-
  Ma 02:00 Életmód 

Tűzliliom, sásliliom névvel is illetjük ezt a leveleivel már márciustól díszítő, húsos, vastag gyöktörzsű, hosszú életű évelőt, amelynek tőkocsányon ülő, tölcsér alakú, sárga, liliomszerű virágai május második felétől a nyár közepéig nyílnak. (Noha a neveiben ott a liliom szó, nem tartozik a valódi liliomok közé.)

Bár minden történet így érne véget - Jó hír a Kutyapostástól

Szabad Föld
-
  Ma 00:02 Életmód 

Talán még emlékeznek a rovat barátai, hogy tavaly szeptemberben egy szomorú, de nagyon is jellemző magyar történetről írtunk, ami most örömteli fordulattal zárult. A szeptemberi Szabad Földben bemutattuk Varga Károly doktort, aki a Római-strand mögötti kis utcában gyermekorvos.

Ne csak gyors és kitartó legyen, hanem elegáns is - Parádés katonaló

Ha bepillantunk a lótenyésztés történetébe, jól láthatjuk a mindenkori hadvezetés meghatározó szerepét. Tetten érhetjük ezt a shagya arab lovunk tenyésztésének történetében is, amelynek kezdete a 19. század eleje. Ezt megelőzően fogalmazódik meg az igény az osztrák császári seregben: a katonalovak ne csak gyorsak és kitartóak legyenek,…

Alaptörvény-ellenes petúniák után kutatnak a magyar hatóságok

Szabad Föld
-
  17.05.22 14:12 Gazdaság  Nébih

A hatóság tájékoztatása szerint engedély nélküli géntechnológiai módosítással előállított narancssárga virágú petúniákat hoztak forgalomba több Európai Uniós tagállamban, köztük Magyarországon is. A genetikai szennyezés elhárítása érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnali hatállyal forgalomba hozatali tilalmat…

Nemzeti parkok: 38 plusz 4 milliárd

Szabad Föld
-
  17.05.22 14:02 Gazdaság 

A kormány több mint 4 milliárd forint normatív támogatást biztosít az országban található 10 nemzeti park működéséhez, feladataik ellátásához.

Megszázszorozódott a génmódosított terület

Szabad Föld
-
  17.05.22 13:55 Gazdaság 

2016-ban rekordszintet ért el a genetikailag módosított növények vetésterülete, 20 év alatt megszázszorozódott a terület nagysága, tavaly meghaladta a 185 millió hektárt.

Ösvény a magasban

Szabad Föld
-
  17.05.22 07:00 Utazás 

Bátran állíthatjuk, hogy Magyarország a tanösvények országa. Akármerre járunk, keleten vagy nyugaton, északon vagy délen, nincs olyan megyéje az országnak, hogy ne találnánk egy tanösvényre.

Dajkaságom története - A Szabad Föld Kertjében kecskénk egyszerre két gödölyét nevel

Szabad Föld
-
  17.05.21 03:30 Gazdaság 

ANYAI ÉRZÉSEK kerítették hatalmába a Szabad Föld Kertjének munkását. Régóta – már csak babona miatt is – nem szóltam kecskénkről, most viszont egy egész cikket szentelek neki. Pontosabban nekik, meg annak, hogy napjainkat miért megint az anyatej határozza meg.

Ha egy szabályt betart a gyűjtő, akkor nem mérgezheti meg magát

Szabad Föld
-
  17.05.21 03:00 Életmód 

Kucsma vagy papsapka? - Beindult a gombaszezon: már szinte az utolsókat találjuk a kucsmagombából, de ott sarjadnak az erdők, mezők talaján a különféle csiperkék, pereszkék, s persze a velük könnyen összetéveszthető társaik, amelyek jobb esetben csak ehetetlenek, de jócskán akad mérgező is. Piacokon akár több ezer forintot is…

'Bennünket a megbélyegzés bánt leginkább' - Tiltakozás a kormány civiltörvény-tervezete ellen

Szabad Föld
-
  17.05.21 01:00 Életmód 

Köszönet helyett ellehetetlenítés - Bennünket a megbélyegzés bánt leginkább, ezért is írtuk alá a tiltakozást, nyilatkozta a Szabad Földnek Horváth Ferenc, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke.

Kicsi falusi - Németország - Tavasz - Jeligés társkereső üzenetek

Szabad Föld
-
  17.05.20 02:30 Életmód 

A Szabad Föld hetilap május 19-i számának Társkereső rovatában megjelent jeligés üzenetek.

'Menekülnénk innen - Bántanak és zaklatnak minket, már félünk a faluban'

Szabad Föld
-
  17.05.20 01:00 Életmód 

A Szabad Föld hetilap május 19-i számában, a Segítsünk egymáson rovatban megjelent olvasói üzenet.